Informasjon om L og dL-carnitinNavn:
L og dL-carnitin
Type stoff
Aminosyre
Beskrivelse
Forekommer i mange næringsmidler. Produseres i leveren dersom kosten inneholder nødvendige byggestener. Er vanlig i hjernen. Fungerer som emulgator (forene vann og olje) , holde fett flytende og dermed lettere å forbrenne. Kan ha gunstig innvirkning på senilitet, parkinson og svekket hukommelse. Mangler kan føre til fettavleiringer, gallestein, økt kolesterol og forkalkninger. Det er flere andre stoffer i samme gruppe. Forekommer i peanøtter, soyabønner, lever og eggeplommer.
Brukes til:
L-carnitin transporterer fett inn i mitokondriene som forbrenner fett. Kroppen produserer selv dette.Økt konsentrasjon av dette øker fett forbrenning, og kombinert med diett og mosjon kan det virke slankende. toppidrettsutøvere kan ha nytte av det. stabiliserer og immunforsvaret og øker kraften i hjertet. dL formen hindrer opptak av L-formen, og kan forårsake mangeltilstander.
Anbefales for
Tilskudd anbefales for vegetarianere, eldre med mentale problemer, ekstreme toppidrettsutøvere. Og for de som ikke produserer det selv. Også diabetes.
Finnes i følgende:
Finnes i lammekjøtt, oksekjøtt, melk, lever og gjær


Annonse

AnnonseAnsvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.