Info om Synnøve FindenGenerell info.

Det var en gang en liten gutt som fikk én krone for hver mus han fanget. En dag la han i vei med tre blanke kronestykker for å kjøpe smågodt.
I butikken fikk han øye på et glass med et gild budeie på lokket. "Det så da godt ut," tenkte gutten, og kjøpte like godt et stort glass med Synnøve Herregårdsost. Aldri hadde Dag, som gutten het, trodd at noe så vakkert kunne smake så vondt.
Et kvart århundre seinere så han en annonse i avisen: "Ostefabrikk til salgs," sto det. Det skulle vise seg å være den samme oste- fabrikken som lagde Synnøve Herregårdsost! Hadde virkelig den vonde osten overlevd så lenge?

Nye tider


Ja, i tvekamp mot det mektige meierimonopolet hadde Synnøve Finden klort seg fast i 60 år. Så populær var osten at den hadde overlevd både melkemangel under krigen og dyre råvarer fra Norske Meierier. Produksjonen foregikk etter manuelle metoder og regnskapet ble ført med fjørpenn helt frem til Dag Swanstrøm overtok bedriften i 1987.
Etter 7 års ventetid signaliserte regjeringen at man ønsket konkurranse i meierisektoren. Nå skulle Synnøve Finden virkelig ta opp konkurransen.

Monopolet faller

Da Synnøve vokste opp i Finden lagde man osten sin selv. Høsten 1996 ble Synnøve Gulost lansert, og Norske Meieriers monopol var historie. Lanseringen ble godt mottatt. I januar året etter ble Synnøve Brunost lansert.

Synnøve Finden har hatt en eventyrlig vekst siden 1996 med en omsetning på 43 millioner til omlag 700 millioner i år 2004! I 2000 hadde varemerket "Synnøve" oppnådd en merkekjennskap på over 90 prosent!
Og hver syvende nordmann har en Synnøve-ost i skapet.

Alvdal

I 1995 kjøpte Synnøve Finden Meierier et nedlagt meieri i Alvdal. Alvdal Meieri hadde drevet brunostproduksjon og behandlet ca. seks millioner liter melk. Bygget var imidlertid tømt for produksjonsutstyr. Det ble derfor bygget opp et moderne anlegg basert på en kombinasjon av brukt og nytt utstyr.

Nyeste teknologi ble benyttet i de prosessene som har stor økonomisk betydning. Sommeren 1996 sto anlegget klart, og produksjonen av Synnøve Gulost startet.
Små smarte forbedringer

Selv om vi som lager Synnøve-ost forvalter gamle tradisjoner, ser vi ingen grunn til å være gammeldagse.
Derfor var vi først ute med å lansere ferdig skivet gulost i familiepakninger, - lette å åpne og lukke igjen. Selv de mest makelige anlagte kan nyte den ekstra gode gulost-smaken! SYNNØVE Skivet Gulost er nyhetslanseringen med størst suksess i sitt segment.
På tide med en ost som passerOstehøvelen fylte 75 år i år 2001, og samme år relanserte vi Synnøve Brunost i en fasong som er så smal at den passer høvelen. Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Snipp snapp snute...
eventyret om Synnøve Finden
er på langt nær ute!Annonse

AnnonseKarakter og besøk

Besøk: 4149.
Karakter er 3 poeng
Satt av 1 brukere.
Sett din karakter!
Velg fra 1 til 6.
1 2 3 4 5 6


Nøkkelfakta for
Synnøve Finden

HJEMMESIDE
Mailadresse
oslo@synnove.no
Post adresse
P.B 5924 Majorstua
Poststed
Oslo
Land
Norge
Kategori
Meieriprodukter
Underkategori
Ost
Sist oppdatert dato
19.09.2012


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.