Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Enkel mat


Juksekokeboka

Juksekokeboka

Uten å kompromisse på smak deler blogger, matjournalist og tobarnsmor Susanne Kaluza de smarte triksene, de kjappe grepene og de lure knepene som gir deg en deilig middag på bordet i en fei.
Føler du noen ganger at tida ikke strekker til? Uansett hvor glad du er i å lage mat, har du dager hvor du er nødt til å hive sammen noe til deg selv eller familien din på rekordtid. Hva gjør du da hvis du likevel har lyst på noe godt? Hvordan kan du få maksimal matglede ut av minimalt med tid?
Svaret finner du i Juksekokeboka. Den gir deg alle snarveiene du trenger for kjappe, enkle og gode hverdagsmiddager ? enten du er stressa småbarnsforelder, sulten student eller singel med altfor liten tid mellom arbeidsdag og kveldsprogrammet.
Hvilken mat og hvilke ingredienser er aller raskest å tilberede? Hvordan kan du egentlig pimpe et glass pastasaus eller en karriblanding slik at det smaker som en ordentlig festmiddag? Hvordan kan du variere enkle klassikere som pai, tomatsuppe eller kjøttsaus? Hva slags halvfabrikata eller frossenmat er det verdt å bruke ? og hvilke bør du styre unna? Hvordan kan du bruke redskaper som mikrobølgeovn eller stavmikser til å vinne tid på kjøkkenet? Juksekokeboka er matboka som ikke er redd for å hjelpe deg i hverdagen ? akkurat slik den er.

Utgitt 2013
Les mer

Restekjærlighet

Restekjærlighet

Denne boka handler om å gjenskape restene fra i går til noe nytt og velsmakende i dag. Den er en guide til hva du kan få ut av et måltid. Det er på tide å bruke opp det som er igjen i boksen, flasken, pakken, posen og glasset!
Hvorfor er vi så dårlige på å bruke opp restene våre? Er det latskap? Er vi for bortskjemte? Eller mangler vi fantasi, inspirasjon og kunnskap? Alt dette kan denne boka bøte på. "Restekjærlighet" er proppfull av originale så vel som tradisjonelle oppskrifter.
Her kan unge, gamle og middelaldrende gyve løs. Kvinner og menn, gutter og jenter. Oppskriftene er ikke vanskelige, og maten er KJEMPEGOD. Her kan du spise enkelt med gourmetens touch.
Boka inneholder også smarte og nyttige tips om matens holdbarhet, hvilke smaker som passer sammen og sist, men ikke minst - du lærer å utnytte det enorme potensialet som finnes i hver eneste råvare.
Denne boka er til nytte og glede på mange plan: Den hjelper deg å minske matavfallet, den gir deg mer plass i kjøleskapet, mer cash i lomma og den gjør deg til en mer miljøbevisst kokk!

Utgitt 2012
Les mer

Ingers kokebok

Ingers kokebok

Inger Kløkstad er berømt for sine gode og sunne brød. Målet med denne kokeboka er å hjelpe folk til å etablere gode kostvaner med alminnelig norsk hverdagsmat. Her får du oppskriften på Ingers originale rugbrød, samt en rekke andre oppskrifter på gode og næringsrike retter for deg som ønsker et lettere og sunnere liv. Her er deilige middagsoppskrifter som kan lages til hverdag og fest, lekre dessert- og kakeoppskrifter, og oppskrifter på grunnsauser og spennende tilbehør. Lette dressinger og dipper hører også med. Inger Kløgstad har holdt på med kostholds- og slankekurs i over 25 år. Selv slanket hun bort 22 kilo på seks måneder i 1984, og siden har hun holdt trivselsvekten

Utgitt 2010
Les mer

Matpakka i barnehagen, på skolen, på tur

Matpakka i barnehagen, på skolen, på tur

Marit Røttingsnes Westlie - kjær kokebokforfatter, kjent for god mat som alle kan få til - gir deg her sine beste oppskrifter på næringsrike matpakker som barna liker, og som bidrar til at de er opplagte hele dagen. Matpakkene er enkle å lage og krever ikke avanserte ingredienser eller spesielt utstyr. Her er mange ulike typer brød og wraps og masse frukt og grønt - dessuten supper og salater. Godt også for voksne!

Utgitt 2008
Les mer

Ketsjup er ålreit

Ketsjup er ålreit

Denne boken handler om at maten skal være god, enkel og tilpasset ditt hverdagsliv. Boken har oppskrifter og tips til hvordan du kan utnytte tiden på kjøkkenet og få mer tid til deg selv og familien uten å gå på akkord med matens kvalitet og sunnhet

Utgitt 2009
Les mer

Alle kan lære seg å lage mat

Alle kan lære seg å lage mat

Her kan du lære å lage mat på en enkel og kjapp måte. Forfatteren gir sin enkle versjon av retter som de fleste liker. Oppskriftene har klare instrukser og trinn-for-trinn bilder. Boka er basert på TV-serien Jamie's matrevolusjon

Utgitt 2009
Les mer

Fast food

Fast food

Gourmetmat fra hele verden på rekordtid 3-stjerners kokken og TV-kjendisen er lidenskapelig opptatt av mat, og kombinerer her gourmetmatens kvaliteter med det enkle og raske på en uovertruffen måte. I denne boken viser Gordon Ramsay deg hvordan fast food kan bety rask, ekte, smakfull og sunn mat som er kjapp og enkel å lage. Boken inneholder over 100 fristende oppskrifter, og er delt inn i korte og oversiktlige seksjoner. Boken viser deg også hvordan du kan lage festmenyer fra hele verden på rekordtid, og presenterer både thai, indisk og meksikansk mat.Gordon Ramsay er kjent som den røffe og litt bøllete kokken fra TV-serier som blant annet Hell’s kitchen og The F Word. Han har utgitt en rekke kokebøker.

Utgitt 2008
Les mer

Inn med sølvskje

Inn med sølvskje

Jeg har en enorm bunke kokebøker, og det morsomste er å lage ting jeg aldri har laget før. Det jeg ikke synes er fullt så morsomt, er kokebøker som er totalt ubegripelige. Kokebøker som får meg til å føle meg dum.
Selvsagt finnes det kokebøker på markedet som er så enkle at selv en komplett tomsing kan klare å følge dem, men der er jo ofte problemet at maten er dørgende kjedelig. Jeg har ikke noe behov for en inn med teskje-forklaring på hvordan man lager kjøttpudding. Norges muligens trøtteste middagsrett. Jeg vil ha det inn med sølvskje. Jeg vil ha fantastisk mat gjort forståelig.
Jeg hadde lyst til å lære noen få av alle de tingene Eyvind Hellstrøm kan. Bagatelle i Oslo er den eneste restauranten i Norge med to stjerner i Guide Michelin, og Eyvind er mannen bak restauranten.

Alle oppskrifter i denne boken er det Eyvind som har komponert, jeg har listet meg rundt ham og skrevet ned det han har gjort, også har jeg dratt hjem til mitt eget kjøkken og laget alle rettene en gang for å forsikre meg om at notatene stemte.
Jeg har stilt en rekke dumme spørsmål og noen ganske gode, vi har ledd og jeg har lært masse.
Jeg håper denne boken får deg også til å le, og selvfølgelig til å lære.

Utgitt 2007
Les mer

Middagen er i boks

Middagen er i boks

Middagsretter for deg med dårlig tid Heretter er det ingen motsetning mellom å være glad i å spise middag hver dag og ha lite tid til matlaging. Alle oppskriftene i denne boken tar utgangspunkt i halvfabrikata fra bokser, poser og glass. Boken er full av forslag til hva som kan tilsettes av ferske råvarer. Du får også råd om nye vrier du kanskje ikke har tenkt på tidligere. Resultatet er god hverdagsmat etter et minimum av tid på kjøkkenet. Her er det både kjøtt- og fiskeretter, supper, salater og dessuten desserter. Nå kan du si farvel til nudler og tomatsuppe -; dette er middag som alle kan lage.

Utgitt 2007
Les mer

Lettvint middag

Lettvint middag

Kjenner du stresset komme krypende på vei hjem fra jobben? Hva skal vi ha til middag i dag? I denne boka har Marit Røttingsnes Westlie samlet disse herlig lettvinte middagsrettene hvor du putter alt i én gryte eller panne. Raske retter som i stor grad "gjør seg selv", og som er så enkle at du også slipper unna med minimal oppvask. Forfatteren har tenkt på helgematen også. Da kan gryta gjerne stå og putre for seg selv i noen timer mens du går en lang, frisk tur eller leker med ungene. Så kan du bare dekke bordet, ta av grytelokket og rope inn gjengen til søndagens høydepunkt. I Lettvint middag får du 60 oppskrifter på enkel og lettlagd middag som garantert kommer til å falle i smak!

Utgitt 2007
Les mer

365 middager på en halv time

365 middager på en halv time

Boka inneholder 365 middager som baserer seg på ingredienser som kan kjøpes overalt, og som kan lages på en halv time eller mindre.

Utgitt 2006
Les mer

Fast food :

Fast food :

Fast food : den endelige guiden til Norges flora av gode gatekjøkken, og hvordan verdens aller beste mat kan bli enda bedre i ditt eget kjøkken : og den salige mettheten etterpå Forfatteren har besøkt en rekke gatekjøkken og pølseboder ulike steder i landet. I denne boka skriver han om pølser, pizzaer, burgere, kebab, sauser og tilbehør. Boka inneholder også en rekke oppskrift på hvordan man kan lage disse rettene hjemme. Med oppskriftsregister

Utgitt 2006
Les mer

Mat på 15 minutter

Mat på 15 minutter

Boka inneholder oppskrifter på mat det bare tar 15 minutter å lage. Kapitlene er delt inn i småretter og forretter, pasta, fisk og skalldyr, kjøtt og desserter. Bonuskapitlene har oppskrifter på forretter, pasta eller desserter som kan lages på 5 minutter

Utgitt 2005
Les mer

Kokebok for gutta

Kokebok for gutta

Boken er for deg som er fersk på kjøkkenet eller som trenger inspirasjon til å våge å eksperimentere over grytene. Du finner oppskrifter på frokost og lunsj, supper og salater, forretter, hovedretter, oster, desserter, tilbehør, sauser og dressinger, samt mat til spesielle anledninger. I tillegg gir boken en innføring i manerer, drikke til maten, dekking, pynting og litt generelle tips til matlaging

Utgitt 2006
Les mer

Gjør det enkelt

Gjør det enkelt

I denne boka viser Ramsay hvordan du kan lage god mat hjemme, uten verken å bruke en formue på råvarer eller å bruke timesvis på kjøkkenet. Han legger opp til en enkel framgangsmåte og forklarer oppskriftene trinn for trinn, enten det er frokost, formelle middager eller uformelle måltider for familie og venner han beskriver

Utgitt 2006
Les mer

Grandiosaland

Grandiosaland

Nordmenn har mange særegne vaner, og nå er det mest ekstreme samlet i boken "Grandiosaland". I denne boken kan du blant annet lese om særnorske tradisjoner som russefeiring, 17. mai, dugnad, julebord, hytteturer og matpakken, og at det i Norge selges 76.000 Grandiosa i døgnet. Stablet flatt oppå hverandre blir det 16 Oslo Plaza i døgnet... "Grandiosaland" er den definitive samlingen fortellinger om Det Ekte Norske. Den gir et humoristisk og realistisk bilde av nordmenn og deres vaner og uvaner. Alle nordmenn, og alle som har med nordmenn å gjøre, har vært oppfordret til å sende inn sine historier. De beste bidragene har blitt til boken. Historiene er skrevet av kjente og ukjente nordmenn og utlendinger. Les bidrag fra Are Kalvø, Arne Hjeltnes, Arve Grov, Asbjørn Nilssen, Atle Nielsen, og MANGE andre som ikke heter noe på A, eks Frode Øverlis "Pondus", Lise Myhres "Nemi" og Jenny Blakes "Weegies". Alt er selvsagt tilpasset norske lesevaner og er ikke tilsatt kunstig stimuli. Boken egner seg utmerket for å lese sammen med andre. Derfor er "Grandiosaland" en sikker vinner - hver gang.

Utgitt 2005
Les mer

Kokebok for Otto

Kokebok for Otto

Kokeboken er en skjønnlitterær matfortelling om nyskilte Otto. Den er til hjelp for enslige menn og andre matkløner, som ikke er spesielt drevne på kjøkkenet. Etter å ha flyttet rett fra en kjøkkenherskende mor til en like kjøkkenherskende kone, er Otto fortapt i matveien når han blir alene. Han har bruk for et kokekurs og må lære helt fra begynnelsen om poteters koketid, eggkoking og om det å kjøpe gode matkniver.

Utgitt 2005
Les mer

Singelkokeboka

Singelkokeboka

Dette er en bruksbok for aleneboere - eller single - som tror de ikke kan lage mat, men som en dag får lyst på kjøttkaker, fårikål eller pannekaker. Singelkokeboka er en startbok som setter deg i stand til å manøvrere alene på kjøkkenet. Her er opplysninger om både utstyr og innkjøp. Forslag til ukemenyer inspirerer til variasjon og modige forsøk på nye retter. Alle oppskriftene er laget med tanke på nybegynneren. Her er velkjente middagsretter, delikate forretter, gode sauser og supper og fristende desserter - gode og sunne retter som er enkle å lage. Og ingrediensene får du i nærbutikken. God appetitt!

Utgitt 2005
Les mer

Hvordan koke vann

Hvordan koke vann

Boken konsentrerer seg om tilberedningsteknikker for fisk og skalldyr, kjøtt, fugl og fjærkre, sauser, kraft og grønnsaker. Hvert kapittel åpnes med et essay som tar for seg hva som egentlig skjer når for eksempel oljen og eggeplommen blir majones, hvorfor fiskekjøttet ødelegges av å fosskoke eller - når koker egentlig vann? Boken er ellers full av gode oppskrifter knyttet til den enkelte teknikk og ingrediens. Andreas forteller deg ikke bare hva du skal gjøre, men også hvorfor og hvordan, og viser at det finnes flere måter å lage god mat på.

Utgitt 2005
Les mer

Rask hverdagsmat

Rask hverdagsmat

Boka inneholder 25 oppskrifter på enkel og rask mat.

Utgitt 2005
Les mer

Raskt og enkelt

Raskt og enkelt

Bøkene i denne serien består av nøye utvalgte trinn-for-trinn oppskrifter samt flotte bilder av maten under de forskjellige stadier av tilberedelse.

Utgitt 2004
Les mer

Burgere

Burgere

Ikke noe er vel bedre enn en god burger? Hemmeligheten ligger i den enkle grunnideen. Kna sammen litt kvervnet storfekjøtt og krydder, legg det på grillen og server i rundstykke med pickles, tomatketchup, sennep eller hva annet du måtte finne på - og vips! Har du det perfekte måltid: næringsrikt og mettende og en kombinasjon av søtt/salt/surt til glede for smaksløkene. Dessuten er burgeren rask å lage og kan spises med hendene, noe særlig barn, men også vi voksne trives med. Og hjemmelaget er best!

Utgitt 2005
Les mer

Mat i mikrobølgeovn

Mat i mikrobølgeovn

Boka inneholder oppskrifter på mat du kan lage i mikrobølgeovnen, og beskriver hvordan du kan kombinere og utnytte ovnens bruksområder på best mulig måte. Med register.

Utgitt 2004
Les mer

Hybelmat

Hybelmat

I Norge består ca. 40 % av husholdningene av én person. I tillegg bor mange studenter i bofellesskap, men de fleste har sin egen husholdning ? og lager mat til én person. Selv om flere bor sammen, passer det ofte ikke å spise sammen. Da er det praktisk å kunne lage små, enkle og raske retter. I denne boka finner du retter som er rimelige og enkle å lage, inneholder ingredienser det er lett å skaffe, garantert gir godt resultat, hjelper deg til et sunt kosthold. Boka vil forhåpentligvis hjelpe deg til å tenke praktisk og økonomisk. Skaff deg et utvalg av basisvarer som gjør at du kan bruke de samme ingrediensene i flere matretter. Lær deg å lage mat som kan oppbevares, og lær deg grunnprinsipper og grunnoppskrifter som du kan variere med enkle grep. Du finner også praktiske opplysninger som f.eks. hvor lenge forskjellige matvarer holder seg i fryseren og hvordan du skal oppbevare frukt og grønnsaker. Hybelmat er illustrert av Jason, John Arne Sæterøy.

Utgitt 2004
Les mer

Mat på minuttet

Mat på minuttet

Boka inneholder 50 oppskrifter som tar mindre enn en halvtime å lage. Med trinn-for-trinn forklaringer av fremgangsmåten. Har register.

Utgitt 2004
Les mer

Helt enkelt

Helt enkelt

Kokeboken kombinerer Ingrid Espelid Hovigs lange erfaring med oppskrifter og teknikker og Paul Løwes moderne smaksopplevelser. Oppskriftene er valgt først og fremst for å passe hverdagene, og alle har porsjons- og tidsangivelser. Boken er full av tips og ideer til hvordan du kan bytte ut ingredienser og har forslag til hva du alltid bør ha i kjøleskapet. Teknikkene du bør kunne, vises med instruktive trinn for trinn-bilder. Har register.

Utgitt 2004
Les mer

Lett å lage!

Lett å lage!

Boka inneholder oppskrifter på god og enkel mat for travle mennesker for enhver anledning.

Utgitt 2004
Les mer

Det gode lette

Det gode lette

Boka inneholder 67 oppskrifter på retter som både er lette å lage og inneholder mindre fett enn vanlig. Har register.

Utgitt 2000
Les mer

Wenches raske retter

Wenches raske retter

Oppskrifter på kalde og varme småretter, supper, kjøtt- og fiskeretter for deg som foretrekker og liker å lage hjemmelaget mat, men som har det travelt. Til hver oppskrift finnes tips om hvordan du kan variere rettene. Med stikkordregister.

Utgitt 1999
Les mer

Folk og mat

Folk og mat

262 kvardagskokkar frå Lindesnes i sør til Svalbard i nord har bidrege med sin kvardagsfavoritt. Her er det ingen jålete mat, og ingen vanskelege retter som det tek dagevis å lage. Derimot mat som du kan lage heime på ditt eige kjøkken utan å ha svart belte i kokekunst.

Utgitt 2003
Les mer

Ta deg tid!

Ta deg tid!

Boken inneholder oppskrifter på mat som kan lages på kort tid. Du finner også tips og ideer til kaker til foreldremøter, skoleavslutninger o.l., og et eget kapittel viet søndagsmiddagen.

Utgitt 2003
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.