Oppskrifter for uke nr 48 -- 2020



Oppskrift for Mandag er: Enkel-wrap med roastbiff og rødbetsalat


Dagens oppskrift er Enkel-wrap med roastbiff og rødbetsalat.

Dette er enkle småretter som passer på kvelden, eller som en liten forrett. I denne kan man variere kjøttpålegg med andre typer, rødbetesalat med andre salater og tortilla med vanlig lefse.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Beregnet næringsinnhold og pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten inneholder 174,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten inneholder 14,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten inneholder 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,76.- pr 100 gram.

....Klikk for å se hele oppskriften her med fullt næringsinnhold, ingredienser og fremgangsmåte...

Oppskrift for Tirsdag er: Gulrotsuppe med kokosmelk og appelsin


Dagens oppskrift er Gulrotsuppe med kokosmelk og appelsin.

En av de virkelig gode suppene vi har prøvd. Om man vil ha mer fylde i den kan det blandes i for eksempel noen kokte bønner, linser, kokte grønnsaker eller for eksempel kjøttboller før servering. Men vår er uten dette på bildet.
Suppa er inspirert av oppskrift fra hefte til kiwi. Men forandret en del.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Beregnet næringsinnhold og pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten inneholder 67,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten inneholder 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten inneholder 4,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

....Klikk for å se hele oppskriften her med fullt næringsinnhold, ingredienser og fremgangsmåte...

Oppskrift for Onsdag er: Viltkarbonader


Dagens oppskrift er Viltkarbonader.Oppskriften gir 4 porsjoner.

Beregnet næringsinnhold og pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten inneholder 96,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten inneholder 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten inneholder 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,32.- pr 100 gram.

....Klikk for å se hele oppskriften her med fullt næringsinnhold, ingredienser og fremgangsmåte...

Oppskrift for Torsdag er: Svenske kjøttboller


Dagens oppskrift er Svenske kjøttboller.

Vi lagde denne og serverte med smørstekte rosenkål, sopp, løk og potetmos. Veldig godt og ganske enkelt. Minner mye om kjøttkaker.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Beregnet næringsinnhold og pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten inneholder 123,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten inneholder 3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten inneholder 8,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.

....Klikk for å se hele oppskriften her med fullt næringsinnhold, ingredienser og fremgangsmåte...

Oppskrift for Fredag er: Lasagne 2


Dagens oppskrift er Lasagne 2.

Ekte lasagne (the real deal) med 2 sauser, plater og reven ost. Bildet er tatt av vår 50/50 lasagne, men er jo likt av utseende. Dvs vi tar å erstatter halvparten av kjøttdeigen med tilsvarende mengde squash og gulrot.

Oppskriften gir 3 porsjoner.

Beregnet næringsinnhold og pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten inneholder 104,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten inneholder 4,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten inneholder 6,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,5.- pr 100 gram.

....Klikk for å se hele oppskriften her med fullt næringsinnhold, ingredienser og fremgangsmåte...

Oppskrift for Lørdag er: Lutefisk i stekeovn


Dagens oppskrift er Lutefisk i stekeovn.

Mange liker lutefisk, men jeg må innrømme at jeg ikke er en av dem. Men jeg har respekt for de som liker dette og har mange forskjellige oppskrifter på lutefisk. Nå før jul er det mange lutefisklag rundt forbi.

Oppskriften gir 6 porsjoner.

Beregnet næringsinnhold og pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten inneholder 49,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten inneholder 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten inneholder 0,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.

....Klikk for å se hele oppskriften her med fullt næringsinnhold, ingredienser og fremgangsmåte...

Oppskrift for Søndag er: Pannestekt piggvar med råkost, nypotet og spicy majonessaus


Dagens oppskrift er Pannestekt piggvar med råkost, nypotet og spicy majonessaus.

Vi er så heldig å ha tilgang til piggvar nå og da. Dette er en dyr fisk, men den er så fast og fin i konsistensen, at man av og til bør unne seg denne delikatessen. Her har vi lagd en kombinasjon som virker litt omfattende, men det går ganske radig unna. Fisken kan og frityrstekes om en ønsker det.
Piggvar er en mulighet for å få unger til å spise fisk. Lag fiskepinner av denne og server med pommes frites. La de være med å lage det.
Og en annen ting. En av de beste og enkleste dipsausene til stekt fisk er majones og chilisaus.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Beregnet næringsinnhold og pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten inneholder 150,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten inneholder 6,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten inneholder 10,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,57.- pr 100 gram.

....Klikk for å se hele oppskriften her med fullt næringsinnhold, ingredienser og fremgangsmåte...






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.