Info om Holli mølleGenerell info.

Om Holli Mølle
Ingenting dufter som nybakt brød rett fra ovnen. Når du baker brød ønsker vi at du skal vite hvor melet kommer fra, hvordan det er malt og hvordan kornet er dyrket.
Mel fra Holli Mølle er steinmalt. Vi benytter to steinkverner som maler hvert enkelt korn på en langsom og skånsom måte. Melet er ferskt, økologisk og helt uten tilsetning. Hver melpose har en etikett som forteller deg når melet ble malt, hvor lang holdbarhet det har og hvilken gård som har levert kornet til mølla vår.
Vår familie har drevet landbruk på Holli gård i Spydeberg i Østfold i mer enn 150 år. Oldefaren min drev landhandel på gården ved siden av å være bonde. Min bestefar drev mekanisk verksted ved siden av gården. I dag har gården egen mølle.
Kornet som males ved Holli mølle kommer fra vår egen gård i tillegg til en rekke andre økologiske gårder. Vi er opptatt av kortreist mat. Et tett samarbeide med økogårder på Østlandet sikrer tilgang til økologisk korn.
En stor del av kornet vi maler kommer fra gamle kornsorter, som spelt og emmer. Dette er sorter som kan spores 5000 til 10000 år tilbake i historien. Vi er opptatt av å finne kornsorter som ikke er foredlet. Erfaringen viser at disse ofte har et bedre bevart næringsinnhold, selv om de gir mindre avling.Annonse

AnnonseKarakter og besøk

Besøk: 192.
Karakter er 3 poeng
Satt av 1 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Holli mølle

HJEMMESIDE
Kategori
Bakervarer
Underkategori
Brødvarer
Sist oppdatert dato
11.01.2022


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.