![]() |
LunsjboksBoka Lunsjboks av Kjersti Brinch Lund og Siv Eide, er full av gode råd og oppskrifter på hvordan du kan lage en spennende, sunn og fargerik lunsj til barna dine. I stedet for den gamle, vanlige matpakka med brødskiver, får du her inspirasjon til å lage en ny og moderne lunsjboks til familiens yngste.En næringsrik lunsj øker konsentrasjonen og gir energi gjennom hele dagen - i barnehage eller på skole. Her er det enkle oppskrifter som alle kan få til på kun 10 minutter. Det brukes rene råvarer og ingredienser som er lette å få tak i. Boka inneholder 20 ulike oppskrifter på lunsjbokser og ideer til hva som kan kombineres av ingredienser, som grønnsaker, frukter, middagsrester osv. I tillegg er det egne kapitler om hva du alltid bør ha i skapet, hva som trengs av utstyr/bokser og om dipper, dressinger, smoothies, juice og fristende søndagsbakst. Boka er illustrert med fotografier av Veslemøy Vråskar. Utgitt 2012 Les mer |
![]() |
I boksI denne boka finner du inspirasjon til kjappe, gode og sunne nistepakker som det er enkelt å lage i en hektisk hverdag. Hvilke råvarer eller produkter er de aller beste i matpakka? Hvordan kan du enkelt planlegge for barnas niste, eller gjenbruke de gode restene fra middagen i går?Du får tips om morsomme triks, smart oppbevaring og lure variasjonsmuligheter ? og om kosthold, ernæring og gode matvaner, alt laget med tanke på norske barns ganer og vaner. Utgitt 2012 Les mer |
![]() |
Søte, salte og smakfulle småbiterEn basiskokebok som inneholder oppskrifter på tradisjonelle og moderne desserter, konfekt, snacks og småkaker. Boken er inndelt i fem kapitler: Hjemmelagede godbiter, Søtt til kaffen, Litt å bite i, Velprøvde småbiter, og Godt til barnUtgitt 2008 Les mer |
![]() |
Fingermat!Boka inneholder oppskrifter på et utvalg tapasretterUtgitt 2010 Les mer |
![]() |
Forretter forrettene du bare må haEn basiskokebok som inneholder oppskrifter på forretter. Her er oppskrifter på enkle og hverdagslige forretter og de elegante og sofistikerte rettene til spesielle anledninger.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
TapasDenne boken inneholder 80 tapasoppskrifter, samt litt informasjon om hvordan man serverer tapas, historien om tapas, ingredienser og utstyr. Du finner blant annet oppskrifter på marinerte oliven, salte mandler, krydrede kjøttboller og tortilla.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
Tapas en kulinarisk oppdagelsesreiseHer finner du oppskrifter på dipper og brød, kjøtt- og fjærkreretter, fisk og sjømat, vegetarretter og salater. Boka har både klassiske og moderne oppskrifter som kan lages med ingredienser som er lette å få tak i.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
BrunsjDenne boken inneholder mer enn 80 brunsjoppskrifter, både sunne og mindre sunne. Du finner blant annet oppskrifter på forskjellig brød, muffins og bakverk, kornbaserte retter som honninggranola, flapjacks og havregrøt med nøtter, sveler, pannekaker og vafler, fruktbaserte retter som meksikanske bananer og fruktsalat, samt retter med kjøtt og fisk.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
500 tapas snacks, fingermat og andre småretter500-serien består av små kokebøker med hele 500 oppskrifter som er gode og enkle å følge. Oppskriftene varierer fra gjennomprøvde klassikere til helt nye ideer med uvante smakskombinasjoner. Foruten de 500 oppskriftene får man også gode og praktiske tips om utstyr, tilberedning, tilbehør og servering. Innholdsfortegnelse og register gjør det enkelt å finne fram til oppskriften du trenger.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
BuffeerKristin Jacobsen har mer enn 18 års fartstid som kokk i Norge. Med "Bufeer" ønsker hun å lokke oss til nye eventyr i kjøkkenet og til nye retter på bordet. Med deilige oppskrifter, fristende bilder og gode råvarer viser hun hvordan man lett kan trylle fram de herligste retter til enhver anledning.Utgitt 2008 Les mer |
![]() |
TapasJeg bor i en del av Spania der tapas er blitt til en lekker kunst. Kunst med stor K. Men egentlig ser tapas likt ut uansett hvor du går til bords for å nyte smakens liturgi, el tapeo. Pinchoer, fritoer, småretter og små gryteretter skylles ned med god vin, øl, liten eller stor, eller en fino fra Jerez. Klokken tolv på dagen omdannes mange spanske bardisker til et appetittvekkende fargespill der alt er fristelser og alegria. I dag søker vi ikke bare underholdning gjennom kino og teater, men også på restaurantene. Vi går ut for å ha det gøy, for å bli underholdt og for å spise. Vi nyter godt drikke, musikk adspredelse og sosialt samvær der hvor selve livet utspiller seg. Å spise tapas er å verdsette det hverdagslige og enkle idet vi lukker øynene et øyeblikk for virkelig å nyte en lekker munnfull. Boken Tapas er en hyllest til alle disse spisestedene, og mange av oppskriftene her har jeg fått fra skaperne bak rettene. Nå er denne boken også på norsk og mange andre språk, slik at denne hjørnesteinen i den spanske kulturen, vår gode spanske gastronomi, skal nå langt utenfor våre egne grenser. Alt i denne boken er tilberedt med gode råvarer, med stor oppfinnsomhet, med svært skramlende kasseroller, og - først og fremst - med stor kunstferdighet. Håper det smaker!Utgitt 2008 Les mer |
![]() |
Smakfulle småbiterEn basiskokebok som inneholder oppskrifter på tradisjonelle og moderne desserter, konfekt, snacks og småkaker. Boken er inndelt i fem kapitler: Hjemmelagede godbiter, Søtt til kaffen, Litt å bite i, Velprøvde småbiter, og Godt til barn.Utgitt 2008 Les mer |
![]() |
Tapas på norskBoken inneholder retter inspirert av skandinaviske råvarer. Her finner du oppskrifter med blant annet scampi, blåskjell, elg, kalv og kylling, samt egne kapitler med tips til tilbehør, grønnsaker, ost og dipper. I tillegg gis det forslag til tapas-menyer.Utgitt 2007 Les mer |
![]() |
Tapas og sherryBoka inneholder oppskrifter på tapas, og viser hvordan man tilbereder, setter sammen og nyter tapas og sherry sammen.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
Brunsj : helgens høydepunktBoka inneholder forslag til hva man kan lage til en brunsj. Blant oppskriftene finner du bl.a. hjemmelagede croissanter, frokostblanding, små egge- og baconterter og focaccia.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
Fingermat : lekre og lettlagde trinn for trinn-oppskrifterDenne boka byr 170 oppskrifter på enkle retter. Fremgangsmåten er beskrevet trinn for trinn.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
Stiansens småretterKokeboken inneholder et utvalg av forfatterens oppskrifter på småretter, bl.a. forskjellige supper, fiske- og kjøttretter og grønsakretter.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
TapasBoken inneholder oppskrifter på tapasretter, alt fra enkle små munnfuller til mer mettende retter. De kan serveres som småretter eller før middag, eller du kan lage en buffet med flere av rettene. Oppskriftene vises med fargebilder og detaljerte forklaringer. Har register.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
TapasBøkene i denne serien består av nøye utvalgte trinn-for-trinn oppskrifter samt flotte bilder av maten under de forskjellige stadier av tilberedelse.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Fingermat & såntTapas, meze, hors d´oevres, snacks, fingermat – navnene er mange på de små munnfuller man serverer uten bestikk til en drink. Visst er det deilig – ja, det føles nærmest litt glamorøst – å nippe til en drink og putte i seg lekre godbiter. Og fingermaten, den kan både være helt enkel og mer forseggjort, drinken alt fra et glass iste til en avansert cocktail.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
PiknikBoken omtaler piknik som en ny trend. Den tar for seg piknikens historie, og inneholder oppskrifter på mat, og gir tips om klær og utstyr etter ulike årstider. Har oppskriftsregister.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
SmåmatBoka inneholder 31 oppskrifter på småretter som kan serveres til drinker, som forretter eller når du skal ha et cocktailparty.Utgitt 2003 Les mer |
![]() |
Sandwich og såntBoken inneholder oppskrifter på varme og kalde sandwicher, coctailsnitter, tilbehør, pålegg og drikke. Har plass til egne notater.Utgitt 2002 Les mer |
![]() |
Antipasti italienske forretterAntipasti er små, lette retter som man spiser i Italia før man kaster seg over pastaen og hovedretten. Denne boken inneholder oppskrifter på antipasti som både kan tjene som rene appetittvekkere og små selvstendige retter. Med register.Utgitt 1999 Les mer |
![]() |
Danske smørbrødI denne boken finner du oppskriftene på tradisjonsrike danske spesialiteter som generøse rekesmørbrød i pyramideform og smørbrød med stekt sild i eddik eller fleskestek og rødkål. Her er også moderne utgaver som smørbrødene Rød Aalborg eller Union Jack og favorittsmørbrødene til en rekke danske kjendiser. Med ordforklaringer og register.Utgitt 1999 Les mer |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.