Generell info.
Stanges Gårdsprodukter har i mange år alet opp frittgående kylling for kvalitetsbeviste kjøkkensjefer og forbrukere. Kylling fra Stange har blitt kjent innen matkretser - ikke minst takket være god omtale fra våre gode venner innen restaurantbransjen.
De kjøkkensjefene som bruker våre produkter har etterhvert blitt gode ambassadører for Stangekylling, og de har i mange tilfeller bidratt til vår produktutvikling.
Produkter
Er du opptatt av trygge og sikre råvarer av høy kvalitet?
Stangekylling™ er alet opp av lokale bønder med strenge krav til kvalitetssikring.
Våre produkter er garantert fri for medisiner og vekstfremmende stoffer. Fóret er vår egen resept, og er komponert for å gi et produkt med optimal smak.
Dette et er blant annet en av grunnene til at vi fikk Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris i 2000.
AndDen engelske Cherry Valley Duck er en populær anderase blant Europas kjøkkensjefer. Saftig og mørt kjøtt med god kjøttfylde gir et produkt i ypperste gourmet-kvalitet. Du finner våre ender på mange av Norges mest kjente restauranter.
Cherry Valley Duck er en sterk og sykdomsfri rase. De blir alet opp i Vestfold i eget rugeri og klekkeri. De er frittgående i store produksjonshus med gressbelagte gulv.
UrterUrter har vært en del av det norske kjøkken og den norske folkemedisin i årtider. Takket være profilerte TV-kokker og økt fokus på urter i dagligvare, er dette en produktgruppe som har økt voldsomt de siste årene.
Vi produserer urter på friland, og tilbyr de fleste typer urter. Utvalget varierer fra år til år, men de vanligste sortene er Timian, rosmarin, forskjellige typer basilikum, salvie m.fl.
GrønnsakerVi kan tilby artiskokker, squash og squash-blomster, grønn asparges, fenikkel osv. Vårt utvalg er avhengig av sesong, og vi kan derfor ikke levere hele året.
VillsauVillsauen er en gammel norsk sauerase som har levd på norskekysten i mer enn tusen år.
Kjøttet på villsauen har kvaliteter langt utover annet sauekjøtt.
Det er kraftigere i smaken, grovere i kjøttet og kan minne om annet vilt. Dette kommer av at sauene vandrer ute i et værhardt kystklima hele året.
På våre vestlandsøyer lever sauene et isolert liv langt fra forurensning og stress. Her spiser de det naturen gir dem: lyng, gress, brake, tang og tare.
Ved tilberedning av villsaukjøtt trenger du nesten ikke krydder. Det holder med salt og pepper. Naturen selv har satt smak på kjøttet.
Villsau kan du servere helstekt, som koteletter, pinnekjøtt og lammelår.