Linken til å kjøpe bøkene her virker ikke lenger. Bokkilden har fjernet disse og jeg har ikke fått beskjed om å forandre noe. Beklager dette. Om det dukker opp andre nettbokhandler hvor dette fungerer hos, vil jeg legge det inn så fort som mulig.

Økologisk


En hyllest til lammet!

En hyllest til lammet!

Det norske lammekjøttet er noe av det beste vi har å by på, og velger du i tillegg det lammekjøttet som er økologisk får du en smaksopplevelse av de helt sjeldne. Lam kan brukes hele året, og i denne kokeboken finner du 102 oppskrifter fordelt på de ulike årstider - ikke minst lærer du hvordan å grille et helt lam, bruke hele dyret og lage ditt tilbehør selv fra grunnen av. Spis mer lammekjøtt - med god samvittighet!
En ting er at fårikål regnes som vår nasjonalrett og at det varmer hver gang høsten nærmer seg ... Men lammet byr på så utrolig mye mer. Det beste er at det stadig blir mer økologisk lammekjøtt å få tak i, og da er smaken enda litt bedre. Rune Kalf-Hansen har laget denne flotte kokeboken for alle som elsker lammekjøtt, og som gjerne vil utforske hvilke fantastike muligheter som ligger i dette kjøttet.
"Jeg bruker hele lammet. Du finner oppskrifter på fileter og fine deler, men også på bog, bibringe, kjøttdeig, lever og hjerter ... for å nevne noe! Jeg har også laget mange grunnoppskrifter med forslag til hvordan de ulike rettene kan varieres. Du får tips til fåreoster og vinforslag. Lykke til!"
Det skal være økologisk, kortreist og i sesong. Det er Rune Kalf-Hansens signatur som kokk.

Utgitt 2014
Les mer

Planlegging av den økologiske hagen

Planlegging av den økologiske hagen

Boka er ment som en praktisk veileder for å vise hvordan en kan sette hagen inn i en økologisk sammenheng, med arkitektur, energi, klima og mennesker. Dessuten viser den eksempler på hager som er planlagt og fungerer i samarbeid med naturen.

Utgitt 2003
Les mer

Cappelen Damms store økologiske hagebok

Cappelen Damms store økologiske hagebok

Gjennomillustrert og omfattende praktverk om økologisk hagebruk. Den viktigste oppslagsboka for alle som er opptatt av økologisk dyrking - uansett nivå. Cappelen Damms store økologiske hagebok er det største referanseverket for hageeiere som ønsker å drive naturlig, trygt og sunt. Boka presenterer økologiske retningslinjer og råd om om hagestell både for den som er helt ny i faget og den erfarne hagebruker.
Den gir informasjon om både pryd- og nyttehager og og dekker alt fra stell av jorden og resirkulering av materialer til naturlig skadedyrregulering og planteformering. Fra kompost og ugressbekjempelse til solfangere og kaldbenker finner vi trinn-for-trinn-teknikker og inspirerende bilder som hjelper hageeieren å skape en sunn og frodig økologisk hage

Utgitt 2010
Les mer

Økologisk landbruk

Økologisk landbruk

Boka tar for seg historien til og bakgrunnen for økologisk landbruk, ser på hva som er spesielt for driftsformen, legger vekt på jord og jordliv, plantenes og husdyras ulike roller, husdyrvelferd, bærekraftig produksjon og forbruk. Dette er en av tre bøker som dekker programområdet Vg3 Landbruk.

Utgitt 2010
Les mer

Grønn gourmet

Grønn gourmet

Boken forsøker, i tillegg til å presentere oppskrifter, å inspirere leseren til å finne sin egen smak, utvikle sin sanselighet og spise sunnere. Leseren får også tips om vurdering av råvarene og hvilke av dem som bør velges i økologisk kvalitet.

Utgitt 2001
Les mer

Spis deg smart

Spis deg smart

Kan man spise seg smart ...? Svaret på dette spørsmålet er visstnok ja, da forfatteren og kokken bak Googles hjerner har gitt oss en bok som beviser at maten vi spiser kan ha en sammenheng med våre prestasjoner og evner til å tenke og fungere på best mulig måte. Som forfatter finner jeg dette ytterst fascinerende, da man som skribent må være opplagt og kvikk i hodet til alle tider. Derfor var det til stor glede å bli tilbudt en bok som nevner alle matvarer, fra kjøtt, grønnsaker og frukt til andre matvarer som gjør hjerneaktiviteten skarpere og mer kreativ. Å spise organisk høres kanskje vanskelig ut, men dette er i korte trekk en kokebok som byr på oppskrifter for alle ganer, med måltider som kan tilberedes både raskt, enkelt og sunt! Kan man be om annet? Strålende

Utgitt 2009
Les mer

Økologisk mat : ekte og enkelt

Økologisk mat : ekte og enkelt

Boka viser deg hvordan du kan lage økologisk mat med ingredienser du finner i norske butikker. Den inneholder 100 oppskrifter, fakta, og tips om økologisk mat og livsstil.

Utgitt 2006
Les mer

Den lille økologiske matboken

Den lille økologiske matboken

Dette er en mindre utgave av boken Økologisk mat. Aldri har det vært enklere å lage økologisk hverdagsmat. Oppskriftene dekker alle typer måltider, og du får fakta om økologisk mat og livsstil. Forfatterne står bak flere kokebokutgivelser på Gyldendal som er utgitt i en rekke land.

Utgitt 2006
Les mer

Økologisk kommunikasjon

Økologisk kommunikasjon

Den tyske sosiologen Niklas Luhmann (1927-1998) er grunnleggeren av den moderne systemteorien.
I Økologisk kommunikasjon fra 1985 viser Luhmann hvordan samfunnet reagerer på miljøproblemer, ikke hvordan det burde reagere for å bedre sitt forhold til miljøet. Luhmann har ikke mye til overs for den såkalte miljøetikken.
Økologi handler i Økologisk kommunikasjon konsekvent om det moderne samfunnet og dets forhold til sin omverden.
Ambisjonen er å vise et radikalt annerledes perspektiv på økologiske problemer, og håpet er at videre kommunikasjon vil bli ledet av differanse og vitenskapelig nøyaktighet, ikke en enhetlig samfunnsforståelse og etiske postulater.
Et av bokens sentrale begreper er «funksjonssystemer», som betyr selvstendige samfunnsområder som opererer med sin egen logikk. Ifølge Luhmann finnes det ikke lenger ett sentrum hvor samfunnet kan analyseres fra. Man må derfor gå via samfunnsområdene hvis man skal undersøke økologisk kommunikasjon med nødvendig nøyaktighet.
Luhmann viser dette gjennom funksjonssystemene økonomi, rett, vitenskap, politikk, religion og utdannelse.

Utgitt 2009
Les mer

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.