Info om GrøstadgrisGenerell info.

Besøk Grøstadgris
Grøstadgris

Vår målsetning er at grisen skal ha det godt fra den blir født til den slaktes.
• Grisen skal kunne gå fritt med tilgang på inneareal og uteareal.
• Grisen skal ha anledning til å utøve naturlig atferd ved at den kan rote i jorda og ta gytjebad på sommeren for å kjøle seg.
• Det skal ikke nyttes fôr med oppmalte dyrerester som proteinkilde. (kjøttbeinmjøl/destruksjonsfett). Vårt fôr inneholder soyaprotein samt protein fra fisk. Vi bruker kun 25% av tillatt mengde fiskemel for ikke å sette smak på kjøttet.
• Ved transport til slakteri og under slakteprosessen blir det lagt stor vekt på at hvert enkelt individ skal behandles varsomt. Vi tar oss god tid med hvert individ slik at dyret ikke blir stresset. Stresset gris fører til at kjøttet blir tørt og seigt.
• Vi legger stor vekt på at slaktet skal mørnes godt etter slakting. Grisen henger i 12 C° første døgnet, deretter henger den ved normal kjøletempratur i 3 dager før den parteres.
Denne prosessen fører til fordampning av vann fra slaktet som må kompanseres med en høyere pris.
• Vi skal fôre noe større gris enn den kunden normalt får i butikken. Dette medfører et mer modent kjøtt og mer intramuskulært fett. Kombinert med en god mørningsprosess vil dette gi et saftigere kjøtt enn man normalt får i butikken.
• Ekstrakostnader med større fôrforbruk, dyrere kraftfôr, vekttap ved mørning av kjøttet samt større tidsforbruk pr. dyr må tas ut ved en høyere pris på produktet.

Frilandsgris

Slaktet og mørnet på et lite lokalt slakteri
Denne grisen har tilgang på 200 m2 inneareal med dypstrø av halm og flis. Her sover, spiser og drikker den. I tillegg kan den velge å gå ut på jordet der den kan rote i jorda samt avkjøle seg i gytjebad på sommeren.
I tillegg til kraftfôr (uten kjøttbeinmjøl/destruksjonsfett) spiser den halm, frøhøy og ensilert grass som setter en ekstra god smak på kjøttet. Smaken på kjøttet er avhengig av hva grisen spiser. Den spiser også det den finner av jord, friskt gress og røtter.
Grisen leveres som 1/2 slakt.

Skogsgris

Denne grisen bor i isolerte stålhytter i skogkanten med plass til 25 slaktegris i hver hytte. I hytta er det masse tørr halm og grisen bruker denne som soveplass.
Grisen har i tillegg tilgang på et større skogsareal hvor den spiser røtter, grass og andre vekster som den finner i skogen.
Dette setter en ekstra spiss på kjøttet for den som ønsker noe spesielt. I tillegg får den kraftfôr uten kjøttbeinmjøl/destruksjonsfett. Grisen beveger seg mer enn vår normale frilandsgris og har derfor større fôrforbruk. Grisen beiter i skogen over sommeren og leveres derfor kun på høsten.
Grisen må bestilles før 1. juni slik at vi vet hvor mange gris som skal slippes på skogsbeite over sommeren.
Grisen leveres som 1/2 slakt.

Villsvinkrysning

(50% villsvin). For deg som ønsker noe spesielt
Denne grisen fôres og behandles på samme måte som skogsgrisen, men p.g.a. krysningen med villsvin blir kjøttet helt spesielt. Purka får langt færre unger. Grisen vokser saktere enn vår tradisjonelle gris, den har også et langt høyere fôrforbruk pr. kg kjøtt. Slaktet har en tendens til å bli noe fetere, men husk at det er fettet som setter smaken på kjøttet.
Grisen leveres som 1/2 slakt, 35 - 40 kg.

Karakter og besøk

Besøk: 9057.
Karakter er 3,8 poeng
Satt av 5 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Grøstadgris

HJEMMESIDE
Mailadresse
post@frilandsgris.no
Post adresse
Hengsrudveien 563
Postnr
3178
Poststed
Våle
Fylke
Vestfold
Telefon
33063253
Kategori
Kjøtt
Underkategori
Lokalprodusent
Sist oppdatert dato
07.07.2012

AnnonseAnsvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.