10 år som melkens førstedamer


Oppdatertdato: 2014-04-21 Tema: Melkemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: melk.no


22. april er det 10 år siden Opplysningskontoret for Meieriprodukter, også kalt Melk.no, ble etablert.
Siden 2004 har Melk.no bidratt til å øke oppmerksomheten om helsegevinstene ved å drikke melk og betydningen melken har for folkehelsen.

– I bare ett glass melk er det 6 viktige næringsstoffer kroppen trenger hver dag. Blant annet inneholder melk mye kalsium og proteiner. Det er viktig at folk vet dette når de skal sette sammen et sunt kosthold. Fordi det er så mange kilder til informasjon om ernæring og kosthold i dag, ser vi at det er viktig at vi kan være en kilde til korrekt informasjon om melk og meieriprodukter, sier Ida Berg Hauge, daglig leder i Melk.no.
Nordmenns forhold til melk har endret seg i løpet av de siste 10 årene. Etter flere år med nedgang i melkekonsumet viser nå salgstall for melk positive tendenser, blant annet fordi produsentene har vært flinke til å utvikle produkter som er tilpasset forbrukernes preferanser.

– Vi ser nå at det er stor etterspørsel etter de magre meieriproduktene. Det er gledelig, for de magre meieriproduktene inneholder like mange vitaminer og mineraler kroppen trenger hver dag, som de originale produktene, forteller Ida Berg Hauge.

I ti år har hun ledet Melk.no og jobbet for å løfte frem meieriprodukter og vise hvilken rolle disse produktene har i det norske kostholdet. Melk.no jobber daglig med å informere forbrukerne om melk og meieriprodukter via nettsiden www.melk.no, blogg (www.milkshake.no), Facebook og kampanjer. Melk.no er aktivt til stede i sosiale medier for å imøtegå myter om melk og meieriprodukter.
På melk.no har Opplysningskontoret for Meieriprodukter blant annet en frokostkalkulator der man kan beregne hvor sunn frokost man spiser. Hauge forteller at det er stadig flere som benytter www.melk.no som en naturlig kilde hvis de har spørsmål om melk og meieriprodukter. I 2013 hadde melk.no nesten 2 millioner besøkende.

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)

· Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter
· Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt, undersøkelser og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger knyttet til melk og meieriprodukter
· Melk.no er representert i de globale meieriorganisasjonene. Blant annet sitter Ida Berg Hauge som styremedlem i IDF- International Dairy Federation sammen med representanter for internasjonale meieriaktører
· Melk.no har i dag 10 ansatte, hvorav flere er ernæringsfysiologer, som besitter både matfaglig, undervisnings- og ernæringsmessig kompetanse
· Melk.no er et aksjeselskap og er eid av TINE, Q-Meieriene og Synnøve Finden
· Melk.no er finansiert av omsetningsavgiften for melk
· 22. april fyller Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) 10 år

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2880
Julekaker.Pølser.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.