Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Ernæring og mat/medisin


Sannheten på bordet

Sannheten på bordet

En lærebok om mat som er bra for helsa, dyra og miljøet. Grundig informasjon om det vi finner i matbutikkens hyller, slik at vi kan velge den maten som er bra for oss.
Her avsløres sannheten om giftstoffene vi ikke får vite at maten inneholder, og om det lave næringsinnholdet. Om systematisk feilernæring, mishandling og medisinering av dyrene vi spiser. Om skyggesidene ved genmodifisering, pasteurisering, prosessering og emballering. Om tilsynsorganene som er mer opptatt av å betjene mektige næringsinteresser enn befolkningens helse. Og om all den gode, rene maten som heldigvis fortsatt finnes.
Dette er verdifull folkeopplysning i en tid hvor avstanden uavlatelig øker mellom dem som produserer maten og deg som spiser den. Urovekkende veldokumentert, velskrevet og viktig.
Når du har lest denne oppsiktsvekkende boka, vet du hvilken mat du skal velge for din egen helses skyld, og du kan bruke din forbrukermakt til å få ren og miljøvennlig mat i din nærbutikk.

Utgitt 2013
Les mer

Ren, naturlig og hjemmelaget mat

Ren, naturlig og hjemmelaget mat

Gi barna skikkelig mat med mye næring! Alt for mange får i dag i seg store mengder sukker og stivelse. Det gjør at barn blir rastløse og ukonsentrerte, hvorfor heller ikke bruke litt mer tid på maten?
I denne boken brukes det skikkelige råvarer, gode proteinkilder og sunt fett. 105 oppskrifter som gir stabilt blodsukker - da unngår man humørsvingninger og sukkersug, noe som prege hverdagen til alt for mange. Her er det god husmannskost som alle kan klare å lage. Det hele starter med mat.
Ren, naturlig og hjemmelaget mat. Oppskriftene i denne boken kan alle klare å lage, resultatene vil ikke vente på seg. ?
Denne fantastiske kokeboken er et kjærkomment bidrag for alle familier som ønsker a gi barna det beste utgangspunktet for god helse og utvikling resten av livet.?
Siv Hauge, ernæringsterapeut og tobarnsmamma

Utgitt 2013
Les mer

Omega 3 veien til et sunnere liv

Omega 3 veien til et sunnere liv

Denne boken tar for seg hva Omega 3 er og hvilke helsegevinster det gir. Den forklarer også hvordan kosttilskuddet Omega 3 blir laget.

Utgitt 2010
Les mer

Sunn mat ekspress maks 5 ingredienser

Sunn mat ekspress maks 5 ingredienser

Boken inneholder 64 oppskrifter med maksimalt fem ingredienser på handlelisten, oppskrifter til alle små og store måltider i løpet av dagen, store mengder vitaminer, mineraler og antioksidanter, masse protein, kostfiber og sunt fett, høy metthetsverdi av få kalorier, sunne fakta og ernæringsopplysninger, forslag til et perfekt basislager og hurtigguide til sunn mat i hverdagen.

Utgitt 2010
Les mer

Vårt hellige legeme

Vårt hellige legeme

Dette er en bok om menneskers muligheter og kapasitet til å fornye seg selv, både fysisk/kjemisk og mentalt/biokjemisk. Forfatteren, som er utdannet kiropraktor, mener forskning på alvorlige sykdommer som kreft og AIDS i for stor grad er preget av en mektig farmasøytisk industri, og presenterer sitt eget syn på hvordan disse sykdommene skal bekjempes.

Utgitt 2010
Les mer

En god sirkel med friskvern og varig forandring

En god sirkel med friskvern og varig forandring

Boken viser deg veien til forandring i livet som gir deg energi, livsglede og tid til det du ønsker å gjøre. Forfatteren ønsker med denne boken å inspirere deg inn i en god sirkel. Boken har seks temadeler som kan leses i den rekkefølgen som passer deg. Temaene er kroppen, veien til varig forandring, mat, bevegelse, kommunikasjon og alternativ behandling. Bakerst i boken finner du matoppskrifter.

Utgitt 2009
Les mer

E-stoffer kjemisk forvirring : din guide til tilsetningsstoffer i mat og kosmetikk

E-stoffer kjemisk forvirring : din guide til tilsetningsstoffer i mat og kosmetikk

Boken inneholder en alfabetisk ordnet oversikt over kjemiske tilsetningsstoffer i mat og kosmetikk. Hver innførsel er markert med rød, gul eller grønn farge etter hvor trygt stoffet anses å være, og viser kjente effekter på helse, samt vanlige bruksområder. Med eget kapittel om genmanipulering, ordliste og liste over trygge tilsetningsstoffer.

Utgitt 2009
Les mer

Grunnleggende ernæringslære

Grunnleggende ernæringslære

Denne boken gir en innføring i fagområdet ernæring og er oppdatert på sentrale områder innenfor nyere forskning. Det er lagt særlig vekt på betydningen av samspillet mellom kosthold og fysisk aktivitet for god helse. Boken er også tilpasset norske forhold, blant annet med norske næringsstoffanbefalinger.

Utgitt 2009
Les mer

Mat og helse

Mat og helse

Boka gir en innføring i matvarekunnskap og ernæring med vekt på sammenhengen mellom mat og helse. Den er beregnet på studenter innen førskole og allmennlærerutdanningen og helsefagutdanninger, men er også nyttig for lærere og førskolelærere, helsearbeidere og andre

Utgitt 2009
Les mer

Mat og helse i skolen

Mat og helse i skolen

Denne boken omfatter de spørsmålene som angår undervisningen i faget mat og helse. Den er delt opp i fem emner: helsefremmende kostholdsarbeid i skolen, mat og livsstil, mat og forbruk, mat og kultur, og fagdidaktiske refleksjoner.

Utgitt 2009
Les mer

Psykiske lidelser og kosthold

Psykiske lidelser og kosthold

Brosjyren tar for seg kosthold ved psykiske lidelser. Forfatterne hevder at en kan få det bedre, dempe symptomer og unngå tilleggsplager som psykiske lidelser kan gi, ved å være bevisste på å holde kroppen i form med oppmerksomhet på riktig matinntak og fysisk og mental trening. Brosjyren viser hvilke matsorter og tilleggstoffer i maten en bør unngå, og hva slags mat en bør spise

Utgitt 2009
Les mer

Yngre og flottere på 8 uker

Yngre og flottere på 8 uker

Bli din egen foryngelsesguru! * Det er aldri for sent å bremse aldringsprosessen. * Alt du trenger å vite for å leve sunnere og bedre. * Test deg selv og finn ut din biologiske alder. * Få tilbake din ungdommelige vitalitet. * Få en fantastisk kropp fra innsiden til utsiden. * 8 uker med riktig kosthold og trening. * Naturlig hudpleie, foryngende mat og hvordan forbrenne kalorier når man ikke trener aktivt. Fagkonsulent/tilpasning til norske forhold av Gunn Helen Arsky.

Utgitt 2009
Les mer

Antioksidanter den sanne historien

Antioksidanter den sanne historien

Boken gir en innføring i kunnskapen om antioksidanter, hvordan de opptrer og hvilken nyttefunksjon de har. Boken har antioksidanttabeller som inneholder tusenvis av matvarer som er en god kilde til antioksidanter i hverdagen. I tillegg diskuterer forfatteren hvilke mengder av antioksidanter i matvarer som er avgjørende for å oppnå en god helsegevinst, men også i hvilken form disse blir tatt opp mest effektivt og deretter nyttiggjort av kroppen.

Utgitt 2008
Les mer

Den grønne supermaten

Den grønne supermaten

Denne boken tar for seg helsefordelene ved grønn mat. Forfatteren mener at den grønne supermaten utsetter aldringsprosessen, hjelper deg å overvinne sykdom og forebygger livsstilssykdommer som fedme, stress, diabetes og depresjoner. Boken setter fokus på de helbredende egenskapene i grønnsaker og supermat gjennom vitenskapelig testing

Utgitt 2010
Les mer

Detox. 14 avgiftningskurer som gir deg et sunnere liv

Detox. 14 avgiftningskurer som gir deg et sunnere liv

Ny bok i GNIST-serien: Detoxkurene som gir deg et sunnere liv! Hvordan kan du hjelpe kroppen din å kvitte seg med, eller redusere skadevirkningene av, giftstoffene vi stadig utsettes for?Her får du grunnleggende kunnskaper om hvordan du kan styrke kroppens eget rensesystem. Ved å følge rådene som gis setter du kroppen i stand til å takle giftstoffene vi vanskelig kan unngå. Boken inneholder også 14 skreddersydde kurer rettet mot spesifikke toksiner, eller toksinrelaterte problemer, du måtte stå overfor. De 14 kurene hjelper deg blant annet med å bli kvitt miljøgiftene, bli koffeinfri, bli sukkerfri, bli kvitt stresset, takle dagen derpå, bli røykfri, få mer energi, samt å bli generelt sunnere og penere. Dette vil gi deg en stor og varig helsegevinst. Med en kropp som fungerer får du styrke, energi og krefter til å yte ditt beste.

Utgitt 2010
Les mer

Dr. Dahlqvists guide til LCHF

Dr. Dahlqvists guide til LCHF

Denne boken presenterer LCHF-kostholdet (low carbs high fat). Du finner oppskrifter, praktiske menyforslag, komme-i-gang-tips, kostholdsråd for barn og eldre, samt suksesshistorier til inspirasjon

Utgitt 2009
Les mer

Mat for bedre helse

Mat for bedre helse

Boken hjelper deg til å få et sunnere og lengre liv, til å forebygge helseplager og unngå sykdommer ved hjelp av et sunnere kosthold. Boken lærer deg hvordan du best tar vare på hjertet ditt, hvordan du unngår ulike betennelsestilstander, hvordan du styrker din psykiske helse og mentale kapasitet, og hvordan du reduserer faren for å utvikle stress

Utgitt 2008
Les mer

Ekte vare guiden til uforfalsket mat

Ekte vare guiden til uforfalsket mat

Hva er det egentlig vi putter i oss? Mats-Eric Nilsson forteller deg hva de ulike matvarene inneholder og gir deg dessuten oppskriften på hvordan du unngår de skadelige E-stoffene. De fleste ønsker å sørge for et sunt og variert kosthold for seg og sin familie. Men hva vet du om de ulike tilsetningsstoffene i matvarene? Det å forstå hva det egentlig står i innholdsdeklarasjonen er ikke alltid like lett. Mats-Eric Nilsson forteller den usminkede sannheten om matvarene du kjøper og spiser hver dag. Han setter en støkk i både konsumenter og produsenter. Boka Den hemmelige kokken har solgt i bøtter og spann i Sverige og nå kommer oppfølgeren Ekte vare. Boka Ekte vare er en guide til de mest ekte og uforfalskede produktene. Finnes disse varene i vanlige dagligvarebutikker? Ja, det gjør de heldigvis! Det er ingen grunn til å gi opp, men det er greit å vite at man har et valg samt vite hva man skal velge. Boka tar for seg matvarene alfabetisk. Nilsson gir nyttige beskrivelser, tips og råd. Er man en veldig krevende konsument, er dette oppslagsboka man har med seg i butikken ... Avslutningsvis får du en oversikt over ulike merkinger av matvarer samt hva de står for. Det er viktig å være bevisst og ikke la seg lure av kokker med hvite frakker som jobber i et laboratorium

Utgitt 2009
Les mer

10 år yngre på 4 måneder med Bedre puls

10 år yngre på 4 måneder med Bedre puls

I denne boka kommer forfatteren med tips og fakta om hvordan du kan få en sunnere og bedre hverdag. Den inneholder også nyttige verktøy og tester som blant annet avslører matvaner og motivasjon, samt treningsprogram og oppskrifter på sunne retter. Boken følger fire personer fra tv-serien Puls på NRK, som alle jobbet for å forbedre sin fysiske alder.

Utgitt 2008
Les mer

Mat, menneske og evolusjon

Mat, menneske og evolusjon

Boken presenterer selve grunnlinjen i debatten om hva vi bør spise, og gir en oversikt over en del sentrale problemstillinger om evolusjon og kosthold. Forfatteren tar for seg hva som er naturlig kosthold, og går tilbake i forhistorien for å se på sammenhengen mellom kostholdet og hjernens vekst. Deretter tar han for seg hva mennesket spiste som jegere og sankere, såkalt steinalderkost. Han ser på hvordan et slikt kosthold kan karakteriseres, samt hvordan helsen til mennesker som spiste og spiser på denne måten var og er. Boken tar for seg hva som har skjedd historisk og om hva som kan forventes å skje når man begynner å spise evolusjonært sett ny mat. Forfatteren tar spesifikt for seg tre hovedtyper av ny mat: kornprodukter, kumelk og sukker.

Utgitt 2006
Les mer

Supermat i praksis

Supermat i praksis

Det finnes mange gode råvarer som inneholder eventyrlige mengder ekstra sunne stoffer, som holder oss sunne og friske og beskytter oss mot plager og sykdommer. Det gjelder bare å flette dem inn i hverdagen og utnytte alle de gode egenskapene. Men hvordan skal du få til det? Svaret får du i denne kokeboka, som gir deg gode råd om hvordan du får det beste ut av 22 lett tilgjengelige, ekstra sunne og nydelige supermatvarer. Gled deg til 66 oppskrifter på sunne og velsmakende retter, utviklet av I FORMs matskribent Anne Larsen i samarbeid med kostholdsekspert Martin Kreutzer

Utgitt 2009
Les mer

Det store kolesterolbedraget

Det store kolesterolbedraget

hva gir deg egentlig hjertesykdom, og hvordan unngår du det?

Utgitt 2008
Les mer

Den hemmelige kokken det ukjente jukset med maten din

Den hemmelige kokken det ukjente jukset med maten din

Den hemmelige kokken sysler ikke med ekte råvarer på et kjøkken. Han har hvit frakk og jobber på laboratorium. Da Mats-Eric Nilsson begynte å lese etikettene på matvarene, ble han skremt. Maten kunne inneholde 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Det fikk ham til å lete etter det virkelige innholdet i maten vår. Visste du at nesten all vaniljesmak stammer fra råttent svensk tømmer? Eller at ferskpresset juice kan være lagret i opptil ett år? Denne boka avslører jukset. Den gir også en innkjøpsguide, en sesongkalender for frukt og grønt samt en oversikt over hvor i Norge man kan kjøpe ekte varer. Boka gir også en guide til både de harmløse og mer risikable E-stoffene vi bombarderes med. Den hemmelige kokken skapte furore i Sverige da den kom, og flere produsenter har i ettertid endret innholdet i matvarene sine. Denne utgaven er bearbeidet for norske forhold av Jan-Tore Egge fra Slow Food-bevegelsen

Utgitt 2008
Les mer

Frisk, mett og glad

Frisk, mett og glad

Boken inneholder 80 enkle oppskrifter basert på friske råvarer. Den gir også tips til desserter og kaker som er litt snillere mot kroppen, i tillegg til generelle råd om gode spisevaner.

Utgitt 2007
Les mer

Ernæring mer enn mat og drikke

Ernæring mer enn mat og drikke

Boken legger vekt på de kunnskapene en sykepleier trenger for at pasienten, både i og utenfor institusjon, skal få dekket sitt ernæringsbehov. Den tar for seg kosthold ved ulike sykdommer, ernæring for å forebygge sykdommer, og kosthold og matskikker hos andre kulturer som sykepleieren kan møte hos pasienten. Har referanser og stikkordregister. Målgruppe: sykepleierstudenter.

Utgitt 2007
Les mer

Spis smart

Spis smart

Boka tar for seg sammenhengen mellom hva vi spiser og hvordan hjernen fungerer, og viser deg hvilke matvarer du kan spise for å bli smartere, mer konsentrert og få et lengre liv. I tillegg forteller boka om mat som motvirker demens, depresjon, aggresjon, og hva slags mat som skal til for å gi barnet ditt en god start. Har stikkordsregister.

Utgitt 2007
Les mer

Mat og medisin

Mat og medisin

Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den tar opp emner som belyser sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse, og gir en forståelse av at maten har en viktig plass i moderne medisin. For medisinske studenter og leger, men egner seg også for ernæringsfysiologer, øvrig helsepersonell og andre interesserte.

Utgitt 2007
Les mer

Frisk av mat : din mat kan være din beste medisin

Frisk av mat : din mat kan være din beste medisin

Vår helse og trivsel avhenger mer av maten som vi spiser hver dag enn av noen annen faktor. Mens noen matvarer kan gi grobunn for sykdommer, har andre evnen til å forebygge, lindre og til og med helbrede våre lidelser. Denne boken, Frisk av mat, hjelper deg med å bli kjent med matvarene som er utrustet med medisinsk kraft. Nesten hundre matvarer blir analysert og du får vite alt som er verd å vite om dem. Din mat kan være din beste medisin!

Utgitt 2006
Les mer

Gourmet GI : festmat med lav glykemisk indeks

Gourmet GI : festmat med lav glykemisk indeks

Azmina Govindji Gourmet GI Kulinariske retter med lav glykemisk indeks Stadig flere nordmenn sverger til mat med lav GI. Denne lekre boka inneholder mange fristende oppskrifter på gourmet GI-mat, som du med trygghet også kan invitere dine venner på. Her lærer du litt om GI, hvordan sette sammen en lav GI-meny og nyttige tips. Boka byr i rikt monn på smakfulle oppskrifter på forretter, hovedretter (fisk, kjøtt, vegetar), tilbehør og desserter. For hver oppskrift oppgis mengde av karbohydrat, fett, protein og kalorier.

Utgitt 2006
Les mer

Vitamin- og mineralguiden

Vitamin- og mineralguiden

Fredrik Paulún er like berømt i Sverige som Fedon Lindberg er berømt i Norge. Han er Sveriges fremste trenings- og kostholdsguru. I samarbeid med Anki Sundin har han nå skrevet et lite oppslagsverk om de små, viktige vitaminene og mineralene, om hvordan de påvirker helsen.

Boken er ikke bare interessant for fitnessbevisste som trenger å justere inntaket av vitaminer og mineraler med navn og virkninger vi andre ikke engang har hørt om. Men også for oss andre som har godt av å oppdatere livsviktig kunnskap.
Hvem har vel hørt om U-vitamin?

Boken gir oss den ferskeste informasjonen om hvordan vitaminer og mineraler fungerer. Det drives i dag en inngående forskning på legemidler og hvordan de samspiller med vitaminer og mineraler. Vår individuelle livsstil gjør at vi har individuelle behov for vitaminer og mineraler, og boken gir en pekepinn på hvilken mat som inneholder hva, og omtaler hvilke mennesker som eventuelt kan trenge å ta kosttilskudd.

I dag setter media fokus på sukker / karbohydrater / insulin. Nå som mange av oss har blitt bevisst insulinets funksjon og mulige skadevirkninger, er det spennende å lese om hvordan enkelte vitaminer påvirker for eksempel insulinfølsomheten. Boken er med andre ord aktuell og viktig for moderne folk flest. Det morsomme er at Fredrik Paulún har klart å gjøre en bok om vitaminer og mineraler til spennende lesning – selv en historiker vil ha litt av hvert å hente i Vitamin- og mineralguiden, der man for eksempel kan lese følgende interessante sak om bly:

Bly har vært kjent i mellom 6000 og 9000 år, og har i historien vært brukt til fremstilling av vannledninger, i kosmetikk og smykker. Dette giftige tungmetallet har til og med vært brukt som legemiddel og som konserveringsmiddel for frukt og oliven. Bly sies å ha vært en bidragende årsak til Romerrikets fall; overklassens spise- og drikkevaner gjorde dem svært utsatt for blyforgiftning.

"En meget fin bok med med bra informasjon ... En god balanse i mengden og kompleksiteten av stoffet, nyttig for de som kan mye, og lettforståelig for nybegynnere. Absolutt anbefalelsesverdig."
Jens Veiersted

Utgitt 2006
Les mer

Sterk benbygning

Sterk benbygning

Boka inneholder over 120 oppskrifter som inneholder de vitaminer og mineraler som skal til for å ha et skjelettvennlig kosthold. Har register og oppskriftsliste med næringsinnhold

Utgitt 2002
Les mer

Mat, helse, trim og trivsel : for innvandrere og flyktninger i Norge : grunnbok med tips, råd og ordforklaringer

Mat, helse, trim og trivsel : for innvandrere og flyktninger i Norge : grunnbok med tips, råd og ordforklaringer

Boka inneholder temaer for innvandrere i Norge om mat og helse, sykdommer, sunn mat, trim og trivsel. Den kan brukes på helsestasjoner, på kurs og møter og i voksenopplæringen. Tekstene er enkle og med ordforklaringer og oppgaver.

Utgitt 2006
Les mer

Midt i livet : mat, helse og livsglede

Midt i livet : mat, helse og livsglede

Midt i livet skjer det store forandringer i en kvinnes liv, ikke minst i kroppen. Boken gir deg inspirasjon og kunnskap som gjør det lettere for deg å ha det bra. Det dreier seg om riktig mat, mosjon og litt velgjørende egoisme. Her får du spesialkomponerte oppskrifter på mat og drikke, samt gode råd, slik at du skal kunne leve et lettere, gladere og sunnere liv. Med ordliste og register

Utgitt 2006
Les mer

Helbred deg selv

Helbred deg selv

Målet med denne boka er å bygge bro mellom den etablerte medisinen og alternativ behandling. Det handler om en ny måte å se på oss mennesker på, et helhetssyn der kropp og sjel må balansere. I oss har vi en naturlig kraft som gjør at vi helbredes og holder oss friske. For at selvhelbredelsen skal fungere, må vi ha tilstrekkelig med energi i form av næringsrik mat, vitaminer, mineraler, mosjon, glede, avkobling og et rikt følelsesliv. Ved selv å ta kontroll over helsen, kan vi aktivt påvirke både vår kroppslige og mentale velbefinnende.

Utgitt 2004
Les mer

Sukker en snikende fare

Sukker en snikende fare

I denne boken kan du lese om sukkerets virkning på mennesker, både fysisk og psykisk. Du får du en oversikt over alt du bør vite om sukkerets skadevirkninger og hva du kan gjøre for å begrense inntaket. Med litteratur og stikkordregister.

Utgitt 2004
Les mer

Du er hva du spiser

Du er hva du spiser

Dr. Gillian McKeith har hjulpet folk med de mest usunne matvaner til et nytt og bedre liv, med stor suksess. I denne boken avslører hun sine fantastiske kostholdshemmeligheter. Følg Dr. Gillian McKeiths enkle råd og 7-dagers rakettplan, og du vil se fantastiske resultater. Du er hva du spiser er en internasjonal bestselger.

Utgitt 2005
Les mer

Hurra, jeg er gravid

Hurra, jeg er gravid

Forfatteren ser bl.a. på hvordan kroppen forandrer seg når du er gravid, hva du bør være oppmerksom på før og etter fødselen, trim, kosthold og amming. Inneholder sider til egne notater under og etter svangerskapet.

Utgitt 2000
Les mer

Bedre helse med steinalderkost

Bedre helse med steinalderkost

Boka ser på hva slags mat enzymsystemet, immunsystemet og stoffskiftet vårt er blitt tilpasset i løpet av den tida mennesket har eksistert. Forfatteren hevder at såkalte livsstilssykdommer skyldes kroppens manglende tilpasning til vårt moderne kosthold. Han sier at man kan forebygge folkesykdommer som diabetes type 2, overvekt, hjertesvikt, kreft og aldersdemens ved å tilpasse kostholdet fra tidlig steinalder til vårt eget kosthold.

Utgitt 2005
Les mer

Ren

Ren

I denne boka gir forfatteren råd om hvordan du kan oppnå en giftfri kropp. Han tar for seg de fem viktigste kildene til forgiftning: sukker, kaffe, alkohol, nikotin og medikamenter av ulike slag. For hvert tema gir han konkrete råd om hvordan du kan redusere inntaket, og hvordan du kan avgiftes.

Utgitt 2005
Les mer

Sukkerbiten

Sukkerbiten

Mye av maten vi tror er sunn skjuler store mengder sukker. Innholdet av sukker i babymat er i enkelte tilfeller sjokkerende. Det samme gjelder også sportsmat, frokostblandinger og en rekke andre matkategorier som blir betraktet som sunn mat. Problemet forsterkes av at det er slappe krav til merking. Videre er vi ofte ikke oppmerksomme på matvaredeklerasjonen når vi handler. Resultatet er at mange tror de handler og spiser sunt, mens man egentlig utsetter kroppen for stor helsebelastning.

Utgitt 2005
Les mer

Mat som gir energi

Mat som gir energi

Boka forteller hvordan kroppen bruker maten som drivstoff, og hvilken innvirkning forskjellig mat har på energinivået. Oppskriftene er satt sammen slik at de gir riktig næringsbalanse.

Utgitt 2004
Les mer

Liten ernæringslære

Liten ernæringslære

Boka forteller hvilke oppgaver de forskjellige næringsstoffene har i kroppen, i hvilke matvarer vi finner næringsstoffene, og hvordan stoffene omsettes i kroppen. Boka gir også ei kort innføring i ulike kostrelaterte sykdommer. Har ordliste.

Utgitt 2002
Les mer

Mat er medisin

Mat er medisin

Boka gir detaljerte opplysninger om de medisinske egenskapene til mer enn 140 råvarer med vekt på hvordan de kan brukes til å lage mat som ikke bare forebygger sykdom, men også kan behandle oss når vi er blitt syke. Den inneholder beskrivelser av mer enn 80 sykdommer med råd om gunstig mat, menyforslag og dietter. Boka har mer enn 180 oppskrifter på supper, salater, forretter, hovedretter, desserter, saft, syltede grønnsaker samt medisinske drikker, tinkturer og siruper. Boka beskriver også en fire-ukers utrensende kur som består av helende mat, drikker og øvelser. Har ordliste og register.

Utgitt 2002
Les mer

Spis deg glad

Spis deg glad

Boken dreier seg om riktig sammensatt kost. Et enkelt og naturlig program hjelper deg til å spise slik at fordøyelsen fremmes, ikke hemmes. Det er hva du spiser, hvordan du kombinerer maten og når på døgnet du spiser, som gir deg den energien som vil gjøre deg mer opplagt, gladere og slankere. Boken inneholder fire ukemenyer og et stort antall oppskrifter. Har litteraturliste og oppskriftsregister.

Utgitt 2002
Les mer

Spis for to!

Spis for to!

Boka inneholder ukentlige menyer for den som er gravid, oppskrifter på 100 retter som inneholder de næringsstoffene den gravide trenger og gir råd om hvordan man kan planlegge svangerskapstida. Menyplanene tar høyde for at kroppen forandrer seg i løpet av svangerskapet. Boka gir også tips om hvordan noe mat kan bekjempe svangerskapsproblemer. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Veien til sunnhet

Veien til sunnhet

I denne boken får du grunnleggende fakta om menneskets ernæring, fordeler og ulemper ved en rekke populære slankekurer, en kostplan for bedre helse, menyforslag, oppskrifter og veiledning i å spise hjemme og på restaurant og kostholdsråd for vanlige helseplager. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

E-nummer i maten

E-nummer i maten

Oversikt over samtlige E-nummer, koder på tilsetningsstoffer i matvarer, med opplysninger om funksjon, bivirkninger, egenskaper, bruk, og opplysning om i hvilke land det er tillatt. Med stikkordregister og litteraturliste.

Utgitt 2001
Les mer

Ernæringsleksikon

Ernæringsleksikon

I denne boka er ord og uttrykk forklart på en saklig og enkel måte. Her finner du forklaringer på ord og uttrykk innenfor ernæringsområdet, og dessuten er næringsstoffanbefalinger og E-nummernøkkelen med som vedlegg bakerst i boka. Leksikonet er nyttig for alle som jobber med ernæring og kosthold, for studenter og for personer som ønsker å forstå nye ord og uttrykk i forbindelse med ernæring.

Utgitt 2001
Les mer

Hjertekokeboka

Hjertekokeboka

Boka inneholder mer enn 100 oppskrifter på hjertesunn mat, og kostholdveiledning for deg som vil forebygge eller lever med hjerte- og karlidelser. Har register.

Utgitt 2001
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.