Nå om sommeren blir en overøst med masse fancy drinker med mer eller mindre ukjente ingredienser. I tillegg er
det blitt så moderne med smakssatte brennevin og stilige likører. Men i følge Rune Kaarbø på Bakgården Bar er det
noen som går igjen og som er så enkle at selv far kan lage dem.....
Varm kakao, te og kaffe gir kroppen god varme. Ved å tilsette rom eller annet brennevin,
sjokolade, krydder og urter lager man lett noen varme drinker som garantert
vil falle i smak på kalde vinterdager. Det varme innholdet gjør at smaken av
ingrediensene både forsterkes og utvikles.....
Tiden er nå kommet til å begynne på juleølet til jul. Nå er det lenge siden vi lagde øl hjemme, men jeg vet at mange gjør det. Og samtidig er det kommet mange flere mikrobryggerier og privatpersoner som er eksperter på dette.
Kunsten å lage godt hjemmelagd øl er en gammel tradisjon her i lande....
Det er nok mange, meg selv inkludert, som syns det er koselig med noe varmt å drikke i mørke, kalde høstkvelder. Og gjerne noe annet en vanlig kaffe og te.
Min personlige favoritt har vært disse posene fra Nescafe med forskjellig smakssatt kaffepulver. Det fins bla cappuchino, latte, Sjokolad....
Gluten har spesielle egenskaper som gir muligheter for å produsere et mangfold av
attraktive matvarer med ønskede sensoriske egenskaper. Hvetemel eller gluten blir
derfor brukt i en lang rekke produkter, som i dag går langt utover de tradisjonelle bakevarene.
Men gluten kan også gi helseproblemer....
Mojito er Cubas uoffisielle nasjonaldrink. Drinken ble utviklet på Cuba på 1800-tallet på samme tid som Don Facundo Bacardí Massó revlusjonerte romproduksjonen med det runde brennevinet med lett fylde fra byen Santiago de Cuba.....
En aperitiff før maten skal skjerpe apetitten og har dessuten en sosial funksjon. Bruk en øl, eksempelvis en hveteøl, en wit eller en blond som har god friskhet, og hvor også de fruktige tonene kommer godt frem.....
Det er nok ikke mange som vet at en liten bedrift i Lier kommune, ligger i verdensklasse og tar hjem både utmerkelser og medaljer for sin Norskproduserte Gin.....
Etter en krevende uke tidligere i august, med konkurranser, enestående håndarbeid og eksepsjonelle cocktails slo Charles Joly fra Aviary i Chicago, USA, 47 av verdens beste bartendere og kapret den ærverdige tittelen DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2014.....
Etter to veldig hektiske dager med konkurranser i København, har Norge fått en ny mester i drinkmiksing under den nordiske finalen av Diageo World Class. Årets vinner er Jesper Høst fra No.19 i Oslo.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.