Generell info.
Nordlysmat er en liten bedrift i Alta, Finnmark. Vi startet opp i år 2000, og sanker, foredler og selger eksklusive produkter fra nord. Toril Bakken er ildsjelen bak Nordlysmat. Hun er utdannet innen reiseliv, næringsutvikling og markedsføring, med Mastergrad MSc i Turisme fra England og Belgia. I tillegg har hun gjennom års erfaring og generasjoners lærdom tilegnet seg kunnskap om sanking og foredling av mat fra naturen.
I mørketiden brukes tiden til rådgivningstjenester gjennom eget firma, Bakken Rådgivning. Den lyse tiden er forbeholdt kjærligheten til naturen og matlaging - vi sanker ville urter, bær og fisk, og foredler til geléer, urte-eddik, oljer, snaps, saft og rakfisk.
Produkter sanket fra villmarkaVåre urter og bær er sanket i Finnmarks rene natur og gir deg spennende smaksopplevelser. Alt er økologisk merket av Debio. Urte-eddik, oljer, saft, toddy og geléer er fylt med nydelige, arktiske smaksopplevelser.
Nordlysraket villrøyeRøya i våre områder gir den nydeligste, smøremyke fisken med delikat modnet lukt og smak. Under fangst og nedlegging, hadde vi et flammende nordlys, kveld etter kveld - altså nordlysraket villrøye!
Råvarene
Vi plukker bær og urter, og fisker all fisken selv. Finnmarksvidda, fjordene og elvedaler i nord er vårt spisskammer, og alt sankes med respekt for naturen og miljøet.
Nordlysets kraft i maten?
Nordlyset danser, flammer og leker på himmelen over oss, dag som natt, sommer som vinter - et levende bevis på at universets krefter slynges mot jorda akkurat i nord. Utallige sagn forteller om nordlyset og dets kraft. Forskere verden over studerer dets egenskaper. Vi trenger ikke flere beviser - vi vet at nordklyset påvirker både planter, dyr og mennesker. Gir dette sterkere smaker og mer friskhet? Vi tror helt bestemt det. Prøv selv, og gjør deg opp en mening...