Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Kjøtt og viltretter


Burgerboka

Burgerboka

Få matretter har en mer ikonisk status enn hamburgeren. I Burgerboka presenter teamet på Døgnvill Bar & Burger sine beste oppskrifter, smakskombinasjoner og tilberedningstips. Her finner du klassiske og nyere burgeroppskrifter, i tillegg til oppskrifter på kylling-, lam- og vegetarburgere. Du finner selvsagt også oppskrifter på det beste tilbehøret, sausene, brødet, dessertene, samt kanskje verdens beste milkshaker. Burgerboka har flott design og vakre fotografier, med profesjonelle tips fra Døgnvills kjøkkensjef Panos Konstandinidis og daglig leder Tarje Haakstad, om gode råvarer og tradisjonelt håndverk. Burgerboka er laget for alle som vil lære å lage knallgode burgere.

Utgitt 2013
Les mer

Charlottes viltkokebok

Charlottes viltkokebok

En rett på sak og ujålete viltkokebok som følger jaktkalenderen kronologisk med egne kapitler for de viktigste viltartene, samt tre samlekapitler for fugl, hare og mer eksotiske arter. Boka legger vekt på å behandle råvarene best mulig uten å fortape seg i gastronomisk komplisert tilbehør. Passer utmerket for den unge jeger, og selv de erfarne kan få hakeslepp av oppskrifter på trostetapas og kråke. Forfatteren kan den vanskelige kunsten å beskrive framgangsmåter klart og enkelt. Flott fotografert av Mona Nordøy - de hadde det så gøy at det blir en liten bak boka-sekvens til slutt. Innhold: * Rådyr * Reinsdyr * Due, gås, and * Skogsfugl, rype, hare * Hjort * Elg * De eksotiske artene: bever, bjørn, trost, kråke etc.

Utgitt 2013
Les mer

Viltkokeboka

Viltkokeboka

Vilt på tallerkenen - fristende og fullt av smak! I mesterkokken Leif Mannerströms viltkokebok finner vi deilige oppskrifter basert på det skandinaviske viltet: elg, rådyr, hjort, villsvin, hare, rype, orrfugl, storfugl, and, gås og fasan ... Boken er lekkert illustrert og er en gullgruve for alle som elsker vilt - jeger eller ikke

Utgitt 2010
Les mer

Alt om viltkjøtt - fra fall til fryseboks behandling fra fall til fryseboks

Alt om viltkjøtt - fra fall til fryseboks behandling fra fall til fryseboks

Nyttig bok for alle jegere og viltkjøttentusiaster * I denne boka finner du svar på det meste du lurer på om viltkjøtt og behandling av felt vilt, enten det gjelder utvomming, flåing eller partering. * Boka er skrevet på et folkelig språk av forfattere med bred erfaring og kunnskap om emnet. * Den inneholder grundige steg-for-steg beskrivelser med tekst og bilder, og dekker alt aktuelt matvilt i Norge: - storvilt (elg, hjort og reinsdyr) - rådyr - villsvin - bever - sel - hare - hønsefugl (skogsfugl og rype) - sjøfugl - gås - and

Utgitt 2010
Les mer

Godt med vilt 175 spennende klassiske og nye viltretter

Godt med vilt 175 spennende klassiske og nye viltretter

Boken inneholder oppskrifter på tilbereding av vilt i klassiske og nye retter. Viltet kan tilberedes i gryte, i wok eller på grill med smaker fra asiatisk eller italiensk kjøkken. Boken har oppskrifter med småvilt, storvilt og fugl.

Utgitt 2010
Les mer

Vilt og velsmakende

Vilt og velsmakende

Boka inneholder tradisjonelle oppskrifter med kjøtt, fisk, sopp, bær og urter, og en rekke brød- og lefseoppskrifter. Rettene springer ut av norsk matkultur, og kan spises i godt lag med familie og venner, enten det er ved bålet, på hytta eller hjemme.

Utgitt 2010
Les mer

Vilt en kokebok for alle som trives på kjøkkenet

Vilt en kokebok for alle som trives på kjøkkenet

Boka presenterer over 80 oppskrifter på retter av stor- og småvilt samt viltfugl, med tilbehør. Den inneholder også tips om vin og annet drikke

Utgitt 2009
Les mer

Man tager ett rådyr

Man tager ett rådyr

Denne boka er viet rådyret, dette unike viltkjøttet med den særegne smaken! Innholdet serveres i fem deler: Delen Hvorfor tager man et rådyr er en "appetittvekker" med informasjon om det levende rådyret og jakten på det. Delene Feltbehandling av rådyr og Fra skrott til kjøtt gir gjennomillustrerte trinn-for-trinn-forklaringer på utvomming, flåing, partering samt beskrivelser av stikking, mørning, oppbevaring og innpakking. Hoveddelen Tips og oppskrifter inneholder generelle tips og råd om tillaging av rådyr og et hundretalls oppskrifter gruppert etter type kjøtt fra malt rådyrkjøtt, steik/lår, biff/sadel til gryter, supper, innmat, pålegg og grilling, samt diverse retter med rådyr i wok, fondue, som snacks, rull, pinnekjøtt, gravet og mye, mye mer. Delen Rådyrfortellinger er "desserten", og består av et knippe gode jakthistorier av blant andre Hans Børli, Ståle Botn og Sven R. Gjems. Vel bekomme!

Utgitt 2008
Les mer

Den store pølseboka

Den store pølseboka

Vi nordmenn elsker pølser. Vi spiser mellom 50 og 60 000 tonn i året! Og aldri har det vært solgt så mange forskjellige pølser av så god kvalitet som nå. I denne boka møter du noen av landes fremste pølsemakere, noen pølseskeptikere, men enda flere pølsepatrioter og entusiaster. Boka er også en omfattende kokebok og inneholder en mengde inspirerende pølseretter med variert og sunt tilbehør. Ikke minst er dette boka for deg som vil lære å lage dine egne pølser - det er mye enklere enn du tror og forfatterne lærer bort sine kunster via detaljerte metoder og oppskrifter. Forfattertrioen bak Den store pølseboka er Hans-Petter Jacobsen, journalist og pølseentusiast, Tore Teigen, pølsemakermester med over 50 års erfaring fra bransjen, og Bodil Nordjore, spesialist på tradisjonsmat og kjent kursleder i pølselaging.

Utgitt 2008
Les mer

Kjøtt & vin

Kjøtt & vin

Mat og vin i utsøkt harmoni De gjør det igjen, Bølgen & Moi med venner: Lager en kokebok der mat og vin kombineres i utsøkt harmoni! Denne gangen er det kjøtt som står på menyen. Okse, svin, fugl, vilt, supper, gryter -; både tradisjonelle og nyskapte retter. Boken inneholder ca 200 oppskrifter, alle retter akkompagneres av vintips.Trond Moi gir i rikt monn sin erfaring med leseren og lar seg inspirere til nye innfall i grytene, mens Bølgen formidler sin vinkunnskap og gir kombinasjonstips til det som serveres på tallerken og i glass. Øivind Hånes har skrevet teksten, Mats Widén har tatt fotografiene og Kenneth Hansen er art director.

Utgitt 2008
Les mer

Fuglejegerens kokebok

Fuglejegerens kokebok

Den første delen av boken gir deg tips og veiledning om hvilke fugler som kan jaktes på, og hvordan man håndterer fugl og fuglekjøtt. Den viser hvordan man tilbereder kjøttet med koking, steking, saltning, gravning og røyking. Andre del av boken inneholder et sekstitalls oppskrifter basert på de ulike kjøttretter av fugl.

Utgitt 2008
Les mer

Fisk & kjøtt til hverdags

Fisk & kjøtt til hverdags

Boka inneholder oppskrifter på raske, enkle og smakfulle kjøtt- og fiskeretter som passer til enhver anledning.

Utgitt 2008
Les mer

Mat : gris - helt enkelt

Mat : gris - helt enkelt

I denne boken får du kunnskap om gris som råvare i sin helhet, et lite blikk tilbake i tid (litt historikk), kvaliteter, hva skal du se etter i butikken, hvordan skal kjøttet behandles, stykningsdeler og hvilke forskjellige stykker som passer til hvilke retter. Du får en kort innføring i forskjellige produkter laget av gris, hvilke smaker som passer til - vin/ drikkeforslag, og ikke minst, 30 varierte retter til forskjellige anledninger

Utgitt 2006
Les mer

Viltkokeboken

Viltkokeboken

I Viltkokeboken kommer viltets spennende smaker til sin rett i klassiske og nye retter. Tilbered viltet i gryte, i wok eller på grill med smaker fra asiatisk eller italiensk kjøkken, eller lag en god viltstek med einerbær. Boka har oppskrifter med småvilt, storvilt og fugl. Oppskriftene passer for den utøvende jeger og for alle som jakter på smaksopplevelser i butikkenes hyller og frysedisker.

Utgitt 2006
Les mer

Vilt : moderne mat fra skogen

Vilt : moderne mat fra skogen

Viltkjøtt er ikke bare det sunneste kjøttet som fins, framfor alt har det en fantastisk smak. Den fyldige viltsmaken sammen med syrlige tyttebær, salte kantareller, kryddersterk pepperrot og bitre einerbær - snakker om delikatesser! Denne fristende boken inneholder alle de klassiske rettene med hjemlige smaker, men også viltkjøtt på en litt lettere måte, grønnere og friskere enn sammen med fløtesauser, stuinger og gratenger - viltkjøtt med sukkererter fra Sør-Afrika, rucola fra Middelhavet og grønn asparges fra Egypt. God apetitt!

Utgitt 2005
Les mer

Når viltet er skutt

Når viltet er skutt

Boka tar for seg av samtlige av vårt lands jaktbare matviltarter, storvilt, småvilt og fugl, og følger viltets vei fra fallsted til kjøkken og tallerken. All behandling av viltet er omtalt: utvomming, transport, flåing, mørning og oppdeling.

Utgitt 2004
Les mer

Mat : vilt - helt enkelt

Mat : vilt - helt enkelt

I tillegg til ca. 35 oppskrifter serverer denne boken de viktigste basiskunnskapene om hvordan laks og ørret bør tilberedes. Forfatteren gir de grunnleggende rådene om behandling av råvarene, og om kniver, kjeler og annet relevant utstyr som er relevant når du skal tilberede laks og ørret. Dessuten får leseren en instruktiv gjennomgang av viktige teknikker når fisken skal tilberedes, og om hvordan man går fram når det viktige tilbehøret skal lages, som for eksempel salater og gode basissauser. Kombinasjon av basiskunnskap og de mange anvendelige og spennende oppskriftene - både for tirsdagsmiddagen, søndagsmenyen og de store anledningene - gjør denne boken til en spesiell og brukervennlig kokebok. Boken inneholder dessuten anbefalinger om hvilke viner som er spesielt vellykkete i kombinasjon med de ulike fiskerettene. Dette er bruksboka om laks og ørret, som presenterer oppskrifter og nyttestoff på en delikat, inspirerende og ikke minst lærerik måte. "Laks og ørret - helt enkelt" er skrevet av Fredrik Hald (39 år), som i 2001 ble kåret til Årets kjøkkensjef. Han er daglig leder/ chef ved Neptun Restauranter i Bergen, hvor han har satt sitt kvalitetspreg på opplæring av unge kokker. Dette har ført til at lærlinger og kokker ved bedriften har vært vinnere av konkurranser i inn- og utland gjennom flere år. Han er Oldermann for Bergenskokkenes Mesterlaug og har mottatt en rekke utmerkelser for sitt arbeid

Utgitt 2005
Les mer

Stiansens kjøtt og fjærkre

Stiansens kjøtt og fjærkre

Kokeboken inneholder et utvalg av forfatterens kjøtt- og fjærkreoppskrifter, bl.a. kjøttfondue, kylling piri-piri, ribbenstek og lammegryte.

Utgitt 2006
Les mer

Jeg velger meg elg

Jeg velger meg elg

Boka skal gi deg inspirasjon og kunnskap til kreativ utnyttelse av elgkjøtt. Alle deler av slaktet omhandles med ulike tilberedningsmetoder og over hundre oppskrifter. Tradisjonelle retter går hånd i hånd med mer moderne kreasjoner. Boka er krydret med små litterære perler fra kjente forfattere og bidrag i form av historier knytter til elg og elgjakt fra profilerte personer

Utgitt 2003
Les mer

Elgkokeboken

Elgkokeboken

Boken inneholder oppskrifter på tradisjonelle og eksotiske retter av elgkjøtt. Her finner du også menyforslag med oppskrifter på forretter, hovedretter og desserter som står til hverandre. I tillegg får du tips om drikke til elgkjøtt. Har stikkordregister.

Utgitt 2005
Les mer

Lam helt enkelt

Lam helt enkelt

I denne boken får leseren mye mer på kjøpet enn spennende oppskrifter. Her får leseren innsikt i det man trenger å vite om lammekjøttet, om hvordan råvarene bør behandles, og anbefalinger av det utstyret og de redskapene som er best egnet for tilberedning av lam. Ikke minst dreier det seg om det viktige tilbehøret. I tillegg til krydderet, får man oppskrifter og råd om tilberedning av salater, sauser og grønnsaker - utvalgt og tilberedt slik at kombinasjonen med lammet gir himmelske smaksopplevelser. Her presenteres ca 30 gjennomprøvde, varierte og spennende retter, stekt på ulike måter, kokt, grillet og woket. Prikken over i´en handler for mange om å velge riktig drikke til måltidet, derfor er det alltid forslag til hvilken vin, eller annen drikke som passer best.

Utgitt 2005
Les mer

Kjøtt

Kjøtt

Boka gir deg tips om alternative måter å lage en rett på. Du finner oppskrifter både til hverdags og fest; salater, småretter, supper, hovedretter og desserter. Festmaten serveres av kjøkkensjefene dra de fem restaurantene: Restaurant Victorm La Canard, Matfinken, Vitis Vinifera og A Touch of France. Til hver festmeny og hovedrett følger vinråd. Har register

Utgitt 2004
Les mer

Det smaker av vilt

Det smaker av vilt

Forfatterne setter viltoppskrifter inn i en helhetlig ramme, og forener mat med jakt og naturopplevelser.

Utgitt 1998
Les mer

Partering av vilt

Partering av vilt

Innføring i tekst og bilder i hvordan du parterer elg, hjort, rådyr, villsvin, hare og fugl for best mulig å benytte kjøttressursene. Boka tar også for seg behandling av felt vilt generelt, som oppbrekking, flåing, ribbing og kjøttmodning, og nyttige redskaper til de ulike prosessene.

Utgitt 2003
Les mer

Delikatessekjøtt

Delikatessekjøtt

Alle regioner av Italia produserer sitt eget utvalg av salami, skinke, pølser og annet delikatessekjøtt. Disse produktene, for det meste laget av svinekjøtt, utgjør en viktig del av matlagning og tradisjoner i hvert område. Boken presenterer mer enn 25 av de beste konserverte kjøttvarene, samt et utvalg av regionale varianter av hver. I tillegg finner man 30 enkle oppskrifter, hver med vinforslag. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Mat i sikte

Mat i sikte

Boka er både en jaktbok og en kokebok. De ulike artene og jakta blir skildret mest mulig særpreget, og deretter er disse særpregene overført til matlaginga. Et mål er at det skal stelles skikkelig med viltet som blir skaffet i løpet av jakta, og at måltidet skal være velsmakende og enkelt å tilberede.

Utgitt 2002
Les mer

Feinschmeckernes fristelser

Feinschmeckernes fristelser

Boka oppfordrer leseren til å benytte seg av den unike tilgangen vi har på kulinariske råvarer fra naturen. Forfatterne trekker fram de viktigste vilt- og fiskeartene, beskriver dem og presenterer festmenyer alle kan lage. Til alle hovedrettene foreslås forretter, desserter og vin. Har register.

Utgitt 2001
Les mer

Med smak av fugl

Med smak av fugl

Boken inneholder oppskrifter med hvitt kjøtt; kylling og kalkun. Det er oppskrifter på hverdagsmat og festmat, og forfatterne foreslår vin eller annen passende drikke til hver rett. Sist i boken er det forslag til tre festmenyer, med alt tilbehør. Har register.

Utgitt 2000
Les mer

Jegerens kokebok

Jegerens kokebok

Bokens oppskrifter omfatter de fleste norske arter som det jaktes på. For å få full glede av vitlkjøttet gis det også råd om flåing, grovpartering, mørning, salting, røking, kraft og marinader, og tips om steking og koking. Med registre

Utgitt 1996
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.