Info om Lerøy SeafoodGenerell info.

Lerøy kan tilby et bredt sortiment av smakfulle ferske sjømatprodukter. Serien består av delikate, norske fiskeprodukter som passer både til hverdagsmiddagen og til finere anledninger. Lakseporsjoner med i ulike kryddervarianter vil sprite opp hverdagsmiddagen og høste jubel ved festbordet. Røkelaks, gravet laks og ferske lakseporsjoner er også ferske produkter Lerøy leverer forbrukerpakket. Våre ferske produkter er av topp kvalitet, enkle å tilberede og stor på smak! Velbekomme!

Konsernet Lerøy Seafood Group kan spore sine aktiviteter til slutten av 1800-tallet. Da startet fiskerbonden Ole Mikkel Lerøen med salg av levende fisk på fisketorget i Bergen. Fisken hadde han delvis fisket selv og delvis kjøpt av fiskerkollegaer.

Fisken ble slept i fiskekister etter Ole Mikkel Lerøens robåt fra Lerøy til torget i Bergen, en rotur på 6 til 12 timer alt etter vind og strømforhold. Aktivitetene til Ole Mikkel Lerøen utviklet seg gradvis til å omfatte detaljutsalg i Bergen, omsetning av levende skalldyr og en gryende eksportforretning. I 1939 gikk to av hans ansatte, Hallvard Lerøy sr. Og Elias Fjeldstad, i gang med det som i dag er konsernets største salgsselskap - Hallvard Lerøy AS.

Siden starten har dette selskapet vært en pionerbedrift innenfor en rekke områder i norsk fiskerinæring. Hovedfokus har hele tiden lagt på utvikling av markeder for sjømat og svært ofte har bedriften vært først i nye markeder, eller først ute med å kommersialisere nye fiskesorter. Pionerånden er fortsatt høyst levende i konsernet.

Konsernet har siden 1999 investert betydelige midler i ulike nasjonale og internasjonale virksomheter. Konsernet overtok samtlige aksjer i Lerøy Midnor AS ved slutten av 2003, i Lerøy Aurora AS i 2005, Lerøy Fossen AS og Lerøy Hydrotech AS i 2006, og Lerøy Vest AS i 2007. I 2010 økte konsernet havbruksvirksomheten ytterligere ved kjøpet av 50,71 % av aksjene i Sjøtroll Havbruk AS. Konsernets investeringer i nedstrømsaktiviteter i samme periode har gjort konsernet til en nasjonal og internasjonal distributør av fersk fisk. Samlet har disse investeringene som er gjennomført over en tiårsperiode, gjort at konsernet i dag fremstår som et helintegrert sjømatkonsern med store muligheter til å utvikle seg videre. Konsernet har ved utgangen av 2011 1.865 ansatte.

Konsernet var frem til 1997 et tradisjonelt familieselskap. I 1997 ble det for første gang gjennomført en rettet emisjon mot finansielle investorer. I forbindelse med emisjonen i 1997 ble selskapet omdannet til et allmennaksjeselskap. Selskapet ble børsnotert i juni 2002. Senere har selskapet gjennomført flere kontantemisjoner, senest i mars 2007. Tilgang på kapital har vært en nødvendig forutsetning for å utvikle konsernet fra å være en sjømateksportør til et helintegrert sjømatkonsern.

Børsnotering av konsernets morselskap Lerøy Seafood Group ASA gir tilgang til risikokapital, samt at aksjen i enkelte tilfeller anvendes som oppgjørsmiddel i forbindelse med oppkjøp. Konsernet har ved inngangen til 2012 et godt utgangspunkt for å styrke sin posisjon ytterligere som en sentral aktør i den internasjonale sjømatnæringen.Annonse

AnnonseKarakter og besøk

Besøk: 4068.
Karakter er 3 poeng
Satt av 1 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Lerøy Seafood

HJEMMESIDE
Mailadresse
hallvard@leroy.no
Post adresse
Bontelabo 2 Postboks 7600
Poststed
Bergen
Kategori
Dagligvarer
Underkategori
Fisk
Sist oppdatert dato
12.05.2013


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.