Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Jul


Julemat av Andreas Viestad

Julemat av Andreas Viestad

Klar for en velsmakende jul, juleforberedelser og nyttårsfest? Velkommen til en bok full av ribbe, pinnekjøtt, gløgg, lussekatter, hjemmelagd sild og gravlaks, delfiakake, marsipan, kakao, grøt, appelsiner, lutefisk, juletorsk, hummer og nyttårskalkun. Det er mye. Men det er godt. Og det er aller best når man har lagd det selv - enten på tradisjonelt vis eller med en moderne vri. En julebok for alle generasjoner, med nøye forklaringer og lure løsninger fra Norges mest prisbelønte og velformulerte matformidler. Andreas Viestad gir deg alle sine gode tips til planleggingen, slik at du kan kose deg med juleforberedelsene - uten stress. Dette er den perfekte boken også for deg som skal invitere til julefeiring for første gang

Utgitt 2014
Les mer

Norsk julemat og julebakst

Norsk julemat og julebakst

Juletradisjonene står veldig sterkt i Norge, og julefeiringen skal helst være slik den pleier når vi samler oss til denne vår største familiehøytid. Vi gleder oss sammen over julens budskap og minnes de gode følelsene fra barndommens julefeiring.
Noe av det aller viktigste ved denne høytiden er julematen, og i denne boken har Wenche Andersen samlet det meste og beste av de norske oppskriftene på tradisjonsrik, norsk julemat.
Julebakst, med bl.a. pepperkaker og alle de andre småkakene, samt julebrød. Julekoldtbord, med bl.a. silderetter, gravet og røkt laks, kabareter, laksemousse, julesalater. Kjøttpålegg som lammerull, sylteflesk og posteier.
Julemiddager, som ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, kalkun, juleskinke, røkt lammelår, lutefisk, kokt juletorsk.
Og tilbehør av mange slag, som waldorfsalat og potetsalat.
Julegrøt med rømme eller risengryn.
Juledesserter som fruktsalat, riskrem, multekrem og karamellpudding.

Utgitt 2012
Les mer

Deilig julemat

Deilig julemat

Alle oppskriftene du trenger for å skape og nyte julehøytiden med familie og venner

Utgitt 2013
Les mer

Manuelas magiske jul

Manuelas magiske jul

Denne boken er en fristende samling av Manuelas julefavoritter - søtsaker, kaker, cupcakes og cookies. Spiselige gaver er spesielt hyggelig i julen, og i boken finner du mange kreative og lekre måter å pakke bakverkene på. Her finner du mer enn 70 oppskrifter illustrert med trinn-for-trinn-bilder og inspirerende fargebilder.

Utgitt 2013
Les mer

Julemat & julegodt

Julemat & julegodt

Kristin Jacobsen har mer enn 18 års fartstid som kokk i Norge. Med "Julemat og julegodt" ønsker hun å lokke oss til nye eventyr i kjøkkenet og til nye retter på bordet. Med deilige oppskrifter, fristende bilder og gode råvarer viser hun hvordan man lett kan trylle fram de herligste retter til enhver anledning.

Utgitt 2008
Les mer

Den store julekokeboken

Den store julekokeboken

Den store Julekokeboken er en hyllest til all den fantastiske julematen som finnes i Norge, både det tradisjonelle, men også nyskapninger som har sneket seg inn kjøkkenveien i senere tid.

Julen en av våre viktigste høytider, derfor tar denne boken for seg både julemiddagen, julefrokosten, julekakene og ikke minst barnas jul og noen av våre kjæreste julesanger.

Sammen med Engebret Café, en av landets mest kjente forvaltere av norsk matkultur, håper vi å gi denne kunnskapen videre – så flere kan bidra til å holde julens mattradisjoner levende. Christer Berens gir dessuten sine beste anbefalinger til hva som smaker godt i glasset til julematen, både av vin, øl, akevitt og alkoholfritt. Her finner du med andre ord alt du trenger for å lage et vellykket julemåltid. Med ønske om en gledelig jul!

Utgitt 2012
Les mer

Kjernesunn julemat

Kjernesunn julemat

Salgssuksessen med den KJERNESUNNE familien fortsetter! KJERNESUNN JULEMAT - med oppskrifter på julemat som passer alle familier! Oppskriften på sunn julemat! Alt uten sukker, gluten og kunstige tilsetningsstoffer. Gir deg hjelp til å være kjernesunn også i julen. Kos med bla marsipan, berlinerkranser, peppernøtter, gløgg, ribbe med hjemmelaget rødkål, leverpostei og rødbetsalat.

Utgitt 2010
Les mer

Godt å gi bort

Godt å gi bort

Skal du på fest, i middag eller er utkommandert til dugnad og skal ha med deg gåve? Vil du imponere vertskapet med noko heimelaga som både smakar og ser fantastisk ut? Har du lyst til å glede ein du er glad i med noko heilt spesielt, som ikkje blir gløymt? Godt å gi bort har svaret og løysinga på alt dette! I denne vakre og inspirerande boka har vi samla oppskrifter og framgangsmåtar for korleis du lagar nydeleg mat og drikke som presang ? og korleis du pakkar det lekkert inn. Her er alt frå pesto, syltetøy, paté, egglikør, karamell, sursild og brød til heimelaga piknikkorger, nydeleg sjokolade, småkaker og müsli. Boka har enkle oppskrifter, er herleg å bla i og vil gi deg inspirasjon og lyst til å gi vekk smakfulle gåver i flott innpakning. Dei som står bak: Guro Usterud, forfattar, Nina Dreyer Hensley & Jim Hensley, kokkar og kjende fotografar og Ann-Kristin Møsth Wang, matstylist og kokk.

Utgitt 2010
Les mer

Ingrid ber til julefest

Ingrid ber til julefest

Den eneste boken man trenger for å skape den gode julestemningen! Ingen kan jul som Ingrid Espelid Hovig, og her har hun samlet alle sine beste oppskrifter som hører julen til. Boken byr på norsk tradisjonsmat sammen med mange andre retter som smaker fortreffelig til jul, i tillegg til råd om borddekking, menyforslag og julesanger. En rikholdig skattekiste som kan tas fram år etter år.

Utgitt 2009
Les mer

Familiens julebok

Familiens julebok

Familiens julebok er Elis julebok for hele familien. Dette er boken som sier stress ned, kos dere og nyt jula! I Familien julebok finner du alt om forberedelsene til jul, om tradisjoner og om historien bak tradisjonene. Du finner blant annet svar på hva julepynten betyr, og hvorfor julen feires i slutten av desember. Her er gode tips til julegaver og forslag til morsomme aktiviteter i høytidsdagene. Til høytlesning og kos i sofakroken finner du de mest kjente julesangene våre og noen vakre eventyr, og nydelige dikt og vers. Boken er delt i fire deler: Først advent, så jul, deretter nyttår og helt til slutt familiens egne sider, hvor man kan notere, tegne og lage familiens egen juledagbok.

Utgitt 2009
Les mer

Jul i Norge

Jul i Norge

Julen er en høytid omspunnet av tradisjoner. Ørnulf Hodne følger juletradisjonene bakover i tid, og viser hvordan de er blitt holdt i hevd i by og bygd over hele landet. Mange skikker er gått ut av bruk eller har fått nytt innhold - og nye er kommet til i takt med at samfunnet forandres. Boka tar for seg både forberedelsene og feriringen knyttet til de enkelte festdagene, fra matlaging, rengjøring og pynting til lussinatt, fromesse, kirkereise, julevake, spådommer, julegilder og leker. Og vi får høre om gamle tradisjoner rundt rokkemann og låvekone, julegeita, stjernegutter og Eldbjørgdag - og nyere innslag som julenisse, gravlys, juletre og juletrefester.

Utgitt 2007
Les mer

Norsk jul - tradisjoner - forberedelser - matoppskrifter

Norsk jul - tradisjoner - forberedelser - matoppskrifter

Boka tar for seg skikker og gjøremål som er knytta til advent, jule- og nyttårsfeiring. Den gir tips, råd og inspirasjon til aktiviteter man kan gjøre sammen med barna, bl.a. å lage julepynt, lysestøping, julebakst, julesanger og juleleiker. Boka tar også for seg merkedagene på primstaven

Utgitt 2004
Les mer

Norsk julemat

Norsk julemat

Dette er boka for alle som er glad i julens matgleder og som gjerne vil vite mer om hvordan julemattradisjonene har utviklet seg i Norge. Innledningsvis forteller Kari-Bjørg Vold Halvorsen ved Norsk Folkemuseum om mangfoldet av julemattradisjoner som har eksistert i Norge: Fra det gamle bondesamfunnets og borgerskapets matskikker --med lokale varianter, til vår tids julematskikker hvor stadig flere spiser litt av det meste. Aase Strømstad gir deg opp-skriftene til alle julens gode mat-retter: Alt av bakst, kjøtt, fisk, desserter, julegodter og drikke - deilige fristelser! Oppskrifter på julemat fra de andre nordiske landene er med i eget kapittel

Utgitt 2006
Les mer

Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller

Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller

Boken inneholder oppskrifter på tradisjonell norsk julemat, enkelte av rettene tilberedt med en ny vri, og noen retter som passer til julen hentet fra andre kjøkken. Oppskriftene er delt inn etter forretter, hovedretter og desserter.

Utgitt 2006
Les mer

Julemat av Ingrid Espelid

Julemat av Ingrid Espelid

I denne boka presenterer forfatteren oppskrifter både på tradisjonsrik julemat og oppskrifter som er kommet til i den senere tid. Her finnes oppskrifter både på kaker, fisk- og kjøttretter, desserter og julegodter.

Utgitt 2006
Les mer

Nybakt til jul

Nybakt til jul

I denne boka har forfatteren samlet sine beste oppskrifter til advent og jul. En blanding av det moderne og det tradisjonsrike

Utgitt 2006
Les mer

Jul igjen!

Jul igjen!

Boken favner fra julepynt i hvitt og naturfarget lin, via oppskrifter på julegodt, til gaveideer og julekort.

Utgitt 2004
Les mer

Gerds hjertelige jul

Gerds hjertelige jul

Boken har ideer til små og store bruks- og pynteting i ulike materialer og av varierende vanskelighetsgrad. Her finner du blant annet tepper og puter til sofa og seng, gaver til store og små, hund og katt, samt pynt til tre og pakker. Forfatteren tar utgangspunkt i hjerter. Noen av modellene har tradisjonelle julefarger, mens andre er mer romantiske i fargevalget. Boken inneholder også oppskrifter på krydderkaker, valnøttkaker og kryddermuffins, i tillegg til annet julegodt.

Utgitt 2005
Les mer

Juleplanleggeren

Juleplanleggeren

I adventstiden forbereder vi den store julehøytiden. Vi vasker, pynter, lager kort og gaver, koker og baker. Forfatterens mål med denne boken, er at du skal kose deg med alle disse aktivitetene. Her får du tips og råd, slik at du kan planlegge godt og klare å hygge deg i denne tiden. Boken gir deg også mange ideer, blant annet til julegaver, julepynt og dekor. I tillegg inneholder den blanke sider til egne notater etter hvert kapittel.

Utgitt 2005
Les mer

Jula

Jula

En lettlest bok om juletradisjoner og overtro. Du får vite hvordan julefeiringen har artet seg gjennom århundrene og hvordan tradisjonene og overtroen varierer fra sted til sted, og fra en tid til en annen.

Utgitt 2005
Les mer

Julens skattkiste

Julens skattkiste

I boken er det tips og ideer til hvordan man kan lage forskjellig julepynt som for eksempel adventskalendere, juletrepynt og julekranser. Her finner leseren også noen utvalgte kakeoppskrifter. Med oversikt over forhandlere.

Utgitt 2005
Les mer

Norsk jul

Norsk jul

Boka tar for seg skikker og gjøremål som er knytta til advent, jule- og nyttårsfeiring. Den gir tips, råd og inspirasjon til aktiviteter man kan gjøre sammen med barna, bl.a. å lage julepynt, lysestøping, julebakst, julesanger og juleleiker. Boka tar også for seg merkedagene på primstaven.

Utgitt 2004
Les mer

Den lille Julematboka

Den lille Julematboka

Den lille julematboken inneholder både tradisjonelle og utradisjonelle matretter! Her finner du kake- og middagsoppskrifter som egner seg for unge og gamle i julehøytiden, og til både hverdag og fest! Oppskriftene er enkelt forklart, og lett å følge! Noen av oppskriftene du finner i boken er: Johans juletorsk med stappe Sviskebrød Rullebløtkake 3-dags julefrokost

Utgitt 2005
Les mer

Pepperkaker og annet julegodt

Pepperkaker og annet julegodt

Nå som julen nærmer seg, kan det være aktuellt med litt forberedelser i kakeveien. Pepperkaker hører til julen og det er bare fantasien som setter stopper for hva en kan lage. Baking av pepperkaker er en koselig aktivitet for alle i førjulstiden. Denne boken inneholder ideer til pepperkakehus, både de enkle og de mer avanserte, og flere forslag til morsomme figurer i pepperkakedeig. I tillegg er det gode tips og oppskrifter på annet julegodt som flere andre julekaker, kransekake, marsipanbrød, krydderkaker, marsipankaker mm. Boken er fint illustrert slik at man får lyst til å lage alle disse gode kakene, både pepperkaker og andre. I tillegg til oppskrifter gir boken masse praktiske tips til pepperkakebakingen, samt trinn for trinn metoder til hvordan man lager forskjellige typer pynt.

Utgitt 2005
Les mer

7x7 slag

7x7 slag

Julebakst; syssel for bestemorgarden? Langt i fra. Kakebakerne finnes i alle aldersklasser og av begge kjønn! Gå sammen gammel og ung og lag tradisjon av å bake sammen, tilbring hyggelige adventstimer på kjøkkenet og del utfordringen, moroa og resultatet. Pepperkaker, sirupsnipper, fattigmenn, pikekyss, smultringer, krumkaker og strull..... Syv slag skal det bakes til jul – det er en urnorsk tradisjon. Aftenpostens kjente matskribent, Tove Diesen, har samlet oppskifter på 49 kakesorter som hører julen til. Oppskriftene blir presentert på en lettfattelig måte med inspirerende tekst og stemningsfulle bilder. Du får blant annet oppskrift og målskisse på pepperkakehus, og festkaken som hører julen til, nemlig kransekaken.

Utgitt 2001
Les mer

Vi lager julemat

Vi lager julemat

Kokeboka har oppskrifter på julemat av både kjøtt og fisk, supper, retter til koldtbord, desserter og juledrikke.

Utgitt 2002
Les mer

Helt enkelt jul

Helt enkelt jul

Kokebok med juleoppskrifter og forslag til pynting av bord, stell av planter, spiselige julekalendere og julekort. Med register.

Utgitt 2004
Les mer

Jul på Langedrag

Jul på Langedrag

Vi følger livet på gården fra begynnelsen av desember til nyttårsfeiring med storfamilien. Det pyntes til jul i stallen, det er juletrehugging, baking av hjortetakk og pepperkaker, det lages ribbe og rull og juletreet pyntes.

Utgitt 2003
Les mer

Juleverksted

Juleverksted

En bok for dem som er opptatt av å ta vare på det beste i våre juletradisjoner. En rekke forskjellige materialer og teknikker er brukt, og du vil sikkert finne noen som passer for deg og dine. Lag nisser, engler, julekrybbe, adventskalender eller selvstøpte lys. Illustrert.

Utgitt 1992
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.