![]() |
Jødisk mat på norske fat en kulturhistorisk kokebokForfatteren har her samlet de beste oppskriftene fra de norske jødenes mattradisjoner - oppskrifter og matskikker som har gått i arv. Til rettene er det knyttet historier fra forskjellige verdenshjørner. Her presenteres også det jødiske årets høytider.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
Stockholm for livsnytereBugnende smørgåsbord på Verandan på Grand Hôtel. Shopping på NK, PUB og Sturegallerian. Spøkelsesvandringer i Gamla Stans trange smug. Og løftede glass på Zum Franziskaner på Skeppsbron når natten faller på ... Stockholm er en fasettert by: Blikket er rettet framover samtidig som røttene stikker dypt. Journalist og forfatter Hans Petter Treider har trålt bydel for bydel i den svenske hovedstaden på jakt etter små og store perler. Resultatet har blitt en bok fylt til randen med gode spisesteder, fascinerende gallerier, kongelige slott - og hoteller med det lille ekstra. Boken presenterer også Stockholms skjærgård i sommersol, og den inneholder et eget kapittel for den som ønsker å reise til Stockholm i førjulstiden.Utgitt 2008 Les mer |
![]() |
En kulinarisk reise i PyreneeneTre norske menn drar på en kulinarisk ekspedisjon langs fjellkjeden Pyreneene. Øyvind Hjelle, kjøkkensjef på Palace Grill i Oslo, lager maten underveis, mens Claus Wiese og Svein Utigard skildrer opplevelsene, naturen, kulturen og ikke minst måltidene de inntar og menneskene de treffer. Halvparten av boka består av reiseskildringer og resten av mat, menyer og oppskrifter.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
MiddelhavsmatBoka har oppskrifter på forretter, supper, gryteretter, pasta, grønnsakretter og desserter fra Spania, Frankrike, Italia, Hellas og Tyrkia. Har register.Utgitt 2000 Les mer |
![]() |
Gode adresser : ekte atmosfære og kultur i EuropaBoken inneholder adresser til over 500 spisesteder i 30 byer i Europa. Spisestedene er innen alle kategorier; pizzeriaer, bistroer, brasserier, tapasbarer, markeder og butikker.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
7 dager i PyreneeneTre norske menn drar på en kulinarisk ekspedisjon langs fjellkjeden Pyreneene. Øyvind Hjelle, kjøkkensjef på Palace Grill i Oslo, lager maten underveis, mens Claus Wiese og Svein Utigard skildrer opplevelsene, naturen, kulturen og ikke minst måltidene de inntar og menneskene de treffer. Halvparten av boka består av reiseskildringer og resten av mat, menyer og oppskrifter. Har oppskriftsregister.Utgitt 2003 Les mer |
![]() |
Helt greskMaten står i sentrum når vi blir med Fedon Lindberg på en vakker reise til hans barndomsland Hellas.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Den store middelhavsmat kokebokenBoka inneholder oppskrifter på retter fra Hellas, Tyrkia, Italia, Frankrike, Spania, Nord-Afrika og Midtøsten. Oppskriftene fra de enkelte landene gjenspeiler tilberedningsmetoder, matvaner og skikker. Et eget kapittel beskriver uvanlige ingredienser som er å finne i oppskriftene. Har register.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Dejlige Danmark 2Forfatteren tar oss med til det nordlige Jylland. Her byr han på herlige smaksopplevelser på herregårder og slott, og viser vei til klostre, kirker og hellige kilder. Han formidler eventyr og legender om hekser, spøkelser og slottsgjenferd, og Tordenskiolds soldater. Han har også besøkt ti av de mest spennende spisestedene på Nord-Jylland og gir deg oppskrifter på en rekke retter fra det ypperste innen dansk kjøkken. Med opplysninger om adresser, telefonnummer til kroer, spisesteder, severdigheter og turistinformasjon.Utgitt 2002 Les mer |
![]() |
Livsnyterens KøbenhavnguideDenne kombinerte kokebok og reiseguide er en slentretur gjennom København. Den tar deg med på vinstuer og vertshus med en helt spesiell atmosfære og historie i veggene. Noen steder er rene "vannhull", andre fremviser det beste av dansk kokekunst. I boken finner du oppskrifter på deres spesialiteter.Utgitt 2001 Les mer |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.