Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Ost


Gamalost

Gamalost

Journalist Henning Rivedal og historikar Kjerstin Risnes kjem med ei praktbok om gamalosten si rolle i norsk matkultur. Ein kan rynka på nasen, og det er nettopp det mange gjer når ein tek osten fram, men gamalosten fortset å vera del av daglegvaresortementet og ein av våre mest berykta eksportartiklar! Boka tek for seg fenomenet gamalost: historie, helseeffektar, mytar, bruksområde og sjølvsagt saftige anekdotar, som det naturlegvis oppstår i samband med ein så markant nordmann.

Utgitt 2011
Les mer

Ost og vin

Ost og vin

En ostebok til inspirasjon og glede for norske oste-elskere og for alle som har lyst til å lære mer om de forskjellige ostetypene som er i salg i Norge i dag. Her er det flust av oster fra ulike land, hvor alle blir presentert inngående. Hver ost følges av Bølgens tips om kulinarisk tilbehør som drikke, frukter, nøtter og brød. Oppskrifter på en rekke retter med ost får du også. Boka er utformet som en guide, oversiktlig og lett å bruke. Flotte, delikate foto av Gunnar Mjaugedal.

Utgitt 2010
Les mer

Brunosten en norsk historie

Brunosten en norsk historie

Endelig har Brunosten fått sin egen bok! Brunosten er en særegen del av den norske matkulturen - og av vår nasjonale identitet. Kjent og kjær her hjemme, eksotisk og spennende i utlandet. Og like god som smakstilsetning i sausen som på matpakka. I 1991 ble den kåret til "Det norskeste av det norske" av radioprogrammet Nitimens lyttere. Her er historien om brunosten, fra budeienes åpne jerngryter til dagens høyteknologiske framstilling i kontinuerlige produksjonslinjer av rustfritt stål. Bak denne historien står kreative norske fagfolk og oppfinnere som i denne boka endelig får den omtalen de fortjener. Professor Roger Abrahamsen ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) har skrevet boken sammen med Gunnar Bakkene, Reidar Gjerde og Kjell Steinsholt

Utgitt 2009
Les mer

Norsk ost - fra ystekar til ostebord

Norsk ost - fra ystekar til ostebord

Boken gir en innføring i norske oster. Forfatteren tar for seg 20 ulike oster og forteller om den geografiske og historiske opprinnelsen, om utvikling og fremstilling av disse og om deres egenart. Han forteller også om næringsinnhold og om kvalitetsbedømming av ostene. Har litteraturliste og register

Utgitt 2008
Les mer

Franske oster

Franske oster

Håndboka gir en alfabetisert oversikt over franske oster fra regioner som Camembert, Roquefort, Brie, Abondance, Livarot og Salers. Den tar for seg ulike produsenter, smaksbeskrivelser, ostens opprinnelse og regionale spesialiteter. Har litteraturliste og register.

Utgitt 2006
Les mer

Jarlsbergosten / Jarlsberg cheese

Jarlsbergosten / Jarlsberg cheese

I dag er Jarlsbergosten norsk meieribransjes største internasjonale merkevare. Denne boken tar for seg historien om Jarlsbergostens utvikling. Dagens produkt er et resultat av et forskningsprosjekt som startet for ca 50 år siden, og har bare navnet til felles med den osten som ble ystet i Vestfold i eldre tid. Har litteraturliste

Utgitt 2006
Les mer





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.