Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Krydder


Krydderleksikon

Krydderleksikon

Endelig er den her - en komplett alfabetisk oversikt over krydder, urter, kryddersauser og andre smakstilsetninger fra hele verden, fra eksotisk korarima til dagligdags svart pepper. Krydderleksikon vil ha en naturlig plass på alles kjøkken enten du er profesjonell kokk eller glad amatør. Foruten gastronomisk relevant informasjon som beskrivelse av smak og anvendelse, gir artiklene en enkel botanisk karakteristikk av de forskjellige urtene og krydderplantene. Artiklene innholder også plantenavn på en rekke språk samt historiske anekdoter. Blandingskrydder og kryddersauser er beskrevet med innhold, opprinnelsesland og anvendelsesområder. Oppslagsverket har register på latin og flerspråklig ordliste med lokale navn, noe som gjør det lettere å utforske eksotiske kjøkken og matkulturer. Krydderleksikon er på ca. 500 sider og gjennomillustrert med detaljrike fargefoto.

Utgitt 2011
Les mer

Urter og krydder

Urter og krydder

Boka beskriver 120 urter og krydder med informasjon om hvor du kan kjøpe dem, hvordan du skal lagre dem og bruke dem i matlaging. Den gir ei innføring i hvordan du skal bearbeide urtene og krydderene slik at du utnytter deres fulle potensiale og har oppskrifter på urte- og krydderblandinger, sauser, marinader, supper, salater, desserter, drikker og retter av kjøtt, fisk, grønnsaker, pasta, nudler og gryn.

Utgitt 2003
Les mer

Smak av krydder

Smak av krydder

Smak av krydder tar deg med på en reise til elleve land langs Det indiske hav. Her beskrives krydderhandelens betydning i historien og for moderne matlaging med 17 reiseskildringer, 90 smaksrike oppskrifter og en oversikt over de viktigste krydderne. Det er en fascinerende reise i andre matkulturer som oppfordrer deg til å bringe verden inn i ditt eget kjøkken. Smak av krydder er et skattkammer av en bok: En reiseskildring, kulturhistorie og kokebok kombinert til en aromatisk curry. Velbekomme!

Utgitt 2007
Les mer

Den lille vinaigrett og dressingboken

Den lille vinaigrett og dressingboken

Boken inneholder oppskrifter på forskjellige dressinger, bl.a. aioli, guacamole, tzatziki, balsamico vinaigrett, senneps vinaigrett og salat vinaigrett

Utgitt 2007
Les mer

Frisk av urter

Frisk av urter

Frisk av urter beskriver med vitenskapelig klarhet de helbredende egenskaper og anvendelse for nesten to hundre urter. Alle urtene er illustrert med botanisk korrekte tegninger. Vi får vite hvordan man kan lage teer, omslag, bad og uttrekk av urtene. Mange av urtene kan også brukes i maten. I tillegg får du vite hvilke urter som kan hjelp ved forskjellige sykdommer og plager. Sammen med boken medfølger også en DVD med ytterligere informasjon, samt filmer med demonstrasjoner av urtebruk.

Utgitt 2007
Les mer

Chili

Chili

Oppskriftene i denne boka viser hvordan chili brukes i matlaging fra Marokko til Singapore. Den har bl.a. oppskrifter på guacamole, chili con carne, thaigryte og vodka chili.

Utgitt 2005
Les mer

Våre friske krydderurter : en kjærlighetsbok om bruk, stell og dyrking

Våre friske krydderurter : en kjærlighetsbok om bruk, stell og dyrking

Bokas hoveddel gir en kapittelvis oversikt over de enkelte urter med praktiske råd om hvordan en skal få urtene til å trives i hage, balkong eller vinduskarm, samt kulturhistoriske opplysninger. Bokas andre del inneholder drøyt hundre oppskrifter der norskdyrkete krydderurter en en vesentlig ingrediens. Har vekst- og brukstabell, urteplansjer og litteraturliste.

Utgitt 1996
Les mer

Hvitløk

Hvitløk

Boka inneholder oppskrifter fra alle verdenshjørner der hvitløk er en viktig ingrediens. Den har oppskrifter på både supper, pastaretter, kjøtt- og fiskeretter og grønnsakretter. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Krydder og urter i mat

Krydder og urter i mat

Her finner du deilig duftende friske urter, spennende tørkede krydder og frø. Ethvert krydder er unikt og har fortryllende egenskaper i form av duft, smak og bruksområde. I denne fargesprakende boken er alle krydderne presentert, fra "hot" chili til milde vaniljestenger, med bilde og beskrivelse. Hver presentasjon etterfølges av inspirerende oppskrifter med annerledes smaker, som for eksempel champagnesorbet med stjerneanis , kanel- og kardemommeribbe, appelsintrøffel med krydder og einerbæris. Bli med på reisen og la deg friste av alle de spennende smakene og duftene.

Utgitt 2005
Les mer

Chili

Chili

Oppskriftene i denne boka viser hvordan chili brukes i matlaging fra Marokko til Singapore. Den har bl.a. oppskrifter på guacamole, chili con carne, thaigryte og vodka chili. Har register.

Utgitt 2005
Les mer

Salt

Salt

Det er vanlig steinsalt, men det har formet en hel sivilisasjon. Det har blitt kjempet kriger over det, det ryktes om at det gir økt sexlyst, det hindrer forråtnelse, det beskytter mot det onde øye, du har mer lyst på det enn kroppen trenger det, det har 14 000 bruksområder, og det smaker veldig godt som smakstilsetning i maten. I denne boken forteller forfatteren om saltets historie. Har litteraturliste og register.

Utgitt 2003
Les mer

Urter i Provence

Urter i Provence

Mesterkokker fra syv topprestauranter i Provence har laget en samling oppskrifter som inneholder de mest kjente urtene fra Provence; laurbær, fennikel, merian, rosmarin, salvie, timian og vintersar. Har opplysninger om restaurantene og register.

Utgitt 2002
Les mer

Grønn lidenskap

Grønn lidenskap

Boka er ei fagbok om urter, vevd inn i ei gripende fortelling om ei kvinne som lever med sitt gartneri i et barskt klima. Boka er skrevet for gartneren og kundene hans og for alle som er interessert i urter. Har planteliste og register.

Utgitt 2000
Les mer

Hagens eget apotek

Hagens eget apotek

Boken inneholder oversikt over 48 urter og hvordan de kan dyrkes og brukes. Med over 35 oppskrifter på alt fra krydret vin, teer, hostesaft og energidrikker til leppepomade, hårsjampo og hudkremer. Boken gir råd om behandlinger og midler for hverdagens vanlige plager, og tar for seg urteapotekets historie og hvordan naturlige preparater kan lages hjemme på kjøkkenbenken. Med register.

Utgitt 2000
Les mer

Kryddervekster

Kryddervekster

En bok om urter for hager og balkongkasser med opplysninger om plantenes botaniske egenart, historie, bruk, oppbevaring og krav til jord, næring og stell. Med oppskrifter, dyrkningsoversikt og litteraturliste.

Utgitt 2000
Les mer

Til å spise opp

Til å spise opp

Forfatteren tar for seg en rekke blomster og urter som kan brukes i maten, til kjøtt og fisk, i salater, desserter og drikke. Vi får en beskrivelse av planten, med tips om dyrking og innhøsting og oppskrifter. Eget kapittel om konservering og tørking. Har register.

Utgitt 1998
Les mer

Alt om krydder

Alt om krydder

Ønskebok for alle som liker krydder! For deg som er nysgjerrig og vil vite mer, for botanikeren, for deg som elsker å lage mat og for kulturhistorikeren. En utførlig beretning om kryddernes historie og opprinnelse, deres egenskaper og bruksområder, samt en håndfull oppskrifter. 35 krydder, overdådig illustrert med vakre plansjer fra gamle verker.

Utgitt 1991
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.