Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Egg


Eggkokebok

Eggkokebok

Boken inneholder oppskrifter hvor egget spiller hovedrollen, bl.a. omeletter, salater, smørbrød, småretter, varmretter, desserter og bakverk. Boken tar også for seg eggets form og symbolikk.

Utgitt 2001
Les mer

Egg

Egg

Egg er både den enkleste og den mest fullkomne råvare. Det er fullt av næringsstoffer og så allsidig at det kan brukes så vel til et raskt og lettvint måltid som til den mest elegante middagsrett.
Egg er også alle konditorers og dessertkokkers favoritt. Michel Roux, som i mange år har vært på toppen av sin karriere som kjøkkensjef, og dessuten reist kloden rundt og dyrket sin store interesse for verdens ulike kjøkkener, er den ideelle forfatteren til å se på en av våre eldste råvarer med nye øyne.
Kapitlene i denne boken er basert på ulike måter å tilberede egg på, fra koking, steking, posjering og ovnsbaking til å lage eggerøre, den perfekte omelett, pannekaker, sufflé, marengs og kremer. Klassiske oppskrifter som hollandaisesaus, egg Benedict og sitronsufflé gis her en moderne vri, mens Michels egne oppskrifter presenterer oss for nye smakskombinasjoner eller enklere tilberedningsmåter med mindre fett. Boken er praktfullt illustrert, blant annet med trinn-for-trinn-fotografier som gjør arbeidsprosessene enkle å forstå. Egg vil bli en klassiker blant kokebøker. Michel Roux er en fabelaktig kokk som åpnet sin første restaurant i London allerede i 1967. I dag er Michel Roux chef og eier av The Waterside Inn at Bay, for øyeblikket en av to britiske restauranter som har tre stjerner i Guide Michelin.

Utgitt 2006
Les mer

Lag vakre egg

Lag vakre egg

En inspirerende, praktfull og gjennomillustrert bok om en hobby med århundregamle tradisjoner. I denne boken vil du se at det finnes mange spennende teknikker for dekorering - du finner bl.a. hemmeligheten bak de tradisjonelle østeuropeiske påske-eggene. Alle teknikkene er grundig, men enkelt beskrevet, med lister over hva du trenger av materialer. Mye av dette kan gjøres sammen med barn, noe passer best for voksne og noe er utfordrende for de mest fingernemme.

Utgitt 1998
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.