Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Gourmetmat


Wow!

Wow!

De enkleste, hemmeligste og beste triksene for å begeistre, engasjere og overraske gjestene dine til bords! De fire medlemmene i kokkegruppa The Flying Culinary Circus har solid utdannelse, erfaring og hver sin spesialitet. Denne gangen avslører de fire toppkokkene sine enkleste, hemmeligste og beste triks som vil få gjestene dine til å føle seg som det absolutte midtpunkt og huske akkurat ditt selskap - uansett anledning - for alltid. The Flying Culinary Circus lærer deg å lage imponerende 3-retters menyer ved hjelp av enkle grep. Du får råd om hvordan du kan finne riktige råvarer, kjøkkenutstyr, borddekking og partytriks for å skape en helhetlig opplevelse rundt måltidet. Gjør deg klar til en vill og gal matopplevelse med The Flying Culinary Circus!

Utgitt 2013
Les mer

The Flying Culinary Circus

The Flying Culinary Circus

Den nye kokeboka fra de fire medlemmene i kokkegruppa "The Flying Culinary Circus" er årets begivenhet i det norske kokebokmarkedet.
Historien om de fire matkameratene er allerede litt av et eventyr: En enkel cateringjobb i Central Park i New York for fire år siden har blitt til et omreisende norsk kokkesirkus som koker for matkjennere og superkjendiser verden over.

Nå tar de fire toppkokkene sin enkle og lekne innfallsvinkel til matlaging videre til kokeboksjangeren. Hvordan lage fantastisk mat uten krevende oppskrifter?

I boka presenterer "The Flying Culinary Circus" sine fem favoritt-teknikker for hver av de viktigste områdene i matlagingen: Kjøtt, fisk, grønnsaker og saus. Gjennom enkle steg-for-steg presentasjoner lærer du deg å mestre kokkenes tilberedningsmetoder, slik at du kan lage all supermaten du ønsker helt uten forkunnskaper. I stedet for oppskrifter viser kokkene hvilke forskjellige råvarer som kan brukes, slik at du selv kan sette sammen dine egne favorittretter. Resultatet er en kokebok for alle dem som blir skremt av vanlige kokebøker - i et hendig format, og til en pris som gjør at alle kan kjøpe den.

Utgitt 2011
Les mer

Gourmet for begynnere

Gourmet for begynnere

Boka beskriver ti forskjellige menyer med flere retter og oppskriftene beskriver framgangsmåten trinn for trinn. Til hver meny er det foreslått en vinmeny. Blant menyene er Det store sjøslaget, med oppskrifter på bl.a. blini med løyrom, crostini med krabbe, kamchatkakrabbesalat, reker og triffli og Ny-norsk med oppskrifter på bl.a. bacalao og bortskjemte bondepiker.

Utgitt 2007
Les mer

Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu

Boken presenterer mer enn 500 oppskrifter fra serien Gourmetskolen, og gir informasjon om kokketeknikker, menyplanlegging, nyttige kjøkkenredskap og matlagingsuttrykk. Med ordliste og register.

Utgitt 2004
Les mer

Bagateller for livsnyter

Bagateller for livsnyter

Eyvind Hellstrøms nye bok gir oss kunnskapen vi trenger for å kombinere vin og mat riktig. Til hver oppskrift har Hellstrøm en personlig historie knyttet til vinen, produksjonsmåten eller vinprodusenten. Slik lærer vi om vinen på en konkret og spennende måte. Boken gir spillerom for mange muligheter, med ulike kombinasjoner og med viner fra under hundre kroner og oppover. Gjestene dine vil undres over hvordan du fikk det til! Og du har dine magiske kombinasjoner for all fremtid.

Utgitt 2005
Les mer

Kokkelandslagets favoritter
fisk og skalldyr

Kokkelandslagets favoritter fisk og skalldyr

Kokkelandslaget byr på noen av sine absolutte favoritter, og hjelper alminnelige hverdagskokker forbi kjøkkenets fallgruber og feller. Oppskriftene er ikke forenklet, men forklaringer og fremgangsmåter gjør det mulig for amøtørkokken å koke og brase på høyt nivå. Med basisoppskrifter og ordforklaringer.

Utgitt 2005
Les mer

Kokkelandslagets favoritter
fugl og kjøtt

Kokkelandslagets favoritter fugl og kjøtt

Kokkelandslaget byr på noen av sine absolutte favoritter, og hjelper alminnelige hverdagskokker forbi kjøkkenets fallgruber og feller. Oppskriftene er ikke forenklet, men forklaringer og fremgangsmåter gjør det mulig for amøtørkokken å koke og brase på høyt nivå. Med basisoppskrifter og ordforklaringer.

Utgitt 2005
Les mer

Kokkelandslagets favoritter
dessert og kake

Kokkelandslagets favoritter dessert og kake

Kokkelandslaget byr på noen av sine absolutte favoritter, og hjelper alminnelige hverdagskokker forbi kjøkkenets fallgruber og feller. Oppskriftene er ikke forenklet, men forklaringer og fremgangsmåter gjør det mulig for amøtørkokken å koke og brase på høyt nivå. Med basisoppskrifter og ordforklaringer.

Utgitt 2005
Les mer

Kokk på ville veier

Kokk på ville veier

Forfatteren tar oss med på en kulinarisk reise for å finne det perfekte måltid. I Saigon spiser han et bankende kobra-hjerte, I Russland spiser han med gangstere, han er med på middelaldersk griseslakting i Portugal og han tar en oss med til den lille fiskerlandsbyen i Frankrike hvor han spiste sine første østers som barn.

Utgitt 2004
Les mer

Maten og Kjærligheten

Maten og Kjærligheten

Fire matkunstnere hyller maten og kjærligheten, og lærer oss hvordan vi skal forføre vår kjære med nydelig mat, i tillegg gode tips om vin til mat. Eyvind Hellstrøm, Terje Ness, Trine Nilsen og Lene Maria Renngård bidrar med fire treretters kjærlighetsmenyer hver, og vi får selvsagt oppskrifter med både østers og hummer. Uten forkleinelse for noen, så er nok Terje Ness og Eivind Hellstrøm "kongene på haugen" blandt kokkene her i landet med henholdsvis en og to stjerner i Michelins resturantguide. I denne boken hyller de maten og kjærligheten, og lærer oss hvordan vi kan forføre vår kjæreste med nydelig mat. Sammen med Trine Nilsen, kjent konditor, og Lene Maria Renngård fra Magma, presenterer de gourmetmat i kjærlighetens tegn. Oppskriftene akkompagneres av smakfulle bilder fra fotograf Trygve Indrelid.

Utgitt 2004
Les mer

100 retter og matopplevelser

100 retter og matopplevelser

I denne boken har Trond Moi samlet et knippe av sine favorittoppskrifter. Han lar deg også få del i sine beste matopplevelser, og gir deg et innblikk i hva som har formet ham som kokk: Hvilken kunstner betyr mye for ham? Hvem har gitt navn til Bølgen & Mois kjente hamburger? Hvilke hendelser fikk ham til å skjønne at det var kokk han ville bli? Dette er en svært så brukandes og personlig kokebok fra Trond Moi, som sammen med kollega Toralf Bølgen feirer 10-årsjubileum for restauranten Bølgen & Moi høsten 2004. I denne boken er spennet stort, fra østers, thaimat og hamburger til tradisjonsmat som bacalao, lun leverpostei og biff med hjemmelaget bearnaise og pommes frites. Mors komper og fars havregrøt er det også blitt plass til.

Utgitt 2004
Les mer

NB!

NB!

Kokeboka gir oppskrifter på forretter, hovedretter og desserter, samt krafter, oljer og puréer, majoneser med mere. Boka er knyttet til restauranten "NB Sørensens Dampskibsexpedisjon" i Stavanger og forteller om dennes 5-årige historie. Med oppskriftregister.

Utgitt 1998
Les mer

Gastronomisk ordbok

Gastronomisk ordbok

Flerspråklig ordbok for alle som kommer i kontakt med mat på norsk-fransk-tysk-engelsk-latin

Utgitt 1995
Les mer

Mestermøte

Mestermøte

En bok om mennesker og mat, basert på et møte mellom to kokker og to verdener. Mens årets verdensmester Charles Tjessem fikk sine første kokketimer i sin mors kjøkken på sydvestkysten av Norge, tilbrakte Edwin Gutierrez sine tidlige år som gatebarn i fjellbyen La Paz i Bolivia. Gjennom et gatebarnprosjekt støttet av Strømmstiftelsen fikk han likevel muligheten til å utvikle sitt kokketalent. Boka er både en reiseskildring og en kokebok med oppskrifter fra begge verdener.

Utgitt 2003
Les mer

Franske fristelser

Franske fristelser

Boken inneholder et knippe skildringer som skildrer de ypperste av Frankrikes gastronomiske gleder. Væpnet med kniv, gaffel og korketrekker oppsøker han små, bortgjemte restaurantperler, en sneglefestival, den skarpeste osten, den beste kyllingen, de rådyre trøflene, den perfekte omelett og en froskelårfestival. Underveis forfrisker han seg med noen av de flotteste vinene som finnes.

Utgitt 2003
Les mer





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.