Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Konservering


Sylting og safting heile året

Sylting og safting heile året

I denne boka får du inspirasjon til å safte og sylte på gamle og nye måtar. Vi syltar med frukt og bær frå både hagen, butikken og skogen, og tilset krydder og utradisjonelle smakar. Sylting og safting kan også gjerast i små porsjonar, og når som helst på året. Boka er derfor delt inn etter årstider og ulik tilgang på ingrediensar. Du kan lage appelsinmarmelade til jul og gyllen nektarinmarmelade midt på sommaren, eller fiken i konjakk, løkmarmelade, chutney og nøttekompott- når som helst.
Boka inneheld òg gamle klassikarar som rørt bringebær, jordbærsyltetøy og hermetiserte pærer. Alle oppskriftene er gjennomprøvde, og metodane godt forklarte.

Utgitt 2012
Les mer

Syltetøy året rundt

Syltetøy året rundt

Syltetøy kan lages når som helst. Du trenger ikke å gå på bærtur eller ha bær i hagen. Ta turen til den lokale frukt og grønt-butikken, kjøp det du trenger og lag det du har lyst på. Denne boka vil gi deg en nyopplevelse av hva syltetøy kan være. Hva med syltetøy basert på moreller og mango? Eller grønt eple, rabarbra og mynte? Kombinasjonen granateple og aprikossmaker også fantastisk godt! En ekstra bonus er at du vet hva du spiser. Her brukes ingen tvilsomme tilsetningsstoffer. Boka har i alt 62 oppskrifter og ut fra de grunnleggende basisoppskriftene kan du lage nye varianter ved å kombinere ulike bærsorter, frukt og grønnsaker. Jordbærsyltetøy blir aldri det samme etter at du har prøvd varianten med chili og pepper. Og ønsker du å droppe sukker, finnes det alternativer. Egenprodusert syltetøy på glasser populære gaver - lag en ekstra porsjon når du først er i gang!

Utgitt 2014
Les mer

Alt om røyk og rak, tørk og grav

Alt om røyk og rak, tørk og grav

I denne boka har forfatteren samlet tradisjoner og teknikker som kan brukes for å konservere mat. Kaldrøyking, varmrøyking, raking og rakefiske, salting og speking, tørking, luting, graving og hermetisering.

Utgitt 2010
Les mer

Røking som hobby fra spon til speking

Røking som hobby fra spon til speking

Boka for deg som vil gjøre noe mer ut av røkingen enn å røke fisk på verandaen. Den viser vegen fra de ferdigkjøpte røkeboksene til røkingens kunst i eget røkeri

Utgitt 2003
Les mer

Røking av mat

Røking av mat

Boken går i dybden med hvordan du skal finne de beste røkeemnene, og hvordan du skal kvalitetsbedømme fisk, spesielt laks, og kjøtt. Den inneholder også beskrivelser på røking av skalldyr, skjell, ost og nøtter. Boken gir i tillegg en innføring i hva du som røker trenger å vite om hygiene og bakterier. Har litteraturliste

Utgitt 2005
Les mer

Safting og sylting

Safting og sylting

Boken inneholder tradisjonelle oppskrifter på hermetiske pærer, ripssaft, eplemos, sylteagurker m.m. I tillegg finnes også oppskrifter på chutney, pickles og marmelader og oppskrifter på konservering av tyttebær, blåbær, multer og hyllebær. Boken egner seg også for nybegynnere, og innledes med en faktadel om koketider, konserveringsmidler og oppbevaring. Med register.

Utgitt 2005
Les mer

Frukt og bær

Frukt og bær

Legg sommeren på glass og krukke Denne boken er en hyllest til alt som smaker av frukt og bær, sol og sommer. Her finner du alle oppskriftene du trenger for å legge sommeren på glass. Prøv deg på hjemmelaget jordbærsyltetøy og solbærsaft. Lag din egen chutney eller sylt agurker. Bak en blåbærpai eller verdens beste blåbærmuffins.

Utgitt 2003
Les mer

Hjemmelaget i krukker og glass

Hjemmelaget i krukker og glass

Boka forklarer hvordan man lager søte geleer, syltede sitroner, sure agurker, krydrede eddiker og aromatiske siruper. Det gis også tips til ferdigretter på glass og oppskrifter på mat som passer til det du har laget. Oppskriftene er til to-tre glass. Med oppskriftoversikt og alfabetisert register

Utgitt 2004
Les mer

Røyking av kjøtt og fisk

Røyking av kjøtt og fisk

Boken tar opp alt - fra kjemi og teknikk, bakteriologi, forberedelse av kjøtt og fisk - til selve røykeprosessen og forskjellige røykemetoder. For den som vil bygge sin egen røykovn, er det et par kapitler med tekst og illustrasjoner som beskriver hvordan man selv på en enkel måte kan bygge forskjellige typer røykovner. Boken inneholder også oppskrifter der røkte matvarer er hovedingrediens. Med oppskriftsregister.

Utgitt 2000
Les mer

Epler, pærer og plommer

Epler, pærer og plommer

Boka inneholder 110 oppskrifter på bl.a. syltetøy, paier, kaker og dessert er. I tillegg gir den praktiske råd om konservering og behandling. Har register.

Utgitt 1998
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.