![]() |
Julemat av Andreas ViestadKlar for en velsmakende jul, juleforberedelser og nyttårsfest? Velkommen til en bok full av ribbe, pinnekjøtt, gløgg, lussekatter, hjemmelagd sild og gravlaks, delfiakake, marsipan, kakao, grøt, appelsiner, lutefisk, juletorsk, hummer og nyttårskalkun. Det er mye. Men det er godt. Og det er aller best når man har lagd det selv - enten på tradisjonelt vis eller med en moderne vri. En julebok for alle generasjoner, med nøye forklaringer og lure løsninger fra Norges mest prisbelønte og velformulerte matformidler. Andreas Viestad gir deg alle sine gode tips til planleggingen, slik at du kan kose deg med juleforberedelsene - uten stress. Dette er den perfekte boken også for deg som skal invitere til julefeiring for første gangUtgitt 2014 Les mer |
![]() |
Norsk julemat og julebakstJuletradisjonene står veldig sterkt i Norge, og julefeiringen skal helst være slik den pleier når vi samler oss til denne vår største familiehøytid. Vi gleder oss sammen over julens budskap og minnes de gode følelsene fra barndommens julefeiring.Noe av det aller viktigste ved denne høytiden er julematen, og i denne boken har Wenche Andersen samlet det meste og beste av de norske oppskriftene på tradisjonsrik, norsk julemat. Julebakst, med bl.a. pepperkaker og alle de andre småkakene, samt julebrød. Julekoldtbord, med bl.a. silderetter, gravet og røkt laks, kabareter, laksemousse, julesalater. Kjøttpålegg som lammerull, sylteflesk og posteier. Julemiddager, som ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, kalkun, juleskinke, røkt lammelår, lutefisk, kokt juletorsk. Og tilbehør av mange slag, som waldorfsalat og potetsalat. Julegrøt med rømme eller risengryn. Juledesserter som fruktsalat, riskrem, multekrem og karamellpudding. Utgitt 2012 Les mer |
![]() |
Deilig julematAlle oppskriftene du trenger for å skape og nyte julehøytiden med familie og vennerUtgitt 2013 Les mer |
![]() |
Manuelas magiske julDenne boken er en fristende samling av Manuelas julefavoritter - søtsaker, kaker, cupcakes og cookies. Spiselige gaver er spesielt hyggelig i julen, og i boken finner du mange kreative og lekre måter å pakke bakverkene på. Her finner du mer enn 70 oppskrifter illustrert med trinn-for-trinn-bilder og inspirerende fargebilder.Utgitt 2013 Les mer |
![]() |
Julemat & julegodtKristin Jacobsen har mer enn 18 års fartstid som kokk i Norge. Med "Julemat og julegodt" ønsker hun å lokke oss til nye eventyr i kjøkkenet og til nye retter på bordet. Med deilige oppskrifter, fristende bilder og gode råvarer viser hun hvordan man lett kan trylle fram de herligste retter til enhver anledning.Utgitt 2008 Les mer |
![]() |
Den store julekokebokenDen store Julekokeboken er en hyllest til all den fantastiske julematen som finnes i Norge, både det tradisjonelle, men også nyskapninger som har sneket seg inn kjøkkenveien i senere tid.Julen en av våre viktigste høytider, derfor tar denne boken for seg både julemiddagen, julefrokosten, julekakene og ikke minst barnas jul og noen av våre kjæreste julesanger. Sammen med Engebret Café, en av landets mest kjente forvaltere av norsk matkultur, håper vi å gi denne kunnskapen videre – så flere kan bidra til å holde julens mattradisjoner levende. Christer Berens gir dessuten sine beste anbefalinger til hva som smaker godt i glasset til julematen, både av vin, øl, akevitt og alkoholfritt. Her finner du med andre ord alt du trenger for å lage et vellykket julemåltid. Med ønske om en gledelig jul! Utgitt 2012 Les mer |
![]() |
Kjernesunn julematSalgssuksessen med den KJERNESUNNE familien fortsetter! KJERNESUNN JULEMAT - med oppskrifter på julemat som passer alle familier! Oppskriften på sunn julemat! Alt uten sukker, gluten og kunstige tilsetningsstoffer. Gir deg hjelp til å være kjernesunn også i julen. Kos med bla marsipan, berlinerkranser, peppernøtter, gløgg, ribbe med hjemmelaget rødkål, leverpostei og rødbetsalat.Utgitt 2010 Les mer |
![]() |
Godt å gi bortSkal du på fest, i middag eller er utkommandert til dugnad og skal ha med deg gåve? Vil du imponere vertskapet med noko heimelaga som både smakar og ser fantastisk ut? Har du lyst til å glede ein du er glad i med noko heilt spesielt, som ikkje blir gløymt? Godt å gi bort har svaret og løysinga på alt dette! I denne vakre og inspirerande boka har vi samla oppskrifter og framgangsmåtar for korleis du lagar nydeleg mat og drikke som presang ? og korleis du pakkar det lekkert inn. Her er alt frå pesto, syltetøy, paté, egglikør, karamell, sursild og brød til heimelaga piknikkorger, nydeleg sjokolade, småkaker og müsli. Boka har enkle oppskrifter, er herleg å bla i og vil gi deg inspirasjon og lyst til å gi vekk smakfulle gåver i flott innpakning. Dei som står bak: Guro Usterud, forfattar, Nina Dreyer Hensley & Jim Hensley, kokkar og kjende fotografar og Ann-Kristin Møsth Wang, matstylist og kokk.Utgitt 2010 Les mer |
![]() |
Ingrid ber til julefestDen eneste boken man trenger for å skape den gode julestemningen! Ingen kan jul som Ingrid Espelid Hovig, og her har hun samlet alle sine beste oppskrifter som hører julen til. Boken byr på norsk tradisjonsmat sammen med mange andre retter som smaker fortreffelig til jul, i tillegg til råd om borddekking, menyforslag og julesanger. En rikholdig skattekiste som kan tas fram år etter år.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
Familiens julebokFamiliens julebok er Elis julebok for hele familien. Dette er boken som sier stress ned, kos dere og nyt jula! I Familien julebok finner du alt om forberedelsene til jul, om tradisjoner og om historien bak tradisjonene. Du finner blant annet svar på hva julepynten betyr, og hvorfor julen feires i slutten av desember. Her er gode tips til julegaver og forslag til morsomme aktiviteter i høytidsdagene. Til høytlesning og kos i sofakroken finner du de mest kjente julesangene våre og noen vakre eventyr, og nydelige dikt og vers. Boken er delt i fire deler: Først advent, så jul, deretter nyttår og helt til slutt familiens egne sider, hvor man kan notere, tegne og lage familiens egen juledagbok.Utgitt 2009 Les mer |
![]() |
Jul i NorgeJulen er en høytid omspunnet av tradisjoner. Ørnulf Hodne følger juletradisjonene bakover i tid, og viser hvordan de er blitt holdt i hevd i by og bygd over hele landet. Mange skikker er gått ut av bruk eller har fått nytt innhold - og nye er kommet til i takt med at samfunnet forandres. Boka tar for seg både forberedelsene og feriringen knyttet til de enkelte festdagene, fra matlaging, rengjøring og pynting til lussinatt, fromesse, kirkereise, julevake, spådommer, julegilder og leker. Og vi får høre om gamle tradisjoner rundt rokkemann og låvekone, julegeita, stjernegutter og Eldbjørgdag - og nyere innslag som julenisse, gravlys, juletre og juletrefester.Utgitt 2007 Les mer |
![]() |
Norsk jul - tradisjoner - forberedelser - matoppskrifterBoka tar for seg skikker og gjøremål som er knytta til advent, jule- og nyttårsfeiring. Den gir tips, råd og inspirasjon til aktiviteter man kan gjøre sammen med barna, bl.a. å lage julepynt, lysestøping, julebakst, julesanger og juleleiker. Boka tar også for seg merkedagene på primstavenUtgitt 2004 Les mer |
![]() |
Norsk julematDette er boka for alle som er glad i julens matgleder og som gjerne vil vite mer om hvordan julemattradisjonene har utviklet seg i Norge. Innledningsvis forteller Kari-Bjørg Vold Halvorsen ved Norsk Folkemuseum om mangfoldet av julemattradisjoner som har eksistert i Norge: Fra det gamle bondesamfunnets og borgerskapets matskikker --med lokale varianter, til vår tids julematskikker hvor stadig flere spiser litt av det meste. Aase Strømstad gir deg opp-skriftene til alle julens gode mat-retter: Alt av bakst, kjøtt, fisk, desserter, julegodter og drikke - deilige fristelser! Oppskrifter på julemat fra de andre nordiske landene er med i eget kapittelUtgitt 2006 Les mer |
![]() |
Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagatellerBoken inneholder oppskrifter på tradisjonell norsk julemat, enkelte av rettene tilberedt med en ny vri, og noen retter som passer til julen hentet fra andre kjøkken. Oppskriftene er delt inn etter forretter, hovedretter og desserter.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
Julemat av Ingrid EspelidI denne boka presenterer forfatteren oppskrifter både på tradisjonsrik julemat og oppskrifter som er kommet til i den senere tid. Her finnes oppskrifter både på kaker, fisk- og kjøttretter, desserter og julegodter.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
Nybakt til julI denne boka har forfatteren samlet sine beste oppskrifter til advent og jul. En blanding av det moderne og det tradisjonsrikeUtgitt 2006 Les mer |
![]() |
Jul igjen!Boken favner fra julepynt i hvitt og naturfarget lin, via oppskrifter på julegodt, til gaveideer og julekort.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Gerds hjertelige julBoken har ideer til små og store bruks- og pynteting i ulike materialer og av varierende vanskelighetsgrad. Her finner du blant annet tepper og puter til sofa og seng, gaver til store og små, hund og katt, samt pynt til tre og pakker. Forfatteren tar utgangspunkt i hjerter. Noen av modellene har tradisjonelle julefarger, mens andre er mer romantiske i fargevalget. Boken inneholder også oppskrifter på krydderkaker, valnøttkaker og kryddermuffins, i tillegg til annet julegodt.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
JuleplanleggerenI adventstiden forbereder vi den store julehøytiden. Vi vasker, pynter, lager kort og gaver, koker og baker. Forfatterens mål med denne boken, er at du skal kose deg med alle disse aktivitetene. Her får du tips og råd, slik at du kan planlegge godt og klare å hygge deg i denne tiden. Boken gir deg også mange ideer, blant annet til julegaver, julepynt og dekor. I tillegg inneholder den blanke sider til egne notater etter hvert kapittel.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
JulaEn lettlest bok om juletradisjoner og overtro. Du får vite hvordan julefeiringen har artet seg gjennom århundrene og hvordan tradisjonene og overtroen varierer fra sted til sted, og fra en tid til en annen.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
Julens skattkisteI boken er det tips og ideer til hvordan man kan lage forskjellig julepynt som for eksempel adventskalendere, juletrepynt og julekranser. Her finner leseren også noen utvalgte kakeoppskrifter. Med oversikt over forhandlere.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
Norsk julBoka tar for seg skikker og gjøremål som er knytta til advent, jule- og nyttårsfeiring. Den gir tips, råd og inspirasjon til aktiviteter man kan gjøre sammen med barna, bl.a. å lage julepynt, lysestøping, julebakst, julesanger og juleleiker. Boka tar også for seg merkedagene på primstaven.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Den lille JulematbokaDen lille julematboken inneholder både tradisjonelle og utradisjonelle matretter! Her finner du kake- og middagsoppskrifter som egner seg for unge og gamle i julehøytiden, og til både hverdag og fest! Oppskriftene er enkelt forklart, og lett å følge! Noen av oppskriftene du finner i boken er: Johans juletorsk med stappe Sviskebrød Rullebløtkake 3-dags julefrokostUtgitt 2005 Les mer |
![]() |
Pepperkaker og annet julegodtNå som julen nærmer seg, kan det være aktuellt med litt forberedelser i kakeveien. Pepperkaker hører til julen og det er bare fantasien som setter stopper for hva en kan lage. Baking av pepperkaker er en koselig aktivitet for alle i førjulstiden. Denne boken inneholder ideer til pepperkakehus, både de enkle og de mer avanserte, og flere forslag til morsomme figurer i pepperkakedeig. I tillegg er det gode tips og oppskrifter på annet julegodt som flere andre julekaker, kransekake, marsipanbrød, krydderkaker, marsipankaker mm. Boken er fint illustrert slik at man får lyst til å lage alle disse gode kakene, både pepperkaker og andre. I tillegg til oppskrifter gir boken masse praktiske tips til pepperkakebakingen, samt trinn for trinn metoder til hvordan man lager forskjellige typer pynt.Utgitt 2005 Les mer |
![]() |
7x7 slagJulebakst; syssel for bestemorgarden? Langt i fra. Kakebakerne finnes i alle aldersklasser og av begge kjønn! Gå sammen gammel og ung og lag tradisjon av å bake sammen, tilbring hyggelige adventstimer på kjøkkenet og del utfordringen, moroa og resultatet. Pepperkaker, sirupsnipper, fattigmenn, pikekyss, smultringer, krumkaker og strull..... Syv slag skal det bakes til jul – det er en urnorsk tradisjon. Aftenpostens kjente matskribent, Tove Diesen, har samlet oppskifter på 49 kakesorter som hører julen til. Oppskriftene blir presentert på en lettfattelig måte med inspirerende tekst og stemningsfulle bilder. Du får blant annet oppskrift og målskisse på pepperkakehus, og festkaken som hører julen til, nemlig kransekaken.Utgitt 2001 Les mer |
![]() |
Vi lager julematKokeboka har oppskrifter på julemat av både kjøtt og fisk, supper, retter til koldtbord, desserter og juledrikke.Utgitt 2002 Les mer |
![]() |
Helt enkelt julKokebok med juleoppskrifter og forslag til pynting av bord, stell av planter, spiselige julekalendere og julekort. Med register.Utgitt 2004 Les mer |
![]() |
Jul på LangedragVi følger livet på gården fra begynnelsen av desember til nyttårsfeiring med storfamilien. Det pyntes til jul i stallen, det er juletrehugging, baking av hjortetakk og pepperkaker, det lages ribbe og rull og juletreet pyntes.Utgitt 2003 Les mer |
![]() |
JuleverkstedEn bok for dem som er opptatt av å ta vare på det beste i våre juletradisjoner. En rekke forskjellige materialer og teknikker er brukt, og du vil sikkert finne noen som passer for deg og dine. Lag nisser, engler, julekrybbe, adventskalender eller selvstøpte lys. Illustrert.Utgitt 1992 Les mer |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.