Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Kjøkkenhager


Gratis mat

Gratis mat

Har du noen gang lurt på hvilke planter som er spiselige? Hva du kan plukke med deg av bær, blomster og sopp, og hvilke matretter du kan trylle fram når du kommer hjem? Denne boka gir deg en oversikt over 50 ville vekster du kan putte i spannet neste gang du går tur, uansett årstid. Alt fra løvetann til granskudd kan spises - i salater og supper, i stuinger og gryter, som syltetøy og krydder. Boken inneholder et mangfold av oppskrifter samt gode råd om sylting, safting, tørking og oppbevaring. Du får også vite hvilke planter som har medisinske egenskaper. Og det beste av alt: Naturens råvarer er ikke bare gratis, de smaker godt og er bra for kroppen også.

Utgitt 2014
Les mer

Det frodige drivhuset

Det frodige drivhuset

Dette er en håndbok for den som har, eller har tenkt til å skaffe seg, et drivhus. Boken inneholder blant annet råd om valg av drivhus, utstyr og innredning, hvordan du sår og forkultiverer planter og overvintring av planter i krukker.

Utgitt 2009
Les mer

Hannahs hage

Hannahs hage

Det er faktisk lett å få til egen avling av grønnsaker, og det krever verken stor hage eller mye tid. Potter på balkongen eller en liten bakgård duger også, og alle kan få det til, særlig hvis man planlegger litt i forkant. Å dyrke økologisk betyr at man ikke bruker noen form for kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel. Grønnsaker uten "hemmeligheter" er det beste for helsa, miljøet, og dessuten smaker de best! Grønnsaker rett fra jorda har større innhold av næringsstoffer enn dem du kjøper i butikken. Å nyte sin egen avling av grønnsaker er en spesiell opplevelse, det gir en helt egen tilfredsstillelse.
Boka forteller deg hvordan du skal lage en plan over kjøkkenhagen, hvilke planter som trives sammen, og hva er lurt å plante for å hindre ugresset i å overta osv. Du får gode råd om hvordan du skal lage kompost, som er viktig hvis du skal dyrke økologisk og vil ha god, fet jord som tilbakeføres til kjøkkenhagen. Skal du så inne eller direkte på vokseplassen? Hvordan skal du ta vare på plantene? Les Hannas hage og bli litt klokere!

Utgitt 2009
Les mer

Dyrk det, spis det!

Dyrk det, spis det!

Denne boken forklarer hvordan man dyrker egne råvarer, fra man putter frøet i en liten potte til man har en spiselig grønnsak. Boken inneholder også oppskrifter på matretter som inneholder råvarene du lærer å dyrke, som for eksempel squashomelett, potetmos, gresskarpai, sjokolademousse med mynte og ostekake med blåbær.

Utgitt 2009
Les mer

Jord og hagebruksvekster

Jord og hagebruksvekster

Boka tar for seg de 53 vanligste jord- og hagebruksvekstene i Norge, både åkervekster, frukt, bær, kål, belg- og løkvekster og skjermplanter. Hver art blir beskrevet med navn, navnets betydning, samt utbredelse og opprinnelse. I tillegg får vi høre om folkemedisin og kosthold, og om hvordan kunstnerere har latt seg inspirere av vekstene i billedkunst og diktning

Utgitt 2007
Les mer

Urter i hagen

Urter i hagen

Boka viser deg hvordan du kan dyrke dine egne urter, gir råd om planting, stell og innhøsting, og presenterer ulike urtefamilier. Den inneholder oppskrifter på eddiker, dressinger, salater, grønnsaker, sauser og bakst med urter, og gir tips om hvordan urter kan brukes medisinsk.

Utgitt 2007
Les mer

Krydderurter i hagen

Krydderurter i hagen

Boken viser deg hvordan du lettest kan dyrke dine egne krydderurter, hvordan du skal anlegge et urtebed, samt råd om hvilke planter du bør velge, enten du vil så dem selv eller kjøpe ferdige planter. Hoveddelen av boken består av et urteleksikon. Her får de enkelte artene, deres opprinnelse, formering, stell og plassering en fyldig omtale. Urtenes anvendelse i mat og medisin er også tatt med, i tillegg til folketro og myter knyttet til de enkelte urtene.

Utgitt 2006
Les mer

Urtemat

Urtemat

Boken inneholder over hundre oppskrifter som viser hvordan friske urter kan brukes i matlagingen for å lage fargesterk og smaksspennende mat

Utgitt 2005
Les mer

Dyrk krydderurter

Dyrk krydderurter

Boka beskriver dyrking, høsting og bruk av krydderurter, og viser hvordan du kan dyrke urter både i hagen, innendørs, i drivhus og på balkongen. Boka inneholder også ei oversikt over de 72 vanligste krydder- og medisinplantene.

Utgitt 2005
Les mer

Late kjøkkenhager : fra vinduskarm til grønnsaksseng

Late kjøkkenhager : fra vinduskarm til grønnsaksseng

I denne boka finner du ut hva du kan dyrke og spise i hagen, uansett hvor stor den er. Her er alt fra epler til gressløk, fra sure kirsebær til hengende agurker, fra poteter til paprika, fra asparges til appelsiner med mer. Boka beskriver når og hvor de ulike tingene bør sås, dyrkes, stelles og høstes. Du finner også minimum én oppskrift på en rett til hver råvare som blir presentert.

Utgitt 2006
Les mer

Dyrk kjerner, frø og knoller

Dyrk kjerner, frø og knoller

Det er mulig å dyrke frem flere planter enn du tror i din egen vinduspost. Og ikke bare det ? men også planter som du ellers bare ser som frukt på supermarkedet. Denne boken er skrevet for nysgjerrige hobbygartnere. De fleste kjerner, frø og knoller som er med i denne boken finnes i matbutikken eller på markedet. Spis og kos deg med spennende og deilige frukter og grønnsaker ? etterpå sår du frøene og følger med etter hvert som de gror. Denne boken er ikke bare for voksne. La barna også få prøve seg. Forfatteren har selv dyrket frem alt i denne boken, så her bør alle kunne lykkes.

Utgitt 2004
Les mer

Urter i hagen : enkle prosjekter for weekend-gartneren

Urter i hagen : enkle prosjekter for weekend-gartneren

Boka forklarer trinn for trinn hvordan man kan opparbeide og stelle en urtehage. Den tar for seg tradisjonelle urtehager, duft og farge, krydderurter og viltvoksende urtehager.

Utgitt 2004
Les mer

Ren mat fra hagen

Ren mat fra hagen

Boken er gir tips og råd om alt du behøver å vite om kjøkkenhagen. Her er nyttig stoff om planlegging, hvordan du forbereder jorda, hvilke sorter du bør satse på og hvordan du sår og planter. Tekst og illustrasjoner forteller det du trenger å vite om stell i vekstfasen, hvordan du går frem under innhøstingen og råd om oppbevaring

Utgitt 2003
Les mer

Levende hage

Levende hage

Det er vanlig å tenke på natur, med ville vekster og vandaliserende skadedyr, som noe som truer hagen. Denne hageboken ønsker tvert i mot naturen velkommen, og lærer deg å utnytte mulighetene som finnes i samspill med naturen. Hagearbeid blir enklere og mer meningsfylt når vi forstår naturen og ikke kjemper mot den. Her får du inspirasjon og nyttig kunnskap om planter, dyr og insekter og samspillet mellom dem. Detaljerte og oversiktlige plantelister finnes i et eget kapittel.

Utgitt 2006
Les mer

Damms store bok om frukt og grønnsaker fra egen hage

Damms store bok om frukt og grønnsaker fra egen hage

Boken inneholder praktiske råd om dyrking av mer enn 150 sorter grønnsaker, krydderurter, frukt og bær og beskriver de aller beste artene og teknikkene, inkludert økologiske metoder. De viktigste teknikkene er illustrert med trinn-for-trinn-fotografier, tegninger og tabeller. Det gis forklaringer på alt fra planlegging og vekstskifte til kompostering og luking. Boken har også en dyrkingskalender som forenkler planleggingen og gir en oversikt over avkastning, tidspunkter for såing og innhøsting samt sykdoms- og skadedyrsregulering. Med register.

Utgitt 2003
Les mer

Urter : en komplett guide til dyrking og bruk av urter

Urter : en komplett guide til dyrking og bruk av urter

Denne boken gir deg råd om hvordan du dyrker dine egne urter. Den hjelper deg i å anlegge din egen urtehage, hvordan den kan utformes og hvilke urter som trives best under forskjellige forhold. Du får opplysninger, forslag og råd om alt som har med urter å gjøre, fra dyrking via innhøsting og tørking til forskjellige tilberedningsmetoder. Boken inneholder også oppskrifter på retter med urter. I tillegg har boken en oppslagsdel med omtale av 70 vanlige urter. Her får du rede på de ulike urtenes historie og opprinnelse, botanisk beskrivelse og dyrking samt hvilke plantedeler som brukes, virkestoffer, sikkerhetsopplysninger og kulinarisk og medisinsk bruk av vekstene.

Utgitt 2005
Les mer

Kjøkkenhagen

Kjøkkenhagen

Denne boken inneholder enkle og nyttig råd som viser hvordan man kan omgjøre uteplassen, enten den er en stor hage eller en liten balkong, til en kjøkkenhage. Boken har fokus på planter det er enkelt å få til, den viser hvordan de best kan dyrkes i bed, potter og krukker og i blandete bed med blomster. Med 35 oppskrifter på hvordan man får det beste ut av det man har dyrket. Har register.

Utgitt 2003
Les mer

Urtehagen

Urtehagen

Boken gir deg informasjon om planlegging av urtehagen, planting, behandling, høsting, oppbevaring og bruk. Den inneholder en fortegnelse over mer enn 100 ulike urter, med beskrivelse, egenskaper, tips osv. for hver enkelt urt. Har register.

Utgitt 2002
Les mer

Grønnsakhagen

Grønnsakhagen

Trinn for trinn viser forfatteren hvordan man skal gå fram for å anlegge en effektiv og lettstelt kjøkkenhage og få mest mulig nytte og utbytte av den. Forfatteren tar for seg ulike dyrkingsmåter, fra dyrking i verandakasser til frilandshagen. I tillegg inneholder boken en oversikt over grønnsakarter, og har råd om stell, krav til jordsmonn og plassering. Har stikkordregister.

Utgitt 2001
Les mer

Krydderhagen

Krydderhagen

Boka forteller hvordan du kan anlegge en krydderhage, og tar for seg såing, planting, stell, vanning, formering, innhøsting og oppbevaring. Den forteller hva urtene kan brukes til, ser på jordkvalitet, sykdommer og skadedyr. Har saks- og planteregister.

Utgitt 2000
Les mer

Asparges

Asparges

Heftet tar for seg asparges, dens historie, botanikk, dyrking, sykdommer og litt om behandlingen av den.

Utgitt 1998
Les mer

Dyrk grønnsaker

Dyrk grønnsaker

Boka gir råd om hvordan du skal dyrke grønnsaker og krydderurter i din egen kjøkkenhage, hvilke vekster du kan velge og om de forskjellige sortene og deres krav. Har register.

Utgitt 1997
Les mer

Grønnsaker og blomster på balkongen

Grønnsaker og blomster på balkongen

Boka beskriver arter som egner seg spesielt for kar og gir ideer til samplanting av grønnsaker, blomster og krydderurter. Gir praktiske råd for oppal, stell og høsting, samt tips om vanning og plassering. Med innhøstingskalender, forslag til litteratur og saks- og planteregister. Illustrert.

Utgitt 1997
Les mer

Krydderurter på balkong og terrasse

Krydderurter på balkong og terrasse

I denne boka presenteres de vanligste av våre hjemlige krydderurter, samt planter fra middelhavsområdet og noen mer eksotiske. Med informasjon om oppal, pleie og formering av krydderurter. Med praktiske råd for høsting, bruk og oppbevaring, og tips til dekorering. Har litteratur- og adresseliste og saks- og planteregister.

Utgitt 1997
Les mer

Fra oldemors kjøkkenhage

Fra oldemors kjøkkenhage

Boka tar for seg kultur- og dyrkingshistorien til 34 grønnsaker og andre nyttevekster, og inneholder 150 oppskrifter på retter en kan lage av disse. Hver plante er avbildet i farger. Med oppskriftsregister, litteraturliste, adresse- og bilderegister.

Utgitt 1995
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.