![]() |
GamalostJournalist Henning Rivedal og historikar Kjerstin Risnes kjem med ei praktbok om gamalosten si rolle i norsk matkultur. Ein kan rynka på nasen, og det er nettopp det mange gjer når ein tek osten fram, men gamalosten fortset å vera del av daglegvaresortementet og ein av våre mest berykta eksportartiklar! Boka tek for seg fenomenet gamalost: historie, helseeffektar, mytar, bruksområde og sjølvsagt saftige anekdotar, som det naturlegvis oppstår i samband med ein så markant nordmann.Utgitt 2011 Les mer |
![]() |
Ost og vinEn ostebok til inspirasjon og glede for norske oste-elskere og for alle som har lyst til å lære mer om de forskjellige ostetypene som er i salg i Norge i dag. Her er det flust av oster fra ulike land, hvor alle blir presentert inngående. Hver ost følges av Bølgens tips om kulinarisk tilbehør som drikke, frukter, nøtter og brød. Oppskrifter på en rekke retter med ost får du også. Boka er utformet som en guide, oversiktlig og lett å bruke. Flotte, delikate foto av Gunnar Mjaugedal.Utgitt 2010 Les mer |
![]() |
Brunosten en norsk historieEndelig har Brunosten fått sin egen bok! Brunosten er en særegen del av den norske matkulturen - og av vår nasjonale identitet. Kjent og kjær her hjemme, eksotisk og spennende i utlandet. Og like god som smakstilsetning i sausen som på matpakka. I 1991 ble den kåret til "Det norskeste av det norske" av radioprogrammet Nitimens lyttere. Her er historien om brunosten, fra budeienes åpne jerngryter til dagens høyteknologiske framstilling i kontinuerlige produksjonslinjer av rustfritt stål. Bak denne historien står kreative norske fagfolk og oppfinnere som i denne boka endelig får den omtalen de fortjener. Professor Roger Abrahamsen ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) har skrevet boken sammen med Gunnar Bakkene, Reidar Gjerde og Kjell SteinsholtUtgitt 2009 Les mer |
![]() |
Norsk ost - fra ystekar til ostebordBoken gir en innføring i norske oster. Forfatteren tar for seg 20 ulike oster og forteller om den geografiske og historiske opprinnelsen, om utvikling og fremstilling av disse og om deres egenart. Han forteller også om næringsinnhold og om kvalitetsbedømming av ostene. Har litteraturliste og registerUtgitt 2008 Les mer |
![]() |
Franske osterHåndboka gir en alfabetisert oversikt over franske oster fra regioner som Camembert, Roquefort, Brie, Abondance, Livarot og Salers. Den tar for seg ulike produsenter, smaksbeskrivelser, ostens opprinnelse og regionale spesialiteter. Har litteraturliste og register.Utgitt 2006 Les mer |
![]() |
Jarlsbergosten / Jarlsberg cheeseI dag er Jarlsbergosten norsk meieribransjes største internasjonale merkevare. Denne boken tar for seg historien om Jarlsbergostens utvikling. Dagens produkt er et resultat av et forskningsprosjekt som startet for ca 50 år siden, og har bare navnet til felles med den osten som ble ystet i Vestfold i eldre tid. Har litteraturlisteUtgitt 2006 Les mer |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.