Søk og finn rask, enkel og billig studentmat av alle typer!

Kyllingwraps
  • Sliter du med å finne enkel, rimelig og rask mat til å lage på studenthybelen?
  • Eller ønsker du noe sunt og billig?
  • Eller er du lut lei av pizza og spaghetti?
  • Skal du ha vorspiel og ønsker ideer til snacks og drinker?
  • Eller får du besøk av mor og far og vil diske opp med noe som ser avansert ut men er enkelt?
Bruk ett av mine spesialsøk etter oppskrifter som er definert etter pris, vanskelighet og tid. Disse 3 undersidene med søk er verktøyet for dere som ønsker rimelige, enkle og raske oppskrifter i en hektisk studietid eller vanlig hverdag. Hvor alle oppskrifter er tatt ut av en av norges største databaser for oppskrifter.
3 unike og spesialtilpassede studentmatsøk etter oppskrifter, hvor faktorer som er viktige for studenten eller andre kan velges. Bruk dette til å finne oppskrifter som er rimelige, raske å lage og ikke krever all verdens skills, men og de som krever litt mer. Det er ditt valg!
I tillegg vil man i svaret få muligheten til å sortere på poeng og kalorier. Slik at man kan beholde kalorialibiet i orden:)
Du trenger bare gjøre noen enkle valg og menyen er klar.

Husk at verdier i svarene er pr 100 gram. Ønsker du pris og næringsinnhold pr porsjon må du åpne opp selve oppskriften, og da får du og mer innhold, allergener osv.

I tillegg er det nede her på denne startsiden flere artikler som beskriver enkel og rask mat, + noen guider for å lage mat for amatøren.

OBS: Disse 3 undersidene er lagd etter at det å ha alle søkene sammen ble for komplisert og tok for lang tid.

Mer info om denne tjenesten


Aktuelle artikler.

Lapskaus, favoritten til mange

Lapskaus, favoritten til mange

Denne retten er vel kjent av de fleste, og har vært en av mine favoritter gjennom årene. Flere land har sine egne variasjoner av denne gryten og det er ypperlig mat når det er kaldt ute og man trenger noe varmt. Og hvorfor ikke invitere venner på lapskausmiddag, det er ikke alltid nødvendig med alsk....

Les mer om denne saken...

Overlevelseskurs for hybelboere

Overlevelseskurs for hybelboere

Høsten markerer studiestart for tusenvis av unge nordmenn. For mange er det også starten på voksenlivet, og ansvar for eget kosthold. Etter en lang dag på lesesalen kan det være fristende å slenge en frossenpizza i komfyren.....

Les mer om denne saken...

Rykende januarsupper

Rykende januarsupper

Her er det nesten som å koke suppe på en spiker. Ta det du har og putt i kjelen, eller gå til innkjøp av det du ønsker. Med en buljongterning eller to eller litt kraft, så vips har du verdens beste suppe.....

Les mer om denne saken...

Liten mål og vekt guide

Liten mål og vekt guide

Når en begynner med matlaging eller er nybegynner, så er det viktig å følge oppskriften og særlig følge målene som er oppgitt. Mang en rett som er mislykket, er det på grunn av unøyaktige mål. Nå er det mange oppskrifter hvor man kan slumpe litt og gjerne ta litt ekstra av noe, men det er best....

Les mer om denne saken...

Grandis guiden

Grandis guiden

I disse dager når studentene igjen tømmer frysediskene for Pizza i nærområdet vårt, er det på tide med en oppdatering av Grandis-guiden min. Det er nå kommet flere varianter med oppgradert innhold, samtidig som vi har testet den nest nyeste typen som er Nybakt med Skinke....

Les mer om denne saken...

Omelett, enkelt og raskt

Omelett, enkelt og raskt

Når en har dårlig tid og lite i kjøleskapet, så kommer man langt med egg, melk + litt til. Man lager en omelett! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for 1 eller 2 personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Husk o....

Les mer om denne saken...

Rømmesauser, enkelt og godt

Rømmesauser, enkelt og godt

Det skal ikke så mye til for å gjøre sausen fyldig og god, en klatt rømme og så er det iorden sier reklamen på TV. Og det er faktisk noe idet.....

Les mer om denne saken...

Surrer med sausen

Surrer med sausen

Nordmenn spiser ofte varm saus til middag, men vi lager den sjelden helt selv, viser en ny undersøkelse. Stadig oftere tyr vi til posesauser. Er den tradisjonelle sausekunnskapen i ferd med å gå i glemmeboken?....

Les mer om denne saken...

Fristende matpakker

Fristende matpakker

Det er ikke morsomt å spise sin mat, når den ligger i pakke og ikke på fat, synger Knutsen og Ludvigsen. Men matpakka trenger langt fra å være tre flate kneippskiver med pålegg. Midt på dagen trenger man påfyll, både for mage og for sjel. Og legger man litt kreativitet mellom papiret blir matpakken ....

Les mer om denne saken...

Fy flate for en dag:

Fy flate for en dag:

Svak for saftige pannekaker med blåbærsyltetøy og saft? Da er det bare å glede seg til i morgen. 24. februar er nemlig selve Pannekakedagen!....

Les mer om denne saken...

Det elektriske kjøkkenet.

Det elektriske kjøkkenet.

Om en bor alene eller med flere, er det nytte med hjelpemidler på kjøkkenet. Og nå er det tilgjengelig noe for nesten alle arbeidsoppgaver en gjør. Men på ett nybegynnerkjøkken trenger man jo ikke alle dyre og avanserte elektriske dingser for å lage enkel og rask mat. Men under her er en del av de s....

Les mer om denne saken...

Posesuppe, en venn i nøden

Posesuppe, en venn i nøden

Hva gjør man når man har dårlig tid og ønsker middag fort? Eller har dårlig råd og ikke har kjøpt inn saftige biffer for kvelden? Eller rett og slett ikke kan lage mat?....

Les mer om denne saken...

Inviter på varme drikker og supper

Inviter på varme drikker og supper

Når vinterkulden banker på:
Vinterferien står for døren og uansett kuldegrader er det mange som bruker mye tid ute i snøen på denne tiden. Da er det godt å finne varmen og gleden i en god varm drikke eller suppe. — Enten man er inne eller ute, har man ofte lyst på noe godt som kan varme k....

Les mer om denne saken...

Rester til begjær og besvær

Rester til begjær og besvær

Vi har alle opplevd at kjøleskapet fylles opp med rester av forskjellige typer, fra diverse grønnsaker til rømme og oliven, og særlig nå etter jul hvor det ligger pinnekjøtt og andre kjøttrester å flyter her og der. Og det man ofte gjør er å kaste maten, men det meste kan brukes bare man får noen sm....

Les mer om denne saken...

Sauseguide - Hvordan lage en god saus

Sauseguide - Hvordan lage en god saus

Hvordan lage en god saus?
Sausen er ofte den delen som redder hele måltidet og sausen kan om den er helt topp, snu rundt på hele måltidet. Om en er uheldig å overkoke noe, glemme å krydre noe eller rett og slett har brukt smakløse ingredienser så kan man ofte redde seg inn med en god saus.....

Les mer om denne saken...

Skolestart med omelett

Skolestart med omelett

Skolestart og organiserte fritidsaktiviteter. Det lukter raske og enkle måltidsløsninger lang vei. Når familiens håpefulle svipper innom fra skolen på vei til en eller annen form for trening, trenger de næringsrik mat som gir rikelig med overskudd til litt real fysisk utfoldelse.....

Les mer om denne saken...

Mattips til studenter

Mattips til studenter

Med lite penger, dårlig tid, hybelkjøkken og manglende kjøkkenutstyr er det ikke alltid lett for studenter å få et sunt og variert kosthold. Her får du tips til hvordan du kan spise sunt og bli mett på lavbudsjett.
Planlegg hvor mye du skal bruke på mat hver uke og hold deg til budsjettet. Spis....

Les mer om denne saken...

Hvordan koke ris?

Hvordan koke ris?

Her hjemme så bruker vi mye ris og har dermed gått til anskaffelse av en riskoker. Dette gjør det lettere å koke litt større porsjoner og risen kan holde seg i kjøleskapet i noen dager ferdig kokt. Men for en nybegynner eller student, kan koking av ris være det første det kan lønne seg å lære, for d....

Les mer om denne saken...

Sjømatpakke

Sjømatpakke

Høst er skolestart, og skolestart er matpakke. Kanskje er det på tide å supplere brunosten og salamien med noe godt fra havet?....

Les mer om denne saken...

Hamburger, enkelt og godt

Hamburger, enkelt og godt

Det var først da noen slaktere fra Hamburg for over hundre år siden emigrerte til USA, at hamburgeren virkelig ble hamburger. Fortsatt mener mange at det bare er der man får de beste burgerne. Men vi vet bedre: Det er jo på ditt kjøkken verdens beste hamburgere lages....

Les mer om denne saken...

Går lørdagsgrøten i glemmeboka?

Går lørdagsgrøten i glemmeboka?

De fleste av oss har vel minner om risengrøten på Lørdag, før eller etter tippekampen. Men grøten viker nok plassen nå for pizza, tacos og andre populære retter.....

Les mer om denne saken...

Supper som varmer

Supper som varmer

Minusgrader på gradestokken, snø nok til skitur og et savn etter solen som blir større og større. Lag deg en god suppe, nyt den og la dagene gå mot lys og varme.....

Les mer om denne saken...

Mikroen, en venn i nøden

Mikroen, en venn i nøden

Mikrobølgeovnen er nok redningsplanken for mange av oss som er kommet i tidsklemma og det som verre er. Her kan vi redde oss unna matlagningen på noen få minutter og samtidig få velsmakende mat til å bli mett av.....

Les mer om denne saken...

Kraft for nybegynnere

Kraft for nybegynnere

En god kraft er grunnlaget for den ekstra gode smaken på sauser og supper, og som hever maten opp på ett høyere nivå. Selv om det er enkelt å bruke ferdig kraft, pulver og terninger, så kommer man ikke utenom kraftgryten for den perfekte smaken.....

Les mer om denne saken...

Grunnleggende safting

Grunnleggende safting

Når alle frukter og bær er i hus for vinteren, er det tid for å se på litt sylting og safting. Disse konserveringsmetodene går mer og mer i glemmeboken, men det trenger ikke være det store arbeidet, og det er koselig å samles på kjøkkenet til en sylte/safte økt en hufsen dag....

Les mer om denne saken...
Legg inn kommentar eller trykk liker på dette studentmatssøket.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.