Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Italia


Min italienske bestemors kjøkken

Min italienske bestemors kjøkken

Den norske forfatteren Mariangela Di Fiore tilbragte sommerferiene i barndommen hos sine italienske besteforeldre i Napoli. Her lærte hun å lage ekte italiensk mat av sin bestemor.
I denne boken har hun samlet sine beste oppskrifter på hjemmelagede italienske retter, kombinert med minner og historier fra somrene i Napoli. Kom i ekte italiensk stemning med deilig mat, livlige markeder med ferske råvarer og høylytte familiemiddager rundt bugnende matfat.
Vi får høre om helgenfeiringer, om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested gjennom sine matvaner og om en morsom og gal bestemor.
Kjenn smakene og luktene og drøm deg til solen og Middelhavet, mens du lager ekte italiensk mat!

Utgitt 2014
Les mer

To grådige italienere

To grådige italienere

Skrevet av to av Londons mest kjente kokker, de gode vennene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo, er denne boken blitt en internasjonal bestselger. Med sine mer enn 100 fristende oppskrifter går den bakenfor klisjeene og viser oss ekte italiensk mat. "To grådige italienere" skildrer et fascinerende møte mellom klassiske retter og ingredienser på den ene siden og moderne endringer og impulser på den andre. Fra tid til annen gir forfatterne oss et glimt av sin innsikt i Italia før og nå. Vi får oppleve deres humor, kunnskaper, nysgjerrighet og, ikke minst, lidenskapen de deler for god, lettlaget mat.

Utgitt 2012
Les mer

Essensen av Italia

Essensen av Italia

Antonio Carluccio er en av verdens mest kjente ambassadører for italiensk mat. I 2008 feiret han 50-årsjubileet for sin karriere som kokebokforfatter og kokk med fokus på genuin italiensk mat og vin. Det hele begynte i 1958, da han som 21 åring begynte å lage enkle pastaretter til romkameraten sin på en enkel kokeplate i deres felles leilighet i Wien. Nå er han, med sin elegante form, grove stemme, og hvite krøller, kjent som selve Gudfaren av italiensk mat. I denne boken får du det aller beste fra Carluccios kjøkken. En helt spesiell perle av en bok, for alle som elsker den enkle italienske maten. Antonio Carluccio er født på Amalfikysten i Sør-Italia. Han har gitt ut tretten kokebøker, hatt flere populære tv-program, mottatt en rekke priser, og bygget opp den suksessrike kjeden Carluccio's Caffè i London

Utgitt 2009
Les mer

Mat og vin i vårt Piemonte

Mat og vin i vårt Piemonte

Boka inneholder presentasjoner av 45 vinprodusenter og 39 restauranter i Piemonte, derav ti av forfatternes utvalgte favoritter. I tillegg nevnes en håndfull gode barer og delikatessebutikker man kan besøke i samme region.

Utgitt 2009
Les mer

Lykke i Piemonte

Lykke i Piemonte

I løpet av de sju årene vi har bodd i denne fantastisk flotte delen av Italia, har vi fått muligheten til å nyte mange flotte måltider og deilige viner. Området er viden kjent for sine gode restauranter, tradisjonelle som innovative, og ikke minst sine enestående viner. Det har ikke vært enkelt å velge hvem som skulle få en plass i boken, og vi har lidd valgets kvaler underveis. Utvalget vi har endt opp med kan vi stå hundre prosent inne for. Dette er vinprodusenter vi har drukket vinene til og restauranter vi har besøkt mange ganger. I denne boken vil vi gi dere: 45 flotte vinprodusenter og 39 fantastiske restauranter, derav ti særskilt utvalgte favoritter. I tillegg nevner vi en håndfull gode barer og delikatessebutikker som vi håper vil bidra til å sette en ekstra spiss på besøket ditt i vår vakre del av Italia. Forord til boka er skrevet av Bibbi Børresen og Klaus Hagerup, de skriver blant annet: ?To hyggelige, dyktige, norske vinprodusenter i Asti. Det høres ut som en drøm?? Forord til vindelen er skrevet av Arne Ronold, MW, som mener at: ?Piemonte er med god margin Italias mest spennende region hvis man fokuserer på det gastronomiske?? Vi håper boken vil være til nytte og glede, og ønsker alle en vinøs matreise.

Utgitt 2009
Les mer

Sølvskjeen

Sølvskjeen

Boken inneholder over 2000 oppskrifter fra det italienske kjøkken, alt fra sauser, pizza, kjøtt- og fiskeretter, til fjærkre, oster og desserter. I tillegg har boken et utvalg menyer som inneholder oppskrifter fra kjente kokker innenfor italiensk kokekunst.

Utgitt 2008
Les mer

Italia råvarer, mat, kultur

Italia råvarer, mat, kultur

Hvorfor elsker vi italiensk mat? Hvor kommer denne ekte matgleden fra? Hva er Middelhavets hemmelighet? Råvarene selvfølgelig! Den italienske maten hviler på noe av verdens mest gavmilde "kjøkkenhage". Mellom Alpenes svale daler og Sicilias hete sletter skaper naturen sine undere. I Italia har man lært seg å sette pris på alt dette og lager en mat som for lenge siden har funnet sitt fullendte uttrykk. Boken handler om søtt, salt, surt og beskt i riktig kombinasjon, som når tomaten kommer fra pachino, kapersen fra Salina, sitronen fra Amalfi og olivenen fra Toscana. I tillegg kommer trøffelen fra Aqualagnes og osten naturlig grottelagret i Valsassina. Tre enlke ord forteller det hele: semplicità, qualità e amore, dvs. enkelhet, kvalitet og kjærlighet. Fernando De Luca loser oss gjennom den italienske matens "hemmelige steder" og kokken Marco Baudones gir oss oppskriftene hvor råvarene kommer til sin rett!

Utgitt 2008
Les mer

12 måneder i Toscana

12 måneder i Toscana

Kokeboken inneholder oppskrifter forfatteren har samlet fra venner og familie i Toscana. Oppskriftene følger månedene og årstidene, på samme måte som rettene og råvarene gjør det i Toscana

Utgitt 2008
Les mer

Svarte haner & ville griser

Svarte haner & ville griser

I boken skildrer forfatterne en mat og - vinreise gjennom Chianti i Toscana. Leseren følger reisen gjennom det italienske landskapet blant drueranker og i livlige samtaler i kjøkkenet og rundt matbordet

Utgitt 2008
Les mer

Sicilia

Sicilia

Boken presenterer det sicilianske kjøkken med ulike oppskrifter. Disse er fordelt på antipasti; forretter, primi piatti; første rett, secondi patti; andre rett og dolce e caffé; dessert og kaffe.

Utgitt 2008
Les mer

Firenze : autentiske oppskrifter fra verdens mest berømte kjøkkener

Firenze : autentiske oppskrifter fra verdens mest berømte kjøkkener

Boken introduserer byens kulinariske mestere og tar deg med til den toskanske landsbygda. Her kan du lese tekster som forklarer den sterke sammenhengen mellom la terra (jorden) og byens kjøkkenkunst, manifistert i hvordan man lager olivenolje, vin og ost. Boken inneholder over 45 oppskrifter, fordelt på de fem rettene i et måltid, fra antipasti til dessert. Her er det klassikere som ribollita, grillet florentinsk biff og mandelkjeks, sammen med retter som ricottaboller med spinat og trøffel, og parmesanrisottokaker med safransaus. Med ordliste og stikkordregister.

Utgitt 2005
Les mer

Mat og vin i Nord-Italia : en kulinarisk reiseguide

Mat og vin i Nord-Italia : en kulinarisk reiseguide

I Nord-Italia finner du kulinariske verdensattraksjoner som baroloviner og hvite trøfler fra Piemonte, fisk fra Gardasjøen og Venezias tradisjonsrike kjøkken. Med denne reiseguiden kan du på egen hånd utforske det ypperste av gastronomiske opplevelser i dette kulturlandskapet. Nord-Italias syv regioner gjennomgås i detalj med hensyn til lokale råvarer og produsenter av både mat og vin. Og du finner svar på hva som er verdt å nyte på stedet, og hva som er lurt å kjøpe med seg hjem.

Utgitt 2005
Les mer

Jamies Italia

Jamies Italia

Dette er Jamies reisedagbok fra Italia med tilsammen 120 nye oppskrifter. Jamie har alltid vært inspirert av den italienske kjøkkenet og nå var tiden inne til å reise Italia på langs, fra Sicilia til Toscana, og samle alle de beste oppskriftene mellom to permer. Her finner vi tilsammen 120 nye oppskrifer akkurat slik du får det servert på en ekte italiensk trattoria. Men Jamies Italia er mer enn oppskrifter - her møter vi den lokale fiskemannen, bakeren og mor sjøl på kjøkkenet - hun som starter forberedelsene til dagens hovedmåltid med en gang hun har gnidd søvnen ut av øynene.Bla i boken og sug inn stemningen av ekte italiensk kjøkken.. Når du først har fått sansen vil du aldri forlate Jamies Italia!

Utgitt 2006
Les mer

Italiensk

Italiensk

Boka inneholder oppskrifter fra det italienske kjøkkenet som er enkle å følge.

Utgitt 2005
Les mer

Italienske bufféer

Italienske bufféer

Boka presenterer de beste smårettene fra de ulike regionene i Italia. Oppskriftene er satt sammen til syv forskjellige buffeér og oppskriftene er beregnet på 8-10 personer.

Utgitt 2005
Les mer

Buon appetito!

Buon appetito!

Boka gir praktiske tips om hvordan finne fram til en restaurant, hvordan bestille, hvordan velge fra en italienskspråklig meny og litt om italiensk mat og vin generelt. Den inneholder en miniparlør, ei italiensk-norsk ordliste over grunnleggende ord, drikke og matuttrykk og ei norsk-italiensk stikkordliste.

Utgitt 2003
Les mer

Al dente

Al dente

Boken inneholder oppskrifter på klassisk italiensk mat, fra bruschetta, carpattio, pasta og risotto til retter med lam, svin, kylling, fisk og grønnsaker. Og selvfølgelig på tiramisu, is og panna cotta. Med register

Utgitt 2004
Les mer

Trattoria

Trattoria

Trattoria er en samling med 82 ekte italienske oppskrifter som smaker godt og som er enkle å lage.
Server bruschetta og tapenade, polenta med ratatouille, fersk pasta med hjemmelaget saus og tiramisù. Gjenopplev de fristende italienske duftene og smakene – uten å måtte reise til de områdene som har gjort det tradisjonsrike trattoriakjøkkenet så godt kjent.

Utgitt 2002
Les mer

Til bords i Italia

Til bords i Italia

Denne boken tar deg med på en kulinarisk reise til Italia. Den er dels oppskriftsamling og dels reisetips og inneholder mer enn 140 autentiske oppskrifter. Har stikkordregister.

Utgitt 2000
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.