Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Europa


Jødisk mat på norske fat en kulturhistorisk kokebok

Jødisk mat på norske fat en kulturhistorisk kokebok

Forfatteren har her samlet de beste oppskriftene fra de norske jødenes mattradisjoner - oppskrifter og matskikker som har gått i arv. Til rettene er det knyttet historier fra forskjellige verdenshjørner. Her presenteres også det jødiske årets høytider.

Utgitt 2009
Les mer

Stockholm for livsnytere

Stockholm for livsnytere

Bugnende smørgåsbord på Verandan på Grand Hôtel. Shopping på NK, PUB og Sturegallerian. Spøkelsesvandringer i Gamla Stans trange smug. Og løftede glass på Zum Franziskaner på Skeppsbron når natten faller på ... Stockholm er en fasettert by: Blikket er rettet framover samtidig som røttene stikker dypt. Journalist og forfatter Hans Petter Treider har trålt bydel for bydel i den svenske hovedstaden på jakt etter små og store perler. Resultatet har blitt en bok fylt til randen med gode spisesteder, fascinerende gallerier, kongelige slott - og hoteller med det lille ekstra. Boken presenterer også Stockholms skjærgård i sommersol, og den inneholder et eget kapittel for den som ønsker å reise til Stockholm i førjulstiden.

Utgitt 2008
Les mer

En kulinarisk reise i Pyreneene

En kulinarisk reise i Pyreneene

Tre norske menn drar på en kulinarisk ekspedisjon langs fjellkjeden Pyreneene. Øyvind Hjelle, kjøkkensjef på Palace Grill i Oslo, lager maten underveis, mens Claus Wiese og Svein Utigard skildrer opplevelsene, naturen, kulturen og ikke minst måltidene de inntar og menneskene de treffer. Halvparten av boka består av reiseskildringer og resten av mat, menyer og oppskrifter.

Utgitt 2006
Les mer

Middelhavsmat

Middelhavsmat

Boka har oppskrifter på forretter, supper, gryteretter, pasta, grønnsakretter og desserter fra Spania, Frankrike, Italia, Hellas og Tyrkia. Har register.

Utgitt 2000
Les mer

Gode adresser : ekte atmosfære og kultur i Europa

Gode adresser : ekte atmosfære og kultur i Europa

Boken inneholder adresser til over 500 spisesteder i 30 byer i Europa. Spisestedene er innen alle kategorier; pizzeriaer, bistroer, brasserier, tapasbarer, markeder og butikker.

Utgitt 2006
Les mer

7 dager i Pyreneene

7 dager i Pyreneene

Tre norske menn drar på en kulinarisk ekspedisjon langs fjellkjeden Pyreneene. Øyvind Hjelle, kjøkkensjef på Palace Grill i Oslo, lager maten underveis, mens Claus Wiese og Svein Utigard skildrer opplevelsene, naturen, kulturen og ikke minst måltidene de inntar og menneskene de treffer. Halvparten av boka består av reiseskildringer og resten av mat, menyer og oppskrifter. Har oppskriftsregister.

Utgitt 2003
Les mer

Helt gresk

Helt gresk

Maten står i sentrum når vi blir med Fedon Lindberg på en vakker reise til hans barndomsland Hellas.

Utgitt 2004
Les mer

Den store middelhavsmat kokeboken

Den store middelhavsmat kokeboken

Boka inneholder oppskrifter på retter fra Hellas, Tyrkia, Italia, Frankrike, Spania, Nord-Afrika og Midtøsten. Oppskriftene fra de enkelte landene gjenspeiler tilberedningsmetoder, matvaner og skikker. Et eget kapittel beskriver uvanlige ingredienser som er å finne i oppskriftene. Har register.

Utgitt 2004
Les mer

Dejlige Danmark 2

Dejlige Danmark 2

Forfatteren tar oss med til det nordlige Jylland. Her byr han på herlige smaksopplevelser på herregårder og slott, og viser vei til klostre, kirker og hellige kilder. Han formidler eventyr og legender om hekser, spøkelser og slottsgjenferd, og Tordenskiolds soldater. Han har også besøkt ti av de mest spennende spisestedene på Nord-Jylland og gir deg oppskrifter på en rekke retter fra det ypperste innen dansk kjøkken. Med opplysninger om adresser, telefonnummer til kroer, spisesteder, severdigheter og turistinformasjon.

Utgitt 2002
Les mer

Livsnyterens Københavnguide

Livsnyterens Københavnguide

Denne kombinerte kokebok og reiseguide er en slentretur gjennom København. Den tar deg med på vinstuer og vertshus med en helt spesiell atmosfære og historie i veggene. Noen steder er rene "vannhull", andre fremviser det beste av dansk kokekunst. I boken finner du oppskrifter på deres spesialiteter.

Utgitt 2001
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.