Charles Joly fra USA kåret til verdens beste bartender


Oppdatertdato: 2014-08-11 Tema: Drinker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: DIAGEO WORLD CLASS Kilder: Diageo,.thestar.com


Etter en krevende uke tidligere i august, med konkurranser, enestående håndarbeid og eksepsjonelle cocktails slo Charles Joly fra Aviary i Chicago, USA, 47 av verdens beste bartendere og kapret den ærverdige tittelen DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2014.
Joly fortryllet juryen fra den aller første cocktailen han serverte, men det var hans signatur cocktail, Above the Clouds, som gjorde dommerne ekstra begeistret. Hele uken har Joly gjennomgående bevist sine enestående ferdigheter ovenfor dommerpanelet bestående av respekterte og legendariske navn på cocktailscenen blant annet Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Julie Reiner, Steve Olson og Gaz Regan.

– Wow, jeg er i ekstase. Jeg vet det høres ut som en klisje, men å bli annonsert som DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ BARTENDER OF THE YEAR 2014 er en drøm som går i oppfyllelse. Alle bartenderne som er her er verdige av tittelen, de er virkelig de beste i sin bransje. Det var en utrolig ære å bli utnevnt av dommerne som årets vinner, sier Joly.

– Denne reisen begynte lenge før årets konkurransen. Den startet for mange år siden når jeg begynte å jobbe i en lokal bar. Smakene, duftene, lydene, teknikkene, historiene og det teatralske ved jobben gjorde at jeg ikke bare ville lage enda en drink. Jeg konstruerer drinkene mine med kjærlighet og det gleder meg å se kunder nyte og glede seg over mine kreasjoner. Muligheten for en bartender er ubegrenset. Ikke bare karrieremessig, men også kreativt. Det er bare fantasien som setter en stopper.

Joly sin Above the Clouds

Denne er ikke helt enkel å lage hjemme, men bruk dette som utgangspunkt og prøv deg frem

4,4 cl Ron Zacapa Centenario
1,4 cl Benedictine
4,4 cl Verjus rouge
4,4 cl hjemmelagd ingefærbrød “dream” rooibos sirup
Aromatisk damp som garnityr

Bland alle ingredienser i ett beger over en varmekilde.

Hell væsken i ett rundt(globus) glass og drypp inn små mengder tørr is.

Kilde: Thestar.com

Matteo Fantacchiotti, Global Vice President Commercial, DIAGEO RESERVE, uttalte – Helt fra første dag så vi Jolys lidenskap, kreativitet og ferdigheter tok dommerpanelet med storm. Hans ønske om å skape noe enestående som kombinerer raffinerte smaker med en innovativ, moderne vri var gjennomgående i alle konkurransene. Det er en ære å ha ham som vår 2014 Diageo Reserve WORLD CLASS™ ambassadør, og jeg ser frem mot å jobbe sammen med ham i fremtiden. Sammen håper jeg vi kan inspirere en ny generasjon av aspirerende bartendere over hele verden og heve yrket tilsvarende hva kokkekunst er den dag i dag.

Joly blir den sjette bartenderen som får denne tittelen, og følger i fotsporene til bartenderikoner som David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz og Aristotelis Papadopoulos som har inspirert cocktail-kulturer verden over.

De 48 bartenderne som kom seg hele veien til WORLD CLASS Globale Finale 2014 har allerede demonstrert urokkelig engasjement til sitt håndverk. Etter et år fylt med konkurranser og kvalifiseringsrunder fortjener de æren av å representere sitt land og konkurrere mot andre av samme kaliber i verdens mest prestisjefylte cocktail konkurranse.

Norge sterkt representert

Vårt Norske bartenderhåp, Jesper Høst nådde ikke helt opp denne gang, dog kan han kalle seg Norges beste bartender. – WORLD CLASS er den viktigste trendsetteren for den internasjonale drikkevareindustrien og finalistene er de aller dyktigste innen sitt fag. Det har vært en ufattelig ære å få delta for andre gang, og en ydmyk opplevelse å få være i selskap med kolleger av så høyt kaliber, sier Høst.

Jesper imponerte dommerne i Blend of Worlds med en cocktail som knyttet sammen deltakerens egen historie, bakgrunn og opprinnelse med den skotske whisky-historien. Til dommerne presenterte Høst en cocktail basert på Johnnie Walker Gold Label, blandet med mjød, tyttebærmiks og en løvetann- og karborrebitter, kalt The Global Ambassador.

The Global Ambassador

60 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
20 ml Mjød
25 ml Tyttebærmiks
3 dråper Dandelion & Burdock bitters
Norsk flatbrød og ristet karve
Norsk tradisjonelt vikinghorn

Bland alt og server i horn.

Lag Jespers Tyttebærmiks til hans ”Golden Ambassador”.

3 deler friske tyttebær
3 deler sukker
2 deler vann
1 del Pedro Ximenes-eddik

Varm opp og rør om til sukkeret er oppløst og ta av varmen.
Sil gjennom et osteklede.

Jesper høst lagde også denne drinken.

Pan Galactic Gargle Blaster

42 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
20 ml Elderflower Cordial
20 ml Sitronjuice
10 ml Sukkersirup
30 ml Champagne Brut

Appelsinskall
Gold Label "coaster"

Vinglass

Bygges over knust is i vinglass og toppes med champagne

2014 WORLD CLASS™

Finalen var en sammenfatning av konkurranser iscenesatt over Storbritannia. Reisen begynte i Gleneagles, Skottland, før turen gikk sørover med den ikoniske Orientalske Ekspressen til cocktailens hovedstad; London. Oppdagelse var kjernen i konkurransen og et tema brakt til liv gjennom en rekke innovative heat som nedsenket de 48 finalistene i Storbritannias kultur. Ved hjelp av verdens fineste likør, fortalte deltakerne historier med sine komponerte drinker om folkene, plassene og vertsnasjonen.
For første gang dette var arrangementet lagt opp for deltakelse fra publikum som ga en dyp og unik innføring i raffinert drinkskultur gjennom The WORLD CLASS™ House.
I 2015 arrangeres for første gang WORLD CLASS Global Finals i Afrika ,og finne sted i Cape Town. Denne ikoniske reisedestinasjonen ble kåret til Verdens Reisedestinasjon av New York Times for sine naturlige vakre omgivelser og sitt kulturelle mangfold. Med et blomstrende og kreativt kulturliv vil Cape Town være en perfekt inspirasjon til neste års deltakere.

Om Diageo World Class:

Diageo World Class er verdens største og mest prestisjefylte bartenderkonkurranse. Så langt har 15.000 bartendere fra 50 land vært gjennom konkurransen, som har eksistert i seks år. I konkurranseforløpet testes bartendernes mixologi-ferdigheter, og underveis skaper dette eksepsjonelle drikkeopplevelser som tar bartenderfaget til nye høyder.
Diageo World Class gir også bartenderne veiledning og opplæring gjennom partnerskap med noen av bransjens mest erfarne aktører, og vinneren går rett til topps i den internasjonale eliteserien. Bartenderne konkurrere i en rekke utfordringer som er basert på Diageos portefølje av reserve-brands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label.
Husk den gode opplevelsen – drikk på en ansvarlig måte

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2956
Slanking.Kaffekos.
Supper.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.