Info om GrøstadgrisGenerell info.

Besøk Grøstadgris
Da Hans Runar og Gry Beate Knapstad kom til Grøstad Gård startet de opp med tradisjonell griseproduksjon på gården, inne i binger i fjøset. For 20 år siden var det stort sett slik man produserte gris, noe annet var utenkelig for de fleste. Etter en stund med drift på tradisjonelt vis ble det helt klart for folket på Grøstad at dette var ikke måten de ville produsere på, men gris var allikevel det som skulle være på gården. Hva gjorde man da? Jo, låveveggen på nord ble åpnet opp, ut mot flotte beiteområder som gikk helt ned til skogen og elven, og grisene de ble sluppet ut i det fri. Dette ble startet på en vei, med både oppturer og nedturer, men allikevel et eventyr for ekteparet Knapstad.

En ting var det å ha gris på gården, og levere det til Gilde for slakt og det var det, en annen ting er det når tanken er så stor at dette vil vi ta hånd om selv fra fødsel til slakt, slakt til pølse. Så sto man der da med jorde fult av lykkelig gris, og en visjon. Jacobs på Holtet ble den første testen, ville folk ha en gris som er produsert med adskillig mere omtanke, brydde folk seg om hvordan dyrene har det før de blir mat? Svaret var soleklart, her var det bare å satse. Grøstadgris en glad gris var et faktum.

I starten var det mest stykningsdeler som ble solgt, men grisen har et par andre deler også som det ble overskudd av, for å få økonomi i produksjonen og bruke hele dyret ble pølsemakeriet opprettet, og med god hjelp fra Edgar Ludl dukket den ene tyske pølsa etter den andre opp, og folk de ville ha det.

I 2007 gikk Grøstadgris et steg videre og la om til økologisk, et bevist valg da man på Grøstad gård hadde begynt å registrere at bla meitemarken hadde blitt borte. Et ønske om ren mat og god dyrevelferd har ført Grøstad til det det er i dag: Landets største produsent av økologisk frilandsgris, men allikevel ikke større enn at det er full kontroll i alle ledd og at man med hånden på hjertet kan si: En Grøstad gris, er en glad gris.

Øko Landbruk

Grøstadgris produserer økologisk svinekjøtt med en målsetting om at både dyr og miljø skal belastes minst mulig. Våre dyr har betydelig mer plass enn i tradisjonell svineproduksjon. De vandrer fritt over store områder av skog og eng, og bestemmer selv hva de vil gjøre.

Foret er økologisk fremstilt av korn som ikke er blitt sprøytet med giftstoffer. Dyrene spiser det de finner ute i naturen i tillegg til et rent økologisk framstilt kraftfor.

Kjøttet fra Grøstadgrisen har derfor naturlig smak av norsk natur.

Merker man så dette når man spiser kjøttet? Ja, utvilsomt! Kjøttet er mørere og har en annen smak enn industrielt fremstil svinekjøtt. Våre produkter anbefales av kjente kjøkkensjefer og matkjennere over det ganske land.

Be om Grøstadgris neste gang du skal handle kjøtt og merk forskjellen selv!
Annonse

AnnonseKarakter og besøk

Besøk: 10096.
Karakter er 3,8 poeng
Satt av 5 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Grøstadgris

HJEMMESIDE
Mailadresse
post@grostadgris.no
Post adresse
Hengsrudveien 563
Postnr
3176
Poststed
Undrumsdal
Fylke
Vestfold
Telefon
95131849
Kategori
Kjøtt
Underkategori
Lokalprodusent
Sist oppdatert dato
30.04.2020


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.