Alt om nettsiden, meg og formål med siden samt personvern

Informasjon om bruk, regler, cookies samt kontaktinfo om www.matoppskrift.no og www.matvareguiden.no finner dere her. Før dere kontakter meg les gjerne infoen nedover på siden.
Ønsker dere å kopiere og bruke informasjon fra nettsiden på egen blogg, nettside ol -, les her:
Mer info om bruk og kopiering av informasjon på nettstedet www.matoppskrift.no

Formål og tanke bak nettsidene

Lage ett verktøy for alle som ønsker info om innhold, næring, allergener og mer i oppskrifter. Dette kan da brukes av lesere med allergier, intoleranser, som trener, slanker seg eller som bare ønsker seg mer info om oppskriftene utover ingredienser og fremgangsmåte.
Jeg har selv en alvorlig fordøyelsessykdom og ønsker å bidra på min måte for de som trenger det.

Generelt om nettstedet:

Matoppskrift.no er ett nettsted som samler, næringsberegner og publiserer mat og drikkeoppskrifter + at det ligger ute informasjon om ingredienser fra mange forskjellige aktører.
Oppskriftene blir automatisk beregnet for næringsinnhold og allergener + det beregnes en snittpris. Ved hjelp av produktinformasjon fra ingrediens databasen, kan oppskrifter vises med utregnet næringsinfo som og kan justeres ved tallerkenfunksjon.

Følgende tjenester er tilgjengelige:
  • Mer enn 36.000 oppskrifter hvorav 34.401 har utregnet næringsinformasjon og allergeninfo. (Mai 2018)
  • Oppskriftene er kategorisert på type, råvare, anledning, land, vanskelighetsgrad og allergi/diett, slik at de enkelt kan søkes opp.
  • Avansert og detaljert søkesystem for oppskrifter
  • Spesifiserte oppskrifter for dietter og allergier
  • Ekstra info om ingredienser og råvarer
  • Dagens og ukemeny forslag
  • En del artikler om mat og oppskrifter
  • Undersider om mange forskjellige matrelaterte tema, ingredienser, diett, allergi, samt drikke og drikkevarer
  • Egne guider for forskjellige aktuelle tema. Grill, konservering, selskapsmat, sesongmat, jakt/vilt, råvarer, ol.
  • Video gjennom samarbeidspartnere
  • Tallerkenfunksjon med mulighet for oppbygging av retter, justering av en rett etter egne behov. Med sanntids visning av næringsinnhold og pris.
  • ++ mye mer


Kilder og prosessen bak oppskriftene.

Mht til formålet mitt å gi dere oppskrifter som er både nærings og allergenberegnet, henter jeg oppskrifter fra kilder jeg har tillatelse fra. Noen kommer fra oss selv, en del er faktisk kjøpt og mange fra produsenter.
  • Alle oppskrifter har oppgitt kilde, iallfall de som er hentet fra andre. Her er som oftest link til kilden. Noen produsenter nekter meg å kopiere oppskrifter, og da blir ikke de promotert. Dette gjelder 4-5 foreløpig.
  • Alle bilder har oppgitt fotograf, ofte med link.
  • Alle utregninger av næringsinnhold, allergener og priser er det jeg personlig som står bak. Dette er mitt bidrag til disse oversiktene.






Ansvarlig

Ansvarlig for utgivelse, drift og videre utvikling er meg, Knut Pettersen

Knut Pettersen Jeg er Knut Pettersen som er grunder og eier av både www.matoppskrift.no og www.matvareguiden.no. Jeg jobber 50% med sidene delvis sammen med min kone og driver selve webserveren med databasen. Jeg er systemingeniør på nettverk fra mange år tilbake, ASP og SQL programmerer og utdannet kokk fra militæret. Jeg har og hjelp av min sønn som er utdannet kokk med fagbrev og flere års erfaring fra restaurantkjøkken samt institusjonskjøkken.
Jeg er veldig opptatt av diett og matallergi, og jeg er selv sterkt plaget av fordøyelsessykdommen Crohns Sykdom etter mer enn 30 år. Er og operert mange ganger for dette og har lang erfaring med disse tilstandene og lignende sykdommer. Jeg er og aktiv i opplysningsarbeid for disse pasientgruppene. I tillegg er jeg blind på det ene øyet etter en virusinfeksjon.
Jeg er ett menneske med en del overskudd, og bruker det meste av dette til å legge til rette oppskrifter for alle over internett, men har ett ekstra fokus på vanlige menneskers mat, diett/allergi mat og alt ang ernæring, næringsinnhold ol. Men samtidig er jeg preget av mange år med sykdom og jeg tilpasser livet etter dette.
Selv om de fleste oppskrifter nå har utregnet næringsinnhold, er det ikke fokusert noe spesielt på slankemat ol.

Finansiering og reklame:

Sidene er reklamefinansiert, og dermed er det flere reklamer på sidene(dvs pr idag inntil 3-5 stk på hver side). Jeg har ingen mediehus eller rike onkler i bakhånd.
Jeg har heller aldri fått 5 øre i tilskudd, rimelige lån eller andre ordninger som mange bedrifter nyter godt av. Nettsidene og min bedrift er kun finansiert av mine egne penger og arbeidskapasitet.
Jeg har heller ikke fått mye ekstra drahjelp fra andre medier og nettsider gjennom årene, men altfor mange syns det er OK å bruke mitt arbeid uten å gi noe tilbake, ikke engang en link til hvor de henter informasjonen fra. Husk gjerne dette før dere sammenligner med andre.
Pr idag bruker jeg ikke sponsede/reklame finansierte oppskrifter/artikler eller informasjon. Dette er veldig vanlig blant bloggere, men jeg har foreløpig hatt betenkeligheter med dette. Dette kan forandre seg i fremtiden.

Det koster mye penger å utvikle og oppdaterer disse nettsidene, og jeg ser ingen andre muligheter for inntekter på det nåværende tidspunkt enn reklame. Andre forslag er svært velkomne,
Særlig fra dere som hater reklame, og gir høylytt uttrykk for det. Si meg hvordan jeg skal drive dette uten annonseinntekter og jeg skal lytte.

Adblock
Jeg ser at mange bruker adblock på sidene. Husk at dere da begrenser utvikling og tjenester på sidene. Så jeg er veldig glad om dere whitelister sidene.

Reklame blir levert på følgende måte
  • Pr nå kommer alt gjennom Google Adsense og jeg er mangeårig partner med Google. De har alltid vært åpne og ærlige med meg.
  • Gjennom Google Doubleclick for Publisher kan jeg legge ut andre reklamer på sidene. Kontakt meg for evt tilbud.
  • Og pr idag er det Google som kontrollerer type, plassering og mengde annonser gjennom sitt automatiske system. Les mer lenger nede på siden.


Personvernregler og min bruk av cookies + GDPR som er den nye personvernloven

Den nye personvernloven er blitt innført i EU og gjelder og i Norge.
Dere som bruker nettsiden min har krav på å vite hva jeg og mine 3 parts leverandører gjør med deres informasjon. Under her er en rask oversikt:

Den informasjonen jeg selv samler inn gjennom cookies og hvordan den brukes

  • Jeg bruker informasjonskapsler til følgende:
    • Sørge for at dere ikke setter doble karakterer på oppskrifter og ingredienser + lagrer din tallerken når du bruker tallerkenfunksjonen. Dette er små tekstfiler med feks dato, IP adresse og oppskrift/ingrediens ID.
    • En cookies for min tallerken kan se slik ut med ingrediens, enhet og mengde: 5461%3B37%2C18%7C5523%3B30%7C380%3B2%7C498%3B40%7C9639%3B40%7C4736%3B132%2C5%7C5398%3B138%2C75%7C4643%3B71%2C25%7C4933%3B175%7C5393%3B71%2C25%7C5858%3B25%2C58%7C5397%3B120%7C5577%3B8%2C25%7C5428%3B20%7C5329%3B200
    • En cookies for oppskriftsstemmer kan se slik ut: A31254A Disse varer i 14 dager før de slettes automatisk.
    • Og til slutt en cookies som sjekker om du har trykket Ok på mitt cookievarsel som dukker opp i bunn av skjermen om du er ny på siden.
  • Jeg samler ingen steder inn navn, passord, kortinfo eller noen personlige data. Den eneste personlige data jeg samler inn er mail adresser til nyhetsbrev. Denne kan når som helst slettes ved å returnere mailen med "melde av" i emnefeltet.


Alt om cookies fra meg og andre kan du lese mer om her:


Les alt om cookies her:

Den informasjonen jeg lagrer i logger på server og hvordan den brukes

  • All bruk av nettstedet logges og IP adresser registreres. Dette er vanlig og loggene beholdes i ca 1-2 år. Data her brukes ikke til andre ting en statistikk. Denne statistikken brukes av oss for å forbedre nettstedet. For at adresser skal kunne spores hos internet leverandør må det foreligge en politianmeldelse.
  • Mail til nyhetsbrev: Til dere som mottar nyhetsbrev opprettholder jeg en tabell over mailadressene. Denne oppdaterer jeg manuelt og blir ikke brukt til noe som helst annet.
  • Navn og personopplysninger som legges inn i kommentarer, oppskrifter ol brukes ikke av oss, men det anbefales ikke å legge ut mailadresser, navn, alder i kommentarer da andre kan misbruke dette. Jeg bruker nå Facebook sitt kommentarsystem og jeg henviser til Facebook sine personvernregler. Om du vil være sikker på at jeg leser en kommentar, send meg en mail istedenfor.
  • Videre logges deres bruk av tallerkenfunksjonen. Bruk av denne blir registrert. Det er en del overdreven bruk fra enkelte her og husk at om dere bruker næringsinfo fra meg kommersielt må dere spørre meg. Jeg lagrer dato og IP adressen. Ingenting annet. Jeg har sett at enkelte har flere tusen oppslag her fra samme adresse.


Google adsense. Disse leverer annonser på mitt nettsted og har en grundig oversikt over hva de samler inn, bruk av info osv her:



Andre sine cookies og regler

Generelt om datalogger

Min server og webserver lagrer automatisk IP adresse, hvilke sider som besøkes, hvor en kommer fra ++: Her er ett eksempel på en oppføring av ett besøk:

2018-05-24 11:23:50 91.xxx.xx.xx GET /sider/ingrediens_enkel.asp id=Freia-gele-med-bringebaersmak 443 - xx.xx.xxx.xxx Mozilla/5.0+(Linux;+Android+7.0;+EVA-L09+Build/HUAWEIEVA-L09)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/66.0.3359.158+Mobile+Safari/537.36 https://www.google.no/ 200 0 0 124

Forklaring

2018-05-24 11:22:49 viser dato.
91.xxx.xx.xx er min servers adresse anonymisert
GET metode for å hente info
/sider/ingrediens_enkel.asp id=Freia-gele-med-bringebaersmak side hos meg som ble besøkt
443 port nummer, dvs at den er sikker
xx.xx.xxx.xxx er deres IP adresse. Den er anonymisert her.
Mozilla/5.0+(Linux;+Android+7.0 operativsystem
+EVA-L09+Build/HUAWEIEVA-L09)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/66.0.3359.158+Mobile+Safari/537.36 viser diverse om browser, enhet, mobil, brukernavn ol.
https://www.google.no/ søkemetode
200 0 0 124 hvor lang tid

Disse loggene beholder jeg i 1-2 år. Pr idag har jeg logger tilbake til 01.01.2017. De er store og har fra 200.000 til en halv million linjer pr dag.

Noen raske forklaringer

  • Hva er IP adresse? Dette er en unik talladresse som alle enheter på internett har. Ved hjelp av denne og internet leverandøren kan man finne ut hvem dere er. Det kreves anmeldelse for å finne dette ut og derfor kan ikke vanlige folk finne ut så mye.
  • Hva er en cookie? Dette er en liten tekstfil som lagres på din egen enhet. Kan inneholde dato, id ol.
  • Hva er en datalogg? les over, men dette er tekstfiler som alle internett servere lagrer selv. Beskrivelse over.
  • Hva er GDPR? Dette er den nye personvernloven som er innført av EU. Den skal beskytte all info om deg som vi som publisher lagrer. Dvs at du skal vite om hva vi samler inn og hvordan vi bruker det.


Disclamer. (Fraskrivelse av ansvar)

Gjelder særlig bruk av info om næringsinnhold og allergeninfo i oppskrifter
Før en bruker verdier for næringsinnhold/allergener i oppskrifter i en diettplan ol, så skal en ta kontakt med lege eller fagpersonell innen ernæring.
Jeg tar ikke ansvar for mulige feil i angivelse av næringsinnhold og allergeninfo. Oppdager en feil så oppfordrer jeg dere sterkt til å gi beskjed til meg. Næringsverdier vil forandre seg hele tiden da jeg oppdaterer verdiene i grunnlaget her jevnlig. Mange produsenter forandrer verdiene ofte og jeg oppdaterer produktverdier jevnlig. Man kan klikke på ingrediensen og dermed få opp mer info om denne samt dato for siste oppdatering.

Priser på ingredienser og oppskrifter
Prisene som er utregnet på oppskrifter er resultat av lang tids arbeid. De hentes inn av oss og er en kombinasjon av flere butikker, tilbud/full pris og sesongvariasjoner. Prisene hentes inn i Kristiansand.
Jeg tar ikke ansvar for variasjoner i priser mht lokalisering i landet osv, men etter vår mening viser disse ett ganske riktig bilde da prisene er ett snitt mellom flere butikker, samt en kombinasjon av fullpris og tilbudspris.
Hvilke butikker som har priser her vises ikke etter avtale med butikkene.







Regler for bruk av matoppskrift.no og matvareguiden.no

1. Kommentarer eller innlegg fra brukere er ikke utgiver ansvarlig for:
All informasjon lagt inn av brukere blir kontrollert og sjekket av oss med jevne mellomrom. Jeg sletter direkte oppskrifter, linkforslag og annet som ikke er relevante for nettsiden. Utgiver er ikke ansvarlig for det som blir lagt inn på nettstedet. Dette er den som legger det inn sitt ansvar. Utgiver er heller ikke ansvarlig for bruk av informasjon hentet fra nettstedet.
Kommentarer legges nå ut gjennom facebook sitt system og følger derfor facebook sine regler.
2. Bruk av nettstedet:
  • Nettstedet er ment for voksne, men deler av oppskriftene er tilpasset yngre mennesker.
  • Som bruker forplikter du deg til å ikke legge inn støtende, diskriminerende, rasistisk eller på annen måte materiale som strider mot norsk lov.
  • Som bruker forplikter du deg og til å ikke legge inn kryptert informasjon, junk mail, politisk stoff, uautoriserte annonser eller lignende som strider mot nettstedets regler.
  • Som bruker forplikter du deg og til å ikke legge inn stoff som andre har copyright til.
  • Utgiver er ikke ansvarlig for innhold på sider som det er link til fra denne siden.


3. Bruk av oppskrifter på nettstedet:
  • Du kan fritt bruke oppskriftene som ligger på nettstedet til privat bruk, men har de annen kilde så oppgi den.
  • Ved kopiering ønsker jeg at det linkes tilbake til meg ved publisering.
  • Bruk og publisering av all næringsinformasjon er tillatt for private, men det skal linkes tilbake til www.matoppskrift.no som kilde. Dette er viktig. Les mer her:Info om bruk og kopiering av informasjon på nettstedet www.matoppskrift.no
  • Bruk av næringsinformasjon til annet en privat bruk er kun tillatt etter avtale. Kontakt meg for nærmere info. Dette gjelder og bloggere, nettbutikker, produsenter ol. Jeg kan tillate tilgang til data mot betaling.
  • Generelt om kopiering av oppskrifter. Det er i utgangspunktet ikke copyright på selve oppskriftene, men derimot på skrivemåte, og kommentarer. Og det er vanlig høflighet å oppgi kilde ved kopiering.
  • All bruk av nettstedet er gratis.
  • Bilder kan ikke brukes uten tillatelse fra fotograf


4. Bruk av materiale som er lagt inn av dere:
Ved å legge inn oppskrifter på siden gir du oss tillatelse til å distribuere disse på nettstedet, samt bruke de i våre søk og andre tjenester (som bla å kalkulere ut næringsinnhold på dem) i vårt system. Vi har rett til å forandre på innhold som kan bryte med regler nevnt ovenfor eller som på andre måter er upassende. Du gir og andre lov til å bruke dine oppskrifter til privat bruk.

5. Tilbakemeldinger fra dere:
Vi vil gjerne få tilbakemeldinger på denne oppskriftssamlingen og særlig for å kunne oppdatere informasjonen om oppskriftene. Det er ikke all informasjon om antall porsjoner, vanskelighetsgrad, tidsforbruk, priser osv som er definert. For at dette etter hvert skal bli komplett, er vi avhengige av tilbakemeldinger. Også fra dere som har anledning til å ta bilde av en ferdig rett, er vi glade for tilsendte bilder. Legg og inn kommentarer/karakterer på oppskrifter.

6. Bruk av næringsinnhold, allergener og pris på oppskrifter.
Det er nå lagt ut næringsinnhold, utregnet energiprosent, allergenoversikt og priser på oppskrifter.

Bruk av disse verdiene på andre nettsider har regler for bruk.
Dette gjelder særlig for dere som driver nettbutikker, blogger, andre matsider osv.

Les mer her:Mer info om bruk og kopiering av informasjon på nettstedet www.matoppskrift.no

En nærmere presentasjon av næringsinnhold finnes her:
Info om næringsinnhold.

Kontakt oss

PS: Les dette før du kontakter oss:

Hvis du ønsker å kontakte oss vennligst benytt en av følgende måter:

Post adresse:

DatabaseSør AS v/ Knut Pettersen
Major Laudalsvei 6
4630 Kristiansand

E-Post:

knut@matoppskrift.no

Vær obs på at det kommer mange mail hver dag og at jeg ikke alltid får svart med en gang.

Mottak av pressemeldinger:

Alle pressemeldinger og andre masseutsendelser sendes til:
matoppskrift@gmail.com

Facebook:

Knut Pettersen har sin egen side på facebook og det er en firmaside med matoppskrift.no. Her legges det og ut en del nye bilder ol.
Facebook offentlig for matoppskrift.no og matvareguiden.no

Linkedin

Min profil på linkedin

Telefon:

Pga div ubehagelige telefoner, svarer jeg ikke lenger i arbeidstiden. Send meg en mail: knut@matoppskrift.no





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.