Informasjon om MagnesiumNavn:
Magnesium
Dato oppdatert
20.02.2018
Type stoff
Mineral
Måleenhet
mg
Dagsbehov
280 til 350 mg. Barn 80 til 200
Beskrivelse
Magnesium (Mg) er et mineral som er en viktig kofaktor for mange enzymer. Magnesium er viktig for forbrenning av karbohydrat, signaloverføring i nervesystemet og regulering av muskelaktivitet. Gode kilder er grovt mel, havregryn og grønnsaker. Mangel er sjelden, men kan ses i forbindelse med visse sykdommer og ved bruk av vanndrivende legemidler.
Viktig for produksjon av proteiner og aktivering av DNA:
Rapporter om stoffet og problemer
Høye doser (0,5-5 gram) kan gi diare uten andre symptomer dersom nyrefunksjonen er normal.
Magnesium har vært og blir prøvd, som behandling (under legekontroll), ved mange tilstander, først og fremst ved behandling av svangerskapsforgiftning og ved visse hjerterytmeforstyrrelser.
Virkemåte
Er nødvendig for bendannelse og energiomsetning, nervesystemet og muskelarbeid. Enzymfunksjoner. Aktivering av DNA, produksjon av proteiner. Hjelper å holde celler levende.
Anbefales for
Ved tarmlidelser og redusert opptak fra tarm, ensidig bearbeidet kost, gravide, ammende, blodmangel, økt kolesterol. Ved bruk av vanndrivende midler. Alkoholmisbruk. Diare hos barn. Stort inntak av for eksempel cola ol med mye fosfat.
Finnes i følgende:
Melk, frukt, kjøtt, innmat, kornvarer, ost og grønnsaker, mandler, nøtter, bananer, appelsiner, grapefrukt, potet, grønne grønnsaker, rosnkål, epler, rødbeter, rosiner, løk, gulrot, plommer, kli, belgfrukter, fiken, mais, eggeplomme og svisker.
Kilder til informasjon:
Apotek 1
Sosial og helsedirektoratet
Matportalen
USDA National Agricultural Library


Annonse

AnnonseAnsvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.