Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Diettmat


LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

Utgitt 2014
Les mer

Basisk mat

Basisk mat

Et basisk kosthold er nøkkelen til god helse, og her får du vite hva basisk mat er - og hvordan den virker i kroppen din. Kroppen vår består av syre og base, og hos svært mange er syreverdien (pH-verdien) for høy. En frisk og velfungerende kropp skiller ut et syreoverskudd, men stress og et typisk vestlig kosthold med mye sukker og ferdigmat forsurer kroppen. Det kan resultere i hodepine, vedvarende forkjølelser, mageproblemer, muskel- og leddsmerter, lavt energinivå og dårlig søvn. Men ved å spise mer basisk mat, og mindre syredannende mat, vil du balansere kroppens pH-verdi slik at du blir friskere. Du vil føle deg bedre enn du har gjort på lenge: Energien vil øke dramatisk, vekten vil normalisere seg, og du vil føle deg flere år yngre i løpet av noen få måneder. Boken byr på over 100 fristende og velsmakende oppskrifter på frokoster, salater, snacks, forretter, supper, middager, kaker og desserter. Når du har lest denne boken, kommer du helt sikkert til å ville foreta en forfriskende livsstilsendring.

Utgitt 2014
Les mer

Raw delight

Raw delight

Desserter og kaker med naturlige ingredienser. Gled deg til bringebærpai uten mel, smør og sukker, jordbærkake med mandelbunn, fylte epler, smoothies og mye mer. Du trenger ikke velge mellom godt eller sunt! Alle oppskrifter uten hvitt sukker, gluten og egg.

Utgitt 2011
Les mer

Bakeglede uten sukker

Bakeglede uten sukker

Hvis du elsker å bake og å by dine nære og kjære på hjemmelaget bakverk, kan du ved hjelp av denne boken se at det er mulig å servere de lekreste kaker helt uten mel eller sukker.
Du får oppskrifter på myke kaker, småkaker, paier og andre gode desserter. Alle oppskriftene er lavkarbo og glutenfrie.
Nå kan du spise alle dine favorittbakeverk uten dårlig samvittighet!
Velbekomme!

Dette er boken for de som:

elsker kaker og desserter
liker å bake
har overvekts- eller hjerteproblemer
vil unngå farlige blodsukkerstigninger fom leder til folkesykdommen diabetes type 2
vil gi barna noe godt uten at det går utover deres helse!

Utgitt 2010
Les mer

Ph-balansert kosthold

Ph-balansert kosthold

Denne kokeboken inneholder over 180 oppskrifter basert på sunne ingredienser fri for hvetemel, sukker, gjær og rødt kjøtt. Med få unntak er de også fri for meieriprodukter. Boken er tiltenkt de som har startet på et syre-basebalansert kosthold, vegetarianere, personer som ønsker å gå ned i vekt og enkelte med forskjellige matintoleranser.

Utgitt 2010
Les mer

pH-mirakelet balanser kostholdet, gjenvinn helsen

pH-mirakelet balanser kostholdet, gjenvinn helsen

Forfatteren hevder at det er syrebalansen i kroppen din som er viktig hvis du vil gå ned i vekt, forebygge sjukdom eller gjenvinne helsen. Han forklarer hvordan du ved å bruke hans kostholdsprogram kan balansere kroppskjemien, normalisere fordøyelse og forbrenning og bli kvitt skadelige bakterier som trives i kroppen. Han viser også hvorfor han mener at vann er den avgjørende drikken for optimal helse og hvorfor det er viktig å ha et basisk miljø i cellene.

Utgitt 2010
Les mer

Godt for hjertet deilig mat med lite fett og salt

Godt for hjertet deilig mat med lite fett og salt

Å spise riktig mat kan bidra til å forebygge hjerteproblemer. Denne boka inneholder mer enn 100 lekre oppskrifter på hjertesunn mat som smaker nydelig. En kokebok for hele familiens hverdags- og festmat, som både er sunn og god. * Kostholdsveiledning for deg som vil forebygge eller lever med hjerte- og karlidelser * Hundre gode og spennende oppskrifter både på hverdagsmat og festmat * Lettfattelige oversikter over energi-, fett-, salt- og kolesterolinnhold i hver enkelt rett * Sunne tilberedningsmåter, bl.a. damping og grilling, gir mye smak og lite fett * Helsebringende alternativer til fet mat og usunt kosthold

Utgitt 2010
Les mer

På bedringens vei inspirasjonskokebok for kreftpasienter

På bedringens vei inspirasjonskokebok for kreftpasienter

Denne boken inneholder enkle oppskrifter på næringsrik mat og er ment som en inspirasjon for kreftpasienter. Den forteller også om andre pasienters utfordringer og hvordan de har funnet løsninger på disse.

Utgitt 2010
Les mer

Kjernesunn mat

Kjernesunn mat

Denne boken inneholder oppskrifter på frokost, shakes, lunsj, middag, brød og rundstykker, snacks, kalde og varme drikker og godteri, desserter og kaker - uten sukker, melk, gluten og tilsetningsstoffer.

Utgitt 2010
Les mer

GI-oppskrifter for hele familien

GI-oppskrifter for hele familien

Boken inneholder oppskrifter på blant annet frokoster, varmretter, vegetariske retter, brød og småbakst, mellommåltider, desserter, dipper og sauser. Oppskriftene har ingredienser med lav GI og lite karbohydrater. Boken inneholder i tillegg et eget kapittel om matvaner og råvarer.

Utgitt 2007
Les mer

GI-oppskrifter for folk i farta

GI-oppskrifter for folk i farta

Boken inneholder 100 oppskrifter på mat med lav GI og minimalt med karbohydrater. Oppskriftene tar for seg både frokost, forretter, varmretter, salater, snacks og fingermat, desserter, sauser og dressinger

Utgitt 2008
Les mer

Vindietten

Vindietten

Med utgangspunkt i professor Roger Corders banebrytende forskning viser VINDIETTEN hvordan du bør legge om kostholdet og livsstilen for å holde deg frisk - og leve lenger. Oppdag hvordan et moderat daglig inntak av rødvin kan holde deg frisk Lær om bestanddelene i rødvin - naturlige plantestoffer, eller polyfenoler - som reduserer faren for hjertesykdom, slag, diabetes, demens og visse kreftformer Finn ut hvilke viner som er de beste for helsen Bli flink til å spise mat med helsebringende polyfenoler hver dag Forstå hvordan dagens kosthold kan gjøre deg syk - og hva du kan gjøre for å begynne å reparere på skadene 50 gode og enkle oppskrifter samt en to-ukers menyplan for å hjelpe deg i gang på veien mot et sunnere kosthold VINDIETTEN er en naturlig og komplett ernærings- og livsstilsplan for alle voksne - enten de drikker vin eller ikke

Utgitt 2007
Les mer

Bedre uten brød

Bedre uten brød

Boken presenterer et kosthold som inneholder lite karbohydrater og mer fett og protein. Legen Wolfgang Lutz har behandlet nærmere 15000 personer, og deres opplegg beskrives i denne boken. Pasienter med lidelser i mage- og tarm, hjerte- og karsykdommer, overvekt og diabetes og en rekke andre sykdomme...

Utgitt 2005
Les mer

Velværedietten

Velværedietten

Velværedietten

Utgitt 2007
Les mer

Blir du syk av maten du spiser? : skjult matvareallergi og intoleranse

Blir du syk av maten du spiser? : skjult matvareallergi og intoleranse

Boken inneholder en beskrivelse av de vanligste typene matvareallergier og -intoleranser, og hvilke symptomer de kan gi. Videre får man vite hvordan man kan finne ut hvilken mat kroppen reagerer på, og hvordan man går frem for å eliminere denne matvaren fra kostholdet. Forfatterne gir også en oversikt over ulike tester som finnes på markedet, og foreslår endringer i kosthold og livsførsel som kan hjelpe mot allergier. Har litteraturliste, adresseliste og register

Utgitt 2006
Les mer

Styrk ditt immunforsvar : 100 råvarer som får immunforsvaret ditt i toppform

Styrk ditt immunforsvar : 100 råvarer som får immunforsvaret ditt i toppform

Boken inneholder en oversikt over 100 av de mest virkningsfulle råvarene for immunforsvaret. Hver matvare er grundig omtalt, med informasjon om næringsinnhold og beskrivelser av virkningsfulle egenskaper. Omtalene er ledsaget av en oppskrift. I tillegg får du råd om hvordan råvarene kan brukes i forbindelse med ulike plager og sykdommer. Med ordliste og register.

Utgitt 2005
Les mer

Aging, Fight It with the Blood Type Diet

Aging, Fight It with the Blood Type Diet

A new addition to the top-selling series shares blood type-specific recommendations for combating such age-related conditions as brain decline, hormonal deficiency, and loss of vitality, in a reference that provides self-assessment tests, supplement recommendations, and exercise suggestions. 15,000 first printing.

Utgitt 2005
Les mer

Eat Right for Blood Type O

Eat Right for Blood Type O

Different blood types mean different body chemistries. For blood type O the best diet is high protein and low carbohydrate. This is a handy guide to take to the supermarket, restaurants and even on holiday to avoid putting on those extra pounds or feeling unwell from eating the wrong thing. Inside are complete listings of what's right for type O in all of the main food, drink and supplement categories.

Utgitt 2003
Les mer

Eat Right for Blood Type A

Eat Right for Blood Type A

Different blood types mean different body chemistries. For blood type A the best diet is vegetarian. This is a handy guide to take to the supermarket, restaurants and even on holiday to avoid putting on those extra pounds or feeling unwell from eating the wrong type of thing. Inside are complete listings of what's right for type A in all of the main food, drink and supplement categories.

Utgitt 2003
Les mer

Godt for ganen, godt for hjertet

Godt for ganen, godt for hjertet

Maten som gir deg et bedre liv
For deg som har høyt kolesterol - og for hele familien.

Hver annen nordmann har for høyt kolesterol i forhold til anbefalingene. Det kan reguleres gjennom maten vi spiser!

Har du fått beskjed av legen om å legge om kosten for redusere blodkolesterolet? Da vil du ha glede av denne boken, som bugner av fristende oppskrifter på ”hjertevennlig” mat og drikke.

Her får du tips om velsmakende pålegg til frokost og matpakke, om brød som passer til forskjellige retter, om kjøtt, fisk og skalldyr du trygt kan bruke og hvordan du tilbereder dem, om fristende desserter og kaker – og ikke minst om frukt, grønt, olivenolje og rødvin, som ser ut til å beskytte folk i middelhavslandene mot hjerte- og karsykdommer. Du trenger ikke forsake noe – du kan ta vare på hjertet og likevel nyte god og velsmakende mat. Hele familien vil ha glede av denne maten!

I den nye utgaven er teksten gjennomrevidert og oppdatert i forhold til nyere medisinsk forskning. Bak i boken finner du nytt stoff om overvekt og glykemisk indeks, om egg og kolesterol, om transfett og metabolsk syndrom. Her finnes også et spørreskjema om kosthold og livsstil, der du kan teste deg selv.

Forfatterne av boken er seksjonsoverlege, dr.med. Leiv Ose og klinisk ernæringsfysiolog Caroline S. Bergei. Leiv Ose har sitt daglige virke ved Lipidklinikken, en av Norges spesialklinikker for høyt kolesterol, tilknyttet Rikshospitalet i Oslo.

Utgitt 2005
Les mer

Fargedietten

Fargedietten

Boken gir informasjon om hvilke innholdstoffer de røde, gul-oransje, grønne og blå-fiolette fargene signaliserer, hvordan de påvirker oss, hvilke frukter, bær og grønnsaker som er best og hva vitenskapelige forsøk gir oss av tips om helsemessig potensial i den enkelte matvare. I tillegg inneholder boken oppskrifter der bokens teorier omsettes til velsmakende praksis. Med litteraturliste og register.

Utgitt 2003
Les mer

Omega sonen

Omega sonen

Forfatteren gir oss et nytt kostholdsprogram basert på siste nytt fra Sone-fronten. Ved å ta utgangspunkt i både egen forskning og nylig publiserte undersøkelser viser han oss hvordan et nytt og revolusjonerende teknologisk framskritt i fremstilling av fiskeolje, kan være mirakelmiddelet som vil snu opp ned på forebyggende medisin. Har register og litteraturliste.

Utgitt 2003
Les mer

pH-mirakelet

pH-mirakelet

Forfatteren hevder at det er syrebalansen i kroppen din som er viktig hvis du vil gå ned i vekt, forebygge sjukdom eller gjenvinne helsen. Han forklarer hvordan du ved å bruke hans kostholdsprogram kan balansere kroppskjemien, normalisere fordøyelse og forbrenning og bli kvitt skadelige bakterier som trives i kroppen. Han viser også hvorfor han mener at vann er den avgjørende drikken for optimal helse og hvorfor det er viktig å ha et basisk miljø i cellene. Har oppskrifter, litteraturliste og register.

Utgitt 2004
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.