Info om Norsopp ASGenerell info.

Besøk Norsopp AS
Inger-Lise Østmoe står bak pionerforetaket Norsopp AS. Siden 1993 har hun lagt ned en iherdig innsats for å organisere og systematisere innsamling av skogssopp i Norge.

Inger-Lise er kjent som Norges strengeste soppkontrollør, og det er viktig for henne at all sopp som selges gjennom Norsopp holder riktig kvalitet og er korrekt merket med både norsk og latinsk navn.

Av soppartene vi plukker i Norge stiller steinsopp i en absolutt særklasse. Behovet for leveranser av denne delikatessen til mottaket er nesten umettelig.

I tillegg til tørket sopp av flott kvalitet tilbyr Norsopp de edleste av norskproduserte dråper: Fungi De Sorte Dråper. Det ligger en eim av mystikk over denne perfekte smaksforsterkeren, og de edle dråpene er karakterisert som en gave til det norske folk. Og det må nok ligge trolldomskraft bak, for til og med noen japanere bytter ut den tradisjonelle soyaen med sorte dråper når de spiser sushi.

I sesongen tar Norsopp imot dagfersk skogssopp fra plukkere i nærområdet. All fersk sopp merkes med plukkedato. Den aller fineste soppen sorteres og emballeres umiddelbart. Hos Norsopp får ingen sopp lov til å bli eldre enn 24 timer. Sopp som ikke er solgt straks og derfor ikke kan kjøres ut morgenen etter at den er kommet inn til mottaket, fryses ned eller tørkes straks.

I tillegg til å utvikle nye oppskrifter for mer tidsmessig bruk av råvarene, er Inger-Lise Østmoe en ettertraktet kursleder og foredragsdragsholder. Hun er også opphavskvinnen til de sprudlende villmat-snuttene i NRKs Naturens Verden på sommersøndager gjennom flere år - oppskrifter og muligheter for gjenhør finnes på NRKs nettsider (søk f eks "Midt i maten", "Blomstrende nytelser", "Fuktig, vilt og sprøtt" og "Matsprell i naturfarger".

Annonse

AnnonseKarakter og besøk

Besøk: 10461.
Karakter er 3 poeng
Satt av 1 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Norsopp AS

HJEMMESIDE
Mailadresse
hei@fungismaken.no
Post adresse
Rødsveien 69
Postnr
1781
Poststed
Halden
Fylke
Akershus
Kategori
Ville-vekster
Underkategori
Lokalprodusent
Sist oppdatert dato
14.11.2016


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.