Søk og finn rask, enkel og billig studentmat av alle typer!

Kyllingwraps
  • Sliter du med å finne enkel, rimelig og rask mat til å lage på studenthybelen?
  • Eller ønsker du noe sunt og billig?
  • Eller er du lut lei av pizza og spaghetti?
  • Skal du ha vorspiel og ønsker ideer til snacks og drinker?
  • Eller får du besøk av mor og far og vil diske opp med noe som ser avansert ut men er enkelt?
Bruk ett av mine spesialsøk etter oppskrifter som er definert etter pris, vanskelighet og tid. Disse 3 undersidene med søk er verktøyet for dere som ønsker rimelige, enkle og raske oppskrifter i en hektisk studietid eller vanlig hverdag. Hvor alle oppskrifter er tatt ut av en av norges største databaser for oppskrifter.
3 unike og spesialtilpassede studentmatsøk etter oppskrifter, hvor faktorer som er viktige for studenten eller andre kan velges. Bruk dette til å finne oppskrifter som er rimelige, raske å lage og ikke krever all verdens skills, men og de som krever litt mer. Det er ditt valg!
I tillegg vil man i svaret få muligheten til å sortere på poeng og kalorier. Slik at man kan beholde kalorialibiet i orden:)
Du trenger bare gjøre noen enkle valg og menyen er klar.

Husk at verdier i svarene er pr 100 gram. Ønsker du pris og næringsinnhold pr porsjon må du åpne opp selve oppskriften, og da får du og mer innhold, allergener osv.

I tillegg er det nede her på denne startsiden flere artikler som beskriver enkel og rask mat, + noen guider for å lage mat for amatøren.

OBS: Disse 3 undersidene er lagd etter at det å ha alle søkene sammen ble for komplisert og tok for lang tid.

Mer info om denne tjenesten


Aktuelle artikler.

Hvordan lage fårikål?

Hvordan lage fårikål?

Vår nasjonalrett fårikål er en av de mest smakfulle retter vi kan tenke oss. Og nå som høsten setter inn er igjen fårikål aktuell på mange bord rundt i familiene her i Norge.
Fårikål ble både i 1972 og i 2014 utpekt til vår nasjonalrett, og det kan vel de fleste være enige i.....

Les mer om denne saken...

Mattips til studenter

Mattips til studenter

Med lite penger, dårlig tid, hybelkjøkken og manglende kjøkkenutstyr er det ikke alltid lett for studenter å få et sunt og variert kosthold. Her får du tips til hvordan du kan spise sunt og bli mett på lavbudsjett.
Planlegg hvor mye du skal bruke på mat hver uke og hold deg til budsjettet. Spis....

Les mer om denne saken...

Inviter på varme drikker og supper

Inviter på varme drikker og supper

Når vinterkulden banker på:
Vinterferien står for døren og uansett kuldegrader er det mange som bruker mye tid ute i snøen på denne tiden. Da er det godt å finne varmen og gleden i en god varm drikke eller suppe. — Enten man er inne eller ute, har man ofte lyst på noe godt som kan varme k....

Les mer om denne saken...

Grunnleggende safting

Grunnleggende safting

Når alle frukter og bær er i hus for vinteren, er det tid for å se på litt sylting og safting. Disse konserveringsmetodene går mer og mer i glemmeboken, men det trenger ikke være det store arbeidet, og det er koselig å samles på kjøkkenet til en sylte/safte økt en hufsen dag....

Les mer om denne saken...

Steking av fisk

Steking av fisk

Hvordan steke fisk? Ikke så vrient som mange tror selv om det er lett for at fisken deler seg opp eller svir fast under steking. Vi steker mye fisk hjemme og nå på nyåret er jo fisken ofte av høy kvalitet og derfor virkelig å anbefale. Vi bruker mest sei, lange, laks og større flyndrer, dette siden ....

Les mer om denne saken...

Hverdagsmat med pølser.

Hverdagsmat med pølser.

Pølser er nok en av de mest anvendelige råvarer vi har til middag. Og samtidig fins de å få kjøpt over alt, til en rimelig pris og de siste årene er de blitt mer en bare wiener og middagspølse.
Pølser fins i mange varianter og det er bare fantasien som setter grenser for hva en kan bruke dem ti....

Les mer om denne saken...

Koking av poteter

Koking av poteter

Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik?
Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak. Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Selv om jeg selv ofte....

Les mer om denne saken...

Mors kjøttkaker er de beste

Mors kjøttkaker er de beste

Det er ingen tvil om hva som er den beste oppskriften på kjøttkaker, det er mors. Denne retten holder enda stand selv om kjøttkakene også blir offer for nymotens ingredienser og fremgangsmåter.....

Les mer om denne saken...

Mat på boks

Mat på boks

Hermetikk! Bare ordet får kokker til å fryse på ryggen. Men hvorfor det? Hva er galt med hermetikk når man har det travelt og trenger noe lettvint i en fart?....

Les mer om denne saken...

Kraft for nybegynnere

Kraft for nybegynnere

En god kraft er grunnlaget for den ekstra gode smaken på sauser og supper, og som hever maten opp på ett høyere nivå. Selv om det er enkelt å bruke ferdig kraft, pulver og terninger, så kommer man ikke utenom kraftgryten for den perfekte smaken.....

Les mer om denne saken...

Omelett, enkelt og raskt

Omelett, enkelt og raskt

Når en har dårlig tid og lite i kjøleskapet, så kommer man langt med egg, melk + litt til. Man lager en omelett! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for 1 eller 2 personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Husk o....

Les mer om denne saken...

Hvordan overleve første gang på hybel

Hvordan overleve første gang på hybel

Høsten og studiestart er for mange en start på voksenlivet uten mamma og pappa til å ta seg av matlaging og klesvask. Og da er det så lett å bare ty til ferdigmat, frossenpizza eller takeaway mat for å unngå å lage noe selv. Vi er naboer til UIA og ser dette med frysedisker i nærbutikken som er tomm....

Les mer om denne saken...

Skolestart med omelett

Skolestart med omelett

Skolestart og organiserte fritidsaktiviteter. Det lukter raske og enkle måltidsløsninger lang vei. Når familiens håpefulle svipper innom fra skolen på vei til en eller annen form for trening, trenger de næringsrik mat som gir rikelig med overskudd til litt real fysisk utfoldelse.....

Les mer om denne saken...

Enkelt og godt med fiskeboller

Enkelt og godt med fiskeboller

Fiskeboller trenger ikke bare serveres i hvit saus, men kan lett varieres til mange forskjellige, spennende retter. Fiskeboller kan brukes til supper, gratineres og brukes med mye spennende tilbehør. Fiskeboller kan og lages fra grunnen av selv, men det letteste er selvfølgelig å bruke disse hermeti....

Les mer om denne saken...

Hvordan koke ris?

Hvordan koke ris?

Her hjemme så bruker vi mye ris og har dermed gått til anskaffelse av en riskoker. Dette gjør det lettere å koke litt større porsjoner og risen kan holde seg i kjøleskapet i noen dager ferdig kokt. Men for en nybegynner eller student, kan koking av ris være det første det kan lønne seg å lære, for d....

Les mer om denne saken...

Hvordan lage sushi? Vår omfattende sushiguide!

Hvordan lage sushi? Vår omfattende sushiguide!

Her er alt du trenger å vite om det å lage sushi hjemme. Sushi er en av våre favoritter som nå står på bordet jevnlig. Og om vi ikke gidder lage det så blir det kjøpt ute. Her i Kristiansand er det blitt ganske mange sushirestauranter, men vår favoritt er fortsatt HT Sushi i Dronningensgate. Men og ....

Les mer om denne saken...

Raskt reinsdyr

Raskt reinsdyr

Selv om mange vil forbinde raske reinsdyr med noe annet enn mat, er det altså raske retter vi snakker om.
Reinsdyrskav, finnbiff og reinsdyrhakk. Kjært barn har mange navn. Uansett hvilket navn man bruker, kommer man ikke unna det faktum at reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig....

Les mer om denne saken...

Nytt år – nye muligheter: Hverdagsmiddagen – en utfordring?

Nytt år – nye muligheter: Hverdagsmiddagen – en utfordring?

Hva skal vi ha til middag i dag? Spørsmålet er vel kjent for de fleste av oss. Middagen er dagens hovedmåltid, og alle har vi lyst til å spise noe som er både velsmakende og næringsrikt. Dette er ikke alltid enkelt å få til i en travel hverdag.....

Les mer om denne saken...

Rømmesauser, enkelt og godt

Rømmesauser, enkelt og godt

Det skal ikke så mye til for å gjøre sausen fyldig og god, en klatt rømme og så er det iorden sier reklamen på TV. Og det er faktisk noe idet.....

Les mer om denne saken...

Det elektriske kjøkkenet.

Det elektriske kjøkkenet.

Om en bor alene eller med flere, er det nytte med hjelpemidler på kjøkkenet. Og nå er det tilgjengelig noe for nesten alle arbeidsoppgaver en gjør. Men på ett nybegynnerkjøkken trenger man jo ikke alle dyre og avanserte elektriske dingser for å lage enkel og rask mat. Men under her er en del av de s....

Les mer om denne saken...

Hamburger, enkelt og godt

Hamburger, enkelt og godt

Det var først da noen slaktere fra Hamburg for over hundre år siden emigrerte til USA, at hamburgeren virkelig ble hamburger. Fortsatt mener mange at det bare er der man får de beste burgerne. Men vi vet bedre: Det er jo på ditt kjøkken verdens beste hamburgere lages....

Les mer om denne saken...

Supper som varmer

Supper som varmer

Minusgrader på gradestokken, snø nok til skitur og et savn etter solen som blir større og større. Lag deg en god suppe, nyt den og la dagene gå mot lys og varme.....

Les mer om denne saken...

Pølserester til besvær og glede.

Pølserester til besvær og glede.

Alle opplever til stadighet at det i kjøleskapet blir liggende rester etter grillpølser, kjøttpølse og andre pølser. Disse blir ofte liggende til de begynner å lukte og går så i søpla.....

Les mer om denne saken...

Frossen fisk, bedre enn sitt rykte

Frossen fisk, bedre enn sitt rykte

For dere som ikke har tilgang til fersk fisk, er frossen fisk ett godt alternativ. Den frosne varianten er ofte bedre enn såkalt fersk fisk mange steder. Og når man skal leve litt sunt og prøve å vende bort fra kjøttdeig middagen, kan en enkel rett med frossen fisk være ett godt alternativ.....

Les mer om denne saken...

Billige og raske pastaretter

Billige og raske pastaretter

Om en er student, single eller bare en pastaentusiast, er pasta en rask og som regel rimelig alternativ til middag. Og har en lite tid er raske pastaretter veien å gå, og om en i tillegg bruker fullkornpasta blir det ikke så verst sunt også.....

Les mer om denne saken...
Legg inn kommentar eller trykk liker på dette studentmatssøket.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.