Søk og finn rask, enkel og billig studentmat av alle typer!

Kyllingwraps
  • Sliter du med å finne enkel, rimelig og rask mat til å lage på studenthybelen?
  • Eller ønsker du noe sunt og billig?
  • Eller er du lut lei av pizza og spaghetti?
  • Skal du ha vorspiel og ønsker ideer til snacks og drinker?
  • Eller får du besøk av mor og far og vil diske opp med noe som ser avansert ut men er enkelt?
Bruk ett av mine spesialsøk etter oppskrifter som er definert etter pris, vanskelighet og tid. Disse 3 undersidene med søk er verktøyet for dere som ønsker rimelige, enkle og raske oppskrifter i en hektisk studietid eller vanlig hverdag. Hvor alle oppskrifter er tatt ut av en av norges største databaser for oppskrifter.
3 unike og spesialtilpassede studentmatsøk etter oppskrifter, hvor faktorer som er viktige for studenten eller andre kan velges. Bruk dette til å finne oppskrifter som er rimelige, raske å lage og ikke krever all verdens skills, men og de som krever litt mer. Det er ditt valg!
I tillegg vil man i svaret få muligheten til å sortere på poeng og kalorier. Slik at man kan beholde kalorialibiet i orden:)
Du trenger bare gjøre noen enkle valg og menyen er klar.

Husk at verdier i svarene er pr 100 gram. Ønsker du pris og næringsinnhold pr porsjon må du åpne opp selve oppskriften, og da får du og mer innhold, allergener osv.

I tillegg er det nede her på denne startsiden flere artikler som beskriver enkel og rask mat, + noen guider for å lage mat for amatøren.

OBS: Disse 3 undersidene er lagd etter at det å ha alle søkene sammen ble for komplisert og tok for lang tid.

Mer info om denne tjenesten


Aktuelle artikler.

Ostesaus for alle

Ostesaus for alle

Jeg husker fra min tid i Bergen de gode sausene som man fikk til pastaen på Pasta sentralen. Slike sauser har jeg enda til gode å finne andre steder, men man kan jo enkelt prøve selv og det blir som oftest vellykket.....

Les mer om denne saken...

Enkelt å lage spedbarnsmat selv

Enkelt å lage spedbarnsmat selv

Hjemmelaget spedbarnsmat er rimelig, sunn og god hvis du velger riktige råvarer og tilbereder maten på en skånsom og hygienisk måte. Her er noen tips til deg som vil lage maten selv.....

Les mer om denne saken...

Hvordan overleve første gang på hybel

Hvordan overleve første gang på hybel

Høsten og studiestart er for mange en start på voksenlivet uten mamma og pappa til å ta seg av matlaging og klesvask. Og da er det så lett å bare ty til ferdigmat, frossenpizza eller takeaway mat for å unngå å lage noe selv. Vi er naboer til UIA og ser dette med frysedisker i nærbutikken som er tomm....

Les mer om denne saken...

Redskapsguide til kjøkkenet

Redskapsguide til kjøkkenet

Når en skal begynne å kokkelere på kjøkkenet er det viktig at man har riktige redskaper, selv om man klarer seg bra med en del basis ting i begynnelsen. Men disse grunnredskapene bør være hensiktsmessige i bruk og man må kunne bruke dem fornuftig og riktig. Alt går så mye lettere hvis man har de ret....

Les mer om denne saken...

Koking av poteter

Koking av poteter

Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik?
Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak. Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Selv om jeg selv ofte....

Les mer om denne saken...

Det elektriske kjøkkenet.

Det elektriske kjøkkenet.

Om en bor alene eller med flere, er det nytte med hjelpemidler på kjøkkenet. Og nå er det tilgjengelig noe for nesten alle arbeidsoppgaver en gjør. Men på ett nybegynnerkjøkken trenger man jo ikke alle dyre og avanserte elektriske dingser for å lage enkel og rask mat. Men under her er en del av de s....

Les mer om denne saken...

Høstglede: La deg inspirere med mat på bål

Høstglede: La deg inspirere med mat på bål

Høsten er en ypperlig sesong for å gjøre matopplevelsen smakfull ute i det fri. Dette er tiden for å ta med familien ut å nyte middagen på et bål, enten du drar på fjellet eller tilbringer tid i hjemlige trakter. - Det er ikke så mye utstyr som skal til for å lage god mat på tur. Mye kan gjøres....

Les mer om denne saken...

Kosestunder med varme drikker og småretter.

Kosestunder med varme drikker og småretter.

I den hektiske hverdagen får vi av og til lyst til å drømme oss litt bort. Vi har laget noen deilige varme drikker med små utsøkte retter som passer til en spa kveld, jentekveld eller rett og slett på skøyteisen.....

Les mer om denne saken...

Enkel og grei metode for å lage den absolutt beste suppa

Enkel og grei metode for å lage den absolutt beste suppa

Vi lager ofte suppe hjemme og har kommet frem til en metode som kan brukes med flere forskjellige råvarer og ingredienser. Dette er ganske enkelt og de fleste klarer dette. Dette er supper som most med stavmikser og tilsatt en type melk, kokosmelk ol. Råvarene kan varieres med forskjellige grønnsake....

Les mer om denne saken...

Egg på flere måter

Egg på flere måter

Egg er en god venn for studenter og andre som skal ha rask næring, middag osv. Stekt egg på brød eller med litt tilbehør er en grei og rask middag. Kokt egg passer god i supper, salater eller rett og slett natyrell. Egg brukes og i omelett og eggerøre, som begge er enkle middagsalternativer. Og posj....

Les mer om denne saken...

Rester til begjær og besvær

Rester til begjær og besvær

Vi har alle opplevd at kjøleskapet fylles opp med rester av forskjellige typer, fra diverse grønnsaker til rømme og oliven, og særlig nå etter jul hvor det ligger pinnekjøtt og andre kjøttrester å flyter her og der. Og det man ofte gjør er å kaste maten, men det meste kan brukes bare man får noen sm....

Les mer om denne saken...

Grill pølsene i peisen

Grill pølsene i peisen

Vi er spesialister på peiskos. Spesielt på høst og vinterstid, men også ellers i året, og særlig på hytta. Hvorfor ikke utnytte peisvarmen til å grille pølser, samtidig som man sparer oppvasken?....

Les mer om denne saken...

Forsøk en god, varm suppe nå i Januar.

Forsøk en god, varm suppe nå i Januar.

Når julestria nå er over og hverdagen setter inn, er det godt med en varm suppe en kjølig kveld. Og det trenger ikke være så vanskelig å lage heller.....

Les mer om denne saken...

Grunnleggende safting med oppskrifter

Grunnleggende safting med oppskrifter

Når alle frukter og bær er i hus for vinteren, er det tid for å se på litt sylting og safting. Disse konserveringsmetodene går mer og mer i glemmeboken, men det trenger ikke være det store arbeidet, og det er koselig å samles på kjøkkenet til en sylte/safte økt en hufsen dag....

Les mer om denne saken...

Hvordan koke pasta?

Hvordan koke pasta?

Mange vil sikkert le litt av denne overskriften og tenke at dette er jo så enkelt som bare det. Men når du aldri har rørt en komfyr eller ei gryte, er det på sin plass med en innføring i kunsten å koke pasta rett. Og denne innføringen kommer sammen med innføring i å koke poteter og ris.
I de s....

Les mer om denne saken...

Baking for dummies.

Baking for dummies.

Mitt første møte med baking var en artig men mislykket opplevelse. Jeg hadde bommet på mengden av sukker og hele kaken ble en klissen, søt klump. Men i ettertid har jeg klart å få noen vellykkede resultat og nå har min sønn tatt opp arven etter meg. Men for å lykkes trenger man noen små tips, og det....

Les mer om denne saken...

Mat på boks

Mat på boks

Hermetikk! Bare ordet får kokker til å fryse på ryggen. Men hvorfor det? Hva er galt med hermetikk når man har det travelt og trenger noe lettvint i en fart?....

Les mer om denne saken...

Pannekakeguiden

Pannekakeguiden

Pannekaker er noe av det beste jeg vet, og samtidig så enkelt at selv far i huset kan lage de. Jeg tror de fleste har spist pannekaker en gang i livet, og mange er blitt forelsket i denne enkle blandingen av melk, egg, mel og salt + fyll da.....

Les mer om denne saken...

Hverdagsmat med pølser.

Hverdagsmat med pølser.

Pølser er nok en av de mest anvendelige råvarer vi har til middag. Og samtidig fins de å få kjøpt over alt, til en rimelig pris og de siste årene er de blitt mer en bare wiener og middagspølse.
Pølser fins i mange varianter og det er bare fantasien som setter grenser for hva en kan bruke dem ti....

Les mer om denne saken...

Hva er en jevning?

Hva er en jevning?

Jeg tar her for meg jevninger og hva det er , hvordan de lages og brukes. Dette er jo aktuelt hele året, men akkurat nå kom jeg inn på dette mht supper som er jevnet.
Det er sikkert mange som lurer på hva det betyr når det i en oppskrift står at sausen, suppen eller retten skal jevnes med di....

Les mer om denne saken...

Pølserester til besvær og glede.

Pølserester til besvær og glede.

Alle opplever til stadighet at det i kjøleskapet blir liggende rester etter grillpølser, kjøttpølse og andre pølser. Disse blir ofte liggende til de begynner å lukte og går så i søpla.....

Les mer om denne saken...

Omelett, enkelt og raskt

Omelett, enkelt og raskt

Når en har dårlig tid og lite i kjøleskapet, så kommer man langt med egg, melk + litt til. Man lager en omelett! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for 1 eller 2 personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Husk o....

Les mer om denne saken...

Går lørdagsgrøten i glemmeboka?

Går lørdagsgrøten i glemmeboka?

De fleste av oss har vel minner om risengrøten på Lørdag, før eller etter tippekampen. Men grøten viker nok plassen nå for pizza, tacos og andre populære retter.....

Les mer om denne saken...

Nå er det tid for fargerike salater

Nå er det tid for fargerike salater

Våren er kommet de fleste steder i landet og det begynner å krible både her og der. Og snart så fylles igjen frukt og grønt diskene med friske, fargerike råvarer.
Men før vi begynner å fråtse i det grønne, får vi bruke det vi har. Og går man i en grøntdisk nå så ser man at det er mye fint, selv....

Les mer om denne saken...

Mikroen, en venn i nøden

Mikroen, en venn i nøden

Mikrobølgeovnen er nok redningsplanken for mange av oss som er kommet i tidsklemma og det som verre er. Her kan vi redde oss unna matlagningen på noen få minutter og samtidig få velsmakende mat til å bli mett av.....

Les mer om denne saken...
Legg inn kommentar eller trykk liker på dette studentmatssøket.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.