Info om EpleblomstenGenerell info.

Besøk Epleblomsten
Det lille saftpresseriet på Sauar Gard
Sauar gard ligger i Sauherad kommune - midt i Telemark. Garden er fra middelalderen og den har vært drevet av vår familie i nesten 250 år. Vi har lært betydningen av tradisjon og et bevaringsverdig, ærlig og solid landbruk, men vi er heller ikke redde for å gå nye veier. Vårt lille saftpresseri er en av dem, og kommer du på besøk vil du se at vi ikke trenger strekke armene særlig langt for å høste de nærmeste eplene. Det blir god smak av slikt.

Frisk & Frodig eplemost er et helnorsk, ærlig og rent naturprodukt uten tilsetninger av noe slag. Mosten er presset fra nydelige solmodne epler – friske og frodige. Eplene sorteres for hånd før de blir presset her på Sauar gards eget lille saftpresseri. Deretter blir den rene mosten tappet på hermetisk lukkede 3 liters kartonger og varmet opp til ca 80°C (pasteurisert). Nærmere det å spise et friskt og frodig eple rett fra treet er det vanskelig å komme.
Det kjenner du også på smaken.

Gårdsutsalg
Vi har laget eget utsalg på garden. Dette har vi plassert i stabburet. Der selger vi egne produkter, men også varer fra andre produsenter i nærområdet. Vareutvalget vil altså vokse. I gardsutsalget vil vi helst ha kontant oppgjør, men vi har også mulighet for betaling med Visa.

Smaken av frisk frukt fra Telemark
Det er ikke uten grunn at mer enn 25% av den frukten som dyrkes i Norge kommer fra Midt-Telemark. Kombinasjonen av fjell, frodig jord og rikelig med vann, skaper mikroklima som er som skapt for fruktdyrking i sin alminnelighet og epler i sin særdeleshet. Varmerekordene på Gvarv tør være kjent for de fleste. Å dyrke frukt som smaker, er et fag, et håndverk og en kunst. Den kan vi i Midt-Telemark.

For å være helt sikre på at eplesmaken bevares fra våre trær til ditt glass har vi valgt å presse eplene her på Sauar gard. Da har vi full kontroll med hvert eneste eple. Inn i pressa går bare de vi mener gir den beste mosten. Slik blir den frisk og frodig.

Siden vi sorterer for hånd, og presser i små kvanta av gangen, kan vi også presse hver eplesort for seg. Er det Gravenstein du liker best, kan du få ren Gravensteinmost - frisk og frodig.

Etter pressinga blir mosten kun grovfiltrert, slik at mest mulig av smak og næringsinnhold kommer dit det skal. Til deg eller dine. Det betyr også at fargen på Frisk& Frodig Eplemost vil variere med eplesort. Noen vil være gulaktige, noen rødlige og andre mer gyldne, oftest med fruktkjøttpartikler lett synlige. Det er derfor du bør riste på kartongen før tapping. Vi har stemplet navnet på den eller de eplesortene du nyter på emballasjen.
Annonse

AnnonseKarakter og besøk

Besøk: 6790.
Karakter er 3 poeng
Satt av 1 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Epleblomsten

HJEMMESIDE
Mailadresse
post@epleblomsten.no
Post adresse
Sauar gard
Postnr
3812
Poststed
Akkerhaugen
Fylke
Telemark
Telefon
40222210
Kategori
Frukt-bær
Underkategori
Lokalprodusent
Sist oppdatert dato
14.07.2012


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.