Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Festmat


90 retter til Ingrid Espelid Hovig

90 retter til Ingrid Espelid Hovig

Hva ville du servert hvis Ingrid kom til middag? De norske superkokkene har svart. Det har også Jamie Oliver.
Prøv å lage dem selv! I denne boka har de beste tretti kokkene laget en 3-retters som de ville servert til Ingrid hvis hun kom på besøk. Prøv selv et av måltidene, eller lag Jamie Olivers superrett til Ingrid! Ingrid Espelid Hovig har inspirert norske kokker i tre generasjoner, både på kjøkkenet i de tusen hjem og i restauranter med Michelin-stjerner. Denne boka hedrer Ingrid med 90 retter i forbindelse med hennes 90-årsdag. Verdensmestere, nesten alle Norgesmestere, gamle venner og nye talenter forteller om sitt forhold til Ingrid og lager sine beste retter inspirert av hele Norges matmor. At Ingrid fortjener Norges flotteste kokebok er det ingen tvil om! Kokkene som er med: Eyvind Hellstrøm, Morten Schakenda, Bent Stiansen, Lise Finckenhagen, Tom Victor Gausdal, Arne Brimi, Gunnar Hvarnes, Geir Skeie, Karla Siverts, Jamie Oliver, Gordon Ramsay og 20 andre!
Arne Hjeltnes har jobbet med og for norsk mat hjemme og ute i mer enn 20 år. Han har laget en rekke matprogrammer og gitt ut 15 bøker. Arne har et lidenskapelig forhold til Ingrid Espelid Hovig og brenner for å føre hennes matglede og formidlingsevne videre. Marianne Gehrken er matfotograf og har jobbet med mat i både bøker, tidsskrifter og reklame. I 2012 ga hun ut boken Helt på kjøkenet sammen med Arne Hjeltnes.

Utgitt 2014
Les mer

Mat til fest

Mat til fest

Koldtbord, tapas og buffet er perfekt når du venter mange gjester, enten du skal arrangere konfirmasjon, 50-årslag, barnedåp eller romjulslunsj. Men hvor mye kjøtt må du kjøpe inn, hva passer sammen, og når bør du begynne å lage maten? Wenche Andersen har lang erfaring med både planlegging og gjennomføring av store festdager.
Noen retter kan lages flere dager i forveien, og noe kan oppbevares i fryseren. Bordet dekker du med gammelt og nytt, og på selve dagen har du full kontroll og kan kose deg sammen med gjestene! I denne boken finner du retter til det gode, gammeldagse - men alltid populære - koldtbordet, fristende retter til spanskinspirert tapasbord, friskt og lett mat til sommerfest, tradisjonelt julebord og et avsluttende kakebord.

Utgitt 2013
Les mer

Festmat kokeboken for deg som vil imponere og servere

Festmat kokeboken for deg som vil imponere og servere

Denne boken er for deg. For deg som skal ha fest. Fest med god mat. Gjør helhetsinntrykket mer spennende med enkle grep. La menyen speile et formål, en intensjon. Hva slags smaksopplevelser har du i tankene for dine gjester, og når skal den inntreffe? Følgende temaer finner du i boken: - Fingermat til bobler - Øl & mat - høstgrytefest - brød - Den store viltmiddagen - ostekveld - det nye julebordet - fisk og skalldyrsfest - vinter - nyttårsaften - asiatisk festmeny - Påske - sofasnacks - plukk & fang - konfirmasjonen - sommerfest - pølsefest gourmet - 10 kulinariske partybud Jørgen Kolderup er født og oppvokst i Son, hjørnetannen i Oslofjordens perlerad av vakre destinasjoner. Inspirert av årets festdager, sesongenes gang og førsteklasses råvarer har han nå ført sin andre kokebok i pennen. 16 lekre kapitler dedikert til uimotståelig festmat. Jørgen har gjort seg bemerket for sine kokkeferdigheter i både innland og utenland, og begynte i høst som kjøkkensjef på Harahorn i Hemsedal.

Utgitt 2013
Les mer

Vennefest med Wenche

Vennefest med Wenche

Denne vakre boken inneholder fristende og inspirerende menyer for alle anledninger. De lekre rettene gjør det ekstra hyggelig å invitere til vennefest, eller lage en helt spesiell middag for to. Uansett om anledningen er formell eller uformell, om det er sommer eller vinter, om du har dårlig tid eller god tid, finner du oppskrifter som vil få gjestene dine til å føle seg ekstra velkomne. Her er sommerbuffet med herlige og friske retter på store fat, frodig høstfest med vilt og smak av natur, middagsselskap med smaker fra bestemors kjøkken, og grillkveld med kjøtt og fisk.
Den mørke årstiden blir litt lysere når du inviterer venner på rødvinstoddy, fransk gryterett og varm frukt- og bærfristelse. Intensjonen med boka er å senke terskelen for når du inviterer til hyggelige sammenkomster. Det bør verken stå på tid eller penger, mener forfatter Wenche Andersen, God Morgen Norges kjente kokkestjerne. Med denne boken blir det enklere å komme sammen, ta vare på gleden, latteren og de små, gylne øyeblikkene.

Utgitt 2012
Les mer

Toastmaster

Toastmaster

Denne boka forteller deg alt du trenger å vite for å være toastmaster. Alle typer selskaper behandles, og her er gode råd og tips for både de store og de litt mindre anledninger. Dette temaet er best i bok, nettet er alt for ugjennomtrengelig og passer dårlig hvis vi har knapt med tid. Et eget kapittel er viet de som har veldig dårlig tid og trenger kjappe kriseløsninger. Komplett med råd fra kjendiser med erfaringsbakgrunn fra slike oppgaver.

Utgitt 2012
Les mer

Utdrikningslag

Utdrikningslag

Det er både ærefullt og ansvarsfullt å være forlover. En av oppgavene som følger med denne jobben er utdrikningslaget. Et vellykket utdrikningslag som blir husket med glede krever god planlegging. I denne boken finner du et vell av gode ideer for det perfekte utdrikningslaget, enten dette skal være en kveld eller en helg. Ideene er krydret med historier både fra vellykkede lag og de som gikk helt galt. I boka kan du på en oversiktlig og enkel måte sy sammen det perfekte utdrikningslag fra begynnelse til slutt, for både kvinner og menn, i alle prisklasser. Til denne serien tilhører også Toastmater.

Utgitt 2008
Les mer

Ole Martins beste tips

Ole Martins beste tips

Hvordan lage festmiddag uten stress? Hva kan du servere som er godt og samtidig enkelt? Hvordan blir maten din best mulig uten at du er nødt til å bruke opp alle kreftene dine på kjøkkenet allerede før festen begynner? Som TV-kokk har Ole Martin Alfsen vært vitne til talløse middagsselskaper i suksess-serien 4 stjerners middag. I denne boken er det Ole Martins egen tur til å invitere til bords: Her har han samlet sine beste og mest praktiske råd til hjemmekokken. I tillegg presenterer han sine egne favorittretter for vennemiddagen - mat som både smaker godt og får verten til å senke skuldrene. Følg Ole Martins anvisninger - og oppdag at middagsselskapet kan være mye enklere enn du tror

Utgitt 2011
Les mer

Familiegleder året rundt

Familiegleder året rundt

Familiegleder året rundt, henvender seg til både barn og voksne og følger oss året igjennom med tips og gode ideer til bl.a. valentinsdag, fastelavn, bursdager, konfirmasjon, ungdomsselskap, sankthansfeiring, utflukter til skog og strand, adventshygge, julestemning og nyttårsfest. Ingenting slår de gode stundene med kreativ skaperglede, spesielt ikke når man kan dele dem med de nærmeste. Her er masse kreative forslag til barnetøy, smykker og strikkede og heklede plagg. I tillegg får du også tips til boliginnredning, både til barneværelset og andre rom. Og ikke minst: Mange herlige matoppskrifter knyttet til årstidene. Enkelt, lett og utrolig lekkert. Nyt årstidene og la deg inspirere av de mange ideene og bildene.

Utgitt 2010
Les mer

Stiansen inviterer til fest

Stiansen inviterer til fest

Boken inneholder 150 oppskrifter og 20 festmenyer som dekker alt fra årets høytider og anledninger til temafester, piknik og vennemiddager. Den gir en innføring i alle forberedelser til en vellykket fest, fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord.

Utgitt 2008
Les mer

Venner til middag

Venner til middag

Dette er førstehjelpsboken for dem som liker å invitere venner, men som synes det er vanskelig å finne tid og overskudd. Her får man oppskrifter på mer enn 70 retter som smaker fabelaktig og tar kort tid å tilberede. Alt er basert på gode råvarer som man får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker, og som passer til å ha på lager i fryser og matskap. Maten lager man i en fei! Best av alt: Boken er laget med tanke på at også uerfarne kokker skal få det til. Her er det ikke snakk om kompliserte framgangsmåter og timevis med strev på kjøkkenet, bare enkle, deilige retter.
Nina Cappelen skriver i en humoristisk og begeistret stil som gir en tro på at det er lett som en lek å invitere til middag, enten det er hverdag eller fest.

Utgitt 2008
Les mer

Festmat fra vann, skog og fjell

Festmat fra vann, skog og fjell

Her presenteres menyforslag til 24 ulike anledninger, med råstoffer fra vann, skog og fjell. Til bryllupet får du oppskrifter på gravet laks med sennepssaus, reinsdyrsteik med fløtegratinerte grønnsaker, skogsbærblanding til dessert og viltbuljong til nattmat. Til barnedåp får du oppskrifter på laksepiroger, steik av rådyrlår og pannekaker med moltesirup. Til barneselskapet får du oppskrifter på varmrøkt fisk og burgere av fisk og kjøtt og blåbærgelé med skogsbær og trollkrem. Du får også menyforslag til bl.a. forlovelsesselskap, konfirmasjon med koldtbord, fødselsdagsselskap, sølvbryllup, jubileumsfest, solfest og påskefest.

Utgitt 2007
Les mer

Lag fest

Lag fest

Forfatteren, som er festarrangør for kjendiser i New York, forteller deg hvordan man lager vellykkede fester med enkle midler. Boka inneholder hennes favorittoppskrifter på mat og drinker til buffeer, cocktailpartyer og middagsselskaper, i tillegg til tips, ideer og praktiske råd om dekorasjoner og borddekking, samt anekdoter fra kjendisfester i New York

Utgitt 2007
Les mer

Vi inviterer

Vi inviterer

Boka gir tips til hvordan du kan planlegge selskapet, og har oppskrifter på for- og hovedretter, desserter og ostefat. Den har også grunnoppskrifter på kraft, sauser, salsa m.m., og forslag til hvordan du kan sette sammen gode menyer.

Utgitt 2007
Les mer

Velkommen

Velkommen

En vakker og nyttig bok om det å ha folk på besøk og å få dem til å føle seg velkomne. Wenche Andersen har lang erfaring med mat og vet mye om hva som ellers skal til for at folk skal føle sg vel. Dette er boken om å hygge seg sammen med venner, stoppe opp litt og tilføre hverdagen litt ekstra krydder. Du finner fristende oppskrifter, praktiske huskeliter, gode forslag til hvordan bordet kan dekkes, ideer til invitasjoner, til pynt og mye mer. Så da gjenstår det bare å ønske velkommen!

Utgitt 2006
Les mer

Kong Olavs kakao

Kong Olavs kakao

Boka presenterer menyer som har blitt servert de kongelige og deres gjester i løpet av de hundre årene det norske kongehuset har eksistert. Den starter med kong Haakons og dronning Mauds kroningsmeny og ender med lunsjen som ble servert i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras dåp.

Utgitt 2005
Les mer

Nigellas fest

Nigellas fest

En ny kokebok fra Nigella er en begivenhet. Denne gangen dreier det seg om mat til fest. "Måltidene våre sier noe grunnleggende om hvem vi er og hvordan vi vil leve," hevder hun. "Alle begivenheter som betyr noe for oss markeres med mat - fra bursdagskake til bryllupsmiddag. Men dette er ikke bare en kokebok for de store anledninger i livet, det dreier seg om mat som en hyllest til livet." For Nigella er ingen anledning for liten til å markeres med et festmåltid. Her er ideer til familiefest, til fødselsdager og religiøse høytider, eksamensfeiring og forlovelsesfest, hagefest og barneselskap. I sin engasjerte, sensuelle og personlige stil serverer hun oss et sant mylder av herlige oppskrifter fra eget og all verdens spennende kjøkkener. Interessen for den sjarmerende engelske matskribenten Nigella Lawson er stadig økende, og matentusiaster verden over er nå på fornavn med henne. I begeistring over bøkene og TV-programmene skrev Sarpsborg Arbeiderblads anmelder blant annet: "Nigella står som symbol for det beste, hyggeligste og minst masete ved det å lage og spise god mat ... i selskap med henne – hvem kan vel motstå fristelsen?"

Utgitt 2005
Les mer

Takk for maten

Takk for maten

Denne boken fokuserer på bordets gleder. Den inneholder sitater, anekdoter og annet aktuelt stoff om mat og drikke som man kan bygge talen på. Boken er en håndstrekning til de som skal takke for maten, slik at avslutningen ved bordet også blir en feststund. Har litteraturliste, register og eksempler på takk-for-maten-taler.

Utgitt 2005
Les mer

Fest!

Fest!

Dette er den store festboken. Her lærer vi hvordan vi kan arrangere større eller mindre fester uten altfor mye arbeid. Boken legger vekt på praktiske men samtidig morsomme løsninger, og den er full av kreative ideer til alt fra ulike typer fester, planlegging og forberedelser til invitasjoner, mat og drikke og dekorasjoner. En svært nyttig og inspirerende bok, preget av forfatterens entusiasme.

Utgitt 2004
Les mer

Herregårdsmat

HerregårdsmatUtgitt 2004
Les mer

Koldtbord for alle anledninger

Koldtbord for alle anledninger

Dette er den perfekte boken til familiefest og vennelag. Her finner du alt du trenger å vite for å lage et vellykket koldtbord: planlegging, innkjøp, mengdeberegning, lekre oppskrifter og tips om passende drikkevarer.

Utgitt 2004
Les mer

Festmat

Festmat

Boken gir et bilde av norsk tradisjonsmat til fest. Varianter av enkelte retter finnes som tradisjon flere steder i landet, mens andre er høyst lokale. Oppskriftene er nennsomt juster slik at det er mulig å følge dem selv i dagens moderne kjøkken. Med menyforslag og stikkordregister.

Utgitt 2004
Les mer

13 til bords på 20 minutter

13 til bords på 20 minutter

Boka inneholder oppskrifter på mat du kan lage om sommeren. Idéen er at alle oppskriftene er foranderlige, man tager det man haver. Her finnes oppskrifter på alt fra frokost, formiddagsmat og middag til desserter og drikke.

Utgitt 2003
Les mer

Flørt

Flørt

Erotisk mat er ikke bare afrodisiaka. Den er lett, dekorativ og velsmakende oppskriftene i denne boken er derfor helt spesielt komponert og anrettet. Vakre, dristige bilder i farger og små erotiske tekster skaper den rette stemning.

Utgitt 2002
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.