![]() |
SoppkokebokaNorsk natur er full av smaksrike og spennende sopper som kan gjøre et enkelt måltid til en fest. Enten du fyller soppkurven med milde kremler eller kraftige steinsopper eller ganske alminnelige traktkantareller - i denne boka vil du finne 80 oppskrifter på nye, spennende og helt trygge soppretter og hvordan du bør tilberede dem. Boka inneholder også tips om rensing og konservering av sopp, samt alt annet du trenger å vite etter at du har fått soppen i hus. Den sikre veien til et godt soppmåltid! Sammen med SOPP-Håndboka utgjør denne boka et komplett verk om sopp for alle soppelskere. Magnus Sjøberg er anerkjent kokk, har drevet fiskeforretning og er forfatter. Baard Næss er en av landets fremst mat- og naturfotografer med flere priser og TV-dokumentarer. I 2009 ga de sammen ut den prisbelønte kokeboka; Mat fra skogen.Utgitt 2011 Les mer |
![]() |
SopphåndbokaEn komplett håndbok for alle soppelskere! SOPP-håndboka er den perfekte soppbok for nybegynnere og den noe viderekomne soppentusiast. Her finner du alt du behøver av kunnskap for å kunne dra på sopptur. -De 120 viktigste soppene i Norge (matsopper, giftige sopper, farlige "dobbeltgjengere" og de vanligste ikke-spiselige sopper) -Dekker pensum for soppsakkyndige -Oversikt over hvilke sopper du kan finne forskjellige steder i skog og mark. -Gode foto av alle de 120 soppartene. Bildene er tatt på soppenes voksested og viser både unge og gamle eksemplarer av soppen. SOPP-håndboka danner sammen med SOPP-kokeboka et komplett tilbud til soppelskeren. Forfatteren Per Marstad har vært næringsmiddelinspektør med sopp som hobby siden 1972. Han har vært leder i Tønsberg Soppforening og har gitt ut flere bøker om sopp de siste åra.Utgitt 2011 Les mer |
![]() |
Sopp 10 på toppDenne soppboken får plass i lommen og favner hele soppgleden fra tur til gryte. Vakre og instruktive bilder gjør deg kjent med ti soppslag som det er lett å bli trygg på: Kantarell, blek og rødgul piggsopp, rødskrubb, steinsopp, matriske, kremler, matblekksopp, fåresopp, rimsopp og traktkantarell. Boken gir også veiledning om typiske vokseplasser for de forskjellige soppslagene. Du får dessuten idéer og oppskrifter til varierte måter å tilberede dem på fra supper og stuinger, paier og piroger til syltekrukker og luftige suffléer.Utgitt 2007 Les mer |
![]() |
SoppBoka tar for seg over 400 sopper fra Nord-Europa. Hver av soppartene beskrives med voksested, størrelse, kjennetegn, nytteverdi og forvekslingsmuligheter. Boka egner seg både for amatører og eksperterUtgitt 2005 Les mer |
![]() |
Sopp enkel og sikker artsbestemmelseBoken inneholder fotografier og tegninger av over 160 sopp. Den har fargekoder og symboler som gjør det enkelt å bestemme artene ut fra deres ytre form. Fargebilder og tegninger framhever typiske trekk ved soppene. Bilder og tegninger viser også arter soppen lett kan forveksles med. Boken har i tillegg symboler som viser om soppen er giftig eller spiselig.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
Sopp en fristende samling med herlige retterBoka inneholder oppskrifter fra alle verdenshjørner der både fersk og tørket sopp er en viktig ingrediens. Den har oppskrifter på bl.a. forskjellige soppsupper, salater, pizza og risottoUtgitt 2006 Les mer |
![]() |
Sopp sopp!Hva får vi dersom vi sender en mesterkokk med soppdilla, en verdenskjent fotograf og en soppekspert som også er forfatter på tur ut i et vestlandsk fjordlandskap? Jo, vi får en aldeles praktfull soppkokebok. De norske skogene bugner av sopp, og her får du et vell av informasjon og inspirasjon til hvordan du kan utnytte dem i matlagingen. Både praktiske opplysninger om bestemmelse av matsoppene, tips om rensing og tillaging, og ikke minst en rekke oppskrifter med forslag til vinfølge som får fram de beste smakene i denne vidunderlige råvaren. Dessuten vil du oppdage at hver eneste sopp i seg selv en vakker skulptur, og den fuktige skogbunnen er galleriet der de alle er utstilt. Velkommen til et sanselig rike av lys og smak!Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Sopp og soppretterBoka har rundt 70 oppskrifter på matretter med sopp, både velkjente sopparter og mindre kjente sopper er brukt. Den gir et innblikk i soppens rolle opp gjennom historie og folketro og spenningen ved selve soppturen. Har forslag til videre lesning og register.Utgitt 2002 Les mer |
![]() |
Sopp for nybegynnereBoka viser hvordan du kan foreta en sikker bestemmelse av de vanligste matsoppene i Norge, og inneholder artsbeskrivelser, beskriver voksested og anvendelse i matlagingen. Forvekslingsartene er også beskrevet og illustrert slik at du ikke risikerer å plukke giftige arter. For nybegynnere. Har register.Utgitt 2001 Les mer |
![]() |
Våre beste matsopperBoken er beregnet for nybegynnere, både voksne på tur alene eller sammen med barn. Den har instruktive bilder og beskrivelser av 47 sopparter. Av disse er 34 blant de beste matsoppene som vokser her i landet. De andre 13 artene er giftige og uspiselige "dobbeltgjengere" som det er nødvendig å kjenne for å unngå alvorlige soppforgiftninger og inntak av uspiselige sopper. Har ordforklaringer.Utgitt 2001 Les mer |
![]() |
Cappelens soppbokBoken beskriver sopper vi kan finne i norsk natur. Den er egnet for alle som kan litt om sopp allerede, og for alle som har lyst til å begynne jakten på matsopper. De fleste soppene er gjengitt i full størrelse. Har litteraturliste og stikkordregister.Utgitt 2000 Les mer |
![]() |
Mat med soppBoken inneholder oppskrifter med sopp som hovedingrediens i pastasauser, supper, gryteretter, paier, gratenger og tilbehør. Boken innledes med tips om rensing, innfrysing, tørking og annen håndtering av soppen. Den gir også råd om hvilke sopper som passer best til hva. Med stikkordregister.Utgitt 1999 Les mer |
![]() |
Matsopp for alleBoka tar for seg de seks sikre soppartene lys piggsopp, rødskrubb, matriske, matblekksopp, kantarell og steinsopp. Den viser hvordan du skal kjenne igjen disse artene, forteller om soppens historie og om hvordan sopp er brukt i matretter i forskjellige land. Den gir også råd om utstyr, behandling og transport, og inneholder oppskrifter på noen enkle soppretter.Utgitt 1999 Les mer |
![]() |
Sikre sopperBoken beskriver et mindre utvalg av sopper. Tekst og fotografier viser hvilke tegn man skal se etter når man plukker sopp, og det er lagt stor vekt på detaljer som kan hindre forveksling. Bearbeiding, oppbevaring, tilberedning omtales også, samt noen oppskrifter. Har bokliste og registre.Utgitt 1999 Les mer |
![]() |
Det russiske soppkjøkkenRusserne har et stort register av velsmakende og annerledes retter og eldgamle tradisjoner for bruk av sopp. Denne boken inneholder 199 oppskrifter, et instruktivt kapittel om konservering av soppen, og litt kulturhistorie. Med oppskriftsregister og litteraturliste.Utgitt 1994 Les mer |
![]() |
10 sikre i soppskogenFelthåndboken inneholder et utvalg av de mest populære matsoppene. Soppene beskrives med bilder og tekst. Hver sopp blir presentert som liten, stor og gjennomskåret. Til hver sopp finnes et enkelt matlagingstips. Boken er beregnet på nybegynnere, og sidene er laget av et materiale som tåler fuktighet og smuss. Sammen med boken følger det en plastkniv og børste.Utgitt 2001 Les mer |
![]() |
Sopp i Norden og EuropaBoken tar for seg over 1200 sopparter, med bilder og beskrivelser. Den er direkte oversatt fra svensk, men utbredelsen av artene er tilpasset vårt land. Har ordforklaringer, litteraturliste og register.Utgitt 2001 Les mer |
![]() |
Gode matsopperI denne boken kombineres gleden ved en full soppkurv med kulinarisk nytelse. Mange av de mest velsmakende matsoppene vi finner i naturen beskrives grundig og informativt. Alle soppene er illustrert med fargefotos, og deres viktigste kjennetegn er fremhevet. Forvekslings- og giftsopper beskrives for å gjøre sopphobbyen tryggere. Oppskrifter gir inspirasjon til hvordan soppfangsten kan tilberedes på nye og spennende måter. Med register.Utgitt 2003 Les mer |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.