Informasjon om Vitamin B 2 RiboflavinNavn:
Vitamin B 2 Riboflavin
Dato oppdatert
19.02.2018
Type stoff
Vitamin
Måleenhet
mg
Dagsbehov
1,2 til 1,7 mg. Barn 0,5 til 1,1 mg
Beskrivelse
Riboflavin. Måles i milligram. Vannløselig vitamin. Har mange funksjoner i kroppen.
Vitamin B2 (riboflavin) er ett av de åtte vannløselige B-vitaminene. Vitamin B2 er spesielt viktig for funksjonen av enzymer som deltar i energiomsetningen i kroppen. Vitamin B2 finnes i de fleste matvarer, mest i melk og ost, og man trenger jevnlig tilførsel av vitaminet siden det ikke lagres i kroppen. Mangel på vitamin B2 alene ses sjelden i Norge.
Vitamin B2 er nødvendig for energiomsetningen av proteiner, fett og karbohydrat. Vitamin B2 er også nødvendig for å danne vitamin B3 (niacin) fra tryptofan, og vitamin B2 er viktig for funksjonen til vitamin B6 (pyridoksin). Vitamin B2 er viktig for vekst, syn, hud, hår, negler og nervesystemet.
Kilde Apotek 1
Rapporter om stoffet og problemer
Litt Overforbruk er ikke påvist å være skadelig.
Virkemåte
Virker på nedbrytningen av fett, proteiner og karbohydrater og ved dannelsen av røde blodlegemer. Utvinner energi av maten vår, bekytter hår hud og slimhinner. Beskytter mot tidlig aldring.
Anbefales for
Etter stress, store belastninger. Anbefales for brukere av kaffe, te, alkohol, junk food og tobakk. Gravide og ammende. Mangel sees bla ved manglende vekst, mindre styrke, anemi, stær.
Finnes i følgende:
Brød og kornvarer, melk, ost, kjøtt, innmat, egg, fisk, ølgjær, lammelever, hvetekim, nøtter, frukt, grønne grønnsaker, havregryn, fisk
Kilder til informasjon:
Apotek 1
Sosial og helsedirektoratet
MatportalenAnnonse

AnnonseAnsvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.