Info om Hardanger fjellfiskGenerell info.

Besøk Hardanger fjellfisk
Historie

I slutten av januar 1997 ble Norsk Fjellfisk AS stiftet. Selskapet bygde et moderne oppdrettsanlegg for fjellaure i en fjellhall i Tyssedal, og kjøpte yngel fra Statkraft sitt settefiskanlegg i Simadalen i Eidfjord.
Ideen var å bruke rent og ferskt vann fra kraftselskapet AS Tyssefaldene, og varme dette vannet via en varmeveksler fra Tinfos Titan & Iron KS.
Første leveranse av settefisk fra Eidfjord var 1. april 1998, og produksjonen kom da i gang.
I slutten av juli 2000 fikk Norsk Fjellfisk AS nye eiere, og selskapet skiftet navn til Hardanger Fjellfisk AS.

Hvem er vi

Ved oppdrettsanlegget i Tyssedal er vi tre ansatte.
Ove Kambestad, som er produksjonsansvarlig har vært ansatt i Hardanger Fjellfisk AS siden starten. Kjetil Ragde tok over etter Stian i september 2001. Ove og Kjetil er de eneste i Norge (om ikke verden) som har den rette kunnskapen om oppdrett av fjellaure.

De mater fisken, passer på den og steller godt med den slik at auren vokser seg stor og fin før den transporteres til slakteriet i Eidfjord.

Marianne Bye er daglig leder, og har nettopp kommet tilbake etter ett års permisjon. Hun skal fortsette med å ha ansvar for den daglige driften, og hun har også ansvar for salg og markedsføring.
Marianne ringer hver uke til store og små kunder rundt om i landet for å ta opp bestilling på fersk fjellaure.

Ved slakteriet i Simadal, Eidfjord har Hardanger Fjellfisk AS én fast ansatt i 50% stilling.
Men han kan ikke gjøre hele slaktejobben alene... Derfor har han en stab på 7 personer som hver tirsdag morgen kommer for å slakte fisken, pakke den og sørge for at fiskekassene blir merket med rett mottaker og adresse.

Magne Nedrevåg er avdelingsleder ved slakteriet i Sima. Han har det daglige oppsynet ved slakteriet, og tar også en ringerunde hver mandag til de lokale kundene for å ta opp bestilling av fjellaure.

Onsdag formiddag sørger Magne for at fisken blir trygt plassert i bilen hos transportøren, og at riktig antall kasser med fisk kommer til riktig mottaker.

Fjellaure

Fjellauren er et rent produkt fra Hardanger, der hele naturen blir utnyttet.
Rogna stammer fra Hardangervidda og blir klekt ut i små klekkekar i anlegget vårt i Tyssedal.
Deretter flyttes yngelen til større kar og vokser til ca. halvkiloen i klokkerent fjellvann direkte fra høyfjellet. Vannet blir varmet opp til optimal veksttemperatur som er ca. 12 grader celsius.

Fjellauren blir foredlet ved slakteriet i Eidfjord. Her sorteres fisken og pakkes i 10-kiloskasser med is. Kassene merkes med riktig mottaker og transporteres videre til våre kunder rundt om i landet.

Prosessen er fullt kvalitetssikret og underlagt streng kontroll. Produksjon og produksjonsprosesser er naturligvis godkjent av Næringsmiddeltilsynet.
Annonse

AnnonseKarakter og besøk

Besøk: 6952.
Karakter er 3,3 poeng
Satt av 3 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Hardanger fjellfisk

HJEMMESIDE
Mailadresse
post@hardanger-fjellfisk.no
Post adresse
Hardanger Fjellfisk
Postnr
5770
Poststed
Tyssedal
Fylke
Hordaland
Telefon
53645425
Kategori
Fisk
Underkategori
Lokalprodusent
Sist oppdatert dato
13.07.2012


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.