SitruspresseEn innretning som presser ut saften av en halv eller kvart sitron/lime/appelsin til en drink. |
|
En liten skarp knivBrukes til deling av frukt og annet tilbehør som skal i drikkene. |
|
En skjærefjøl og ett lite rivjernTil å kutte opp frukt til pynt. Rivjern til krydder. |
|
Noen blande skjeerBrukes når en drink skal røres i glasset eller et blandeglass. Også en lang skje til å bygge lagvis drinker. | |
Måleglass for spritBrukes ved måling av sprit eller væskemengde. Husk en enkel drink er 2 cl sprit og dobbel er 4 cl sprit. Ved sterkvin er enkel 4 cl og dobbel 8 cl. Bruk måleglass med tydelige måletall. |
|
Korketrekker og flaskeåpnerMan er selvfølgelige professjonelle og bruker ikke lighter til å åpne flasker. |
|
Doseringskork og evt stenkekorkSer veldig professionelt ut. Skrus på flasketuten og virker som mål. |
|
En shakerDette er nødvendig ved shaking/risting av drinker. Bør være av rustfritt stål eller tykt glass. Består av beholder, sil og lokk. Men det lar seg gjøre å bruke en enkel type som man får kjøpt mange steder. Jeg selv bruker en plastgreie som opprinnelig hørte til blanding av nutrilett slankepulver. |
|
En blenderBrukes til å blande drinker. Bruk ett stort glass eller mugge, gjerne med helletut. Bør romme 7,5 dl minst. Her følger det med røreskje og glasstav. Og det er greit med en cocktailsil som passer som lokk på muggen eller glasset. | |
En skli sikker matteDette er greit når det blir fuktig på bordet og glassene er på tur. | |
En klype for frukt og isDette er selvfølgelig hygienisk å bruke, og effektivt ved plukking av isbiter. |
|
En isknuserDette er litt proft og det går fint med en liten hammer og ett kjøkkenhåndkle. |
|
En isbøtte eller isolert isboksIsbiter kan selvfølgelig lagres i fryseren, men det er jo greit å ha de for hånden. Særlig når det er lite tid. Isboksen bør ha rist i bunnen slik at vannet kan renne ned der. Isklype og isskje hører til. | |
En liten silVeldig mange drinker skal mikses med is for så å siles ned i glasset. Silen er da uunnværlig.Mange shakere har en sil i tuten. Enkelt og greit. |
|
En elektrisk mikserHar du dette kan du lage de mest skummende og kremete drinker, og du blir en populær bartender på fester. Det er jo mange som allerede har en foodprosessor på kjøkkenet. |
|
Et utvalg av glassHer er det mange forskjellige typer og nesten en for hver drinketype. Men det er greit å ha noen highball/pjolterglass, lowballglass, cocktailglass store og små, vinglass og champagneglass. Og selvfølgelig ølglass for de som skal ha øl. Også shot glass er greie å ha. Se ellers min oversikt over glass for mer informasjon. | |
Et utvalg av ingredienser og tilbehørEn del ingredienser går igjen i mange forskjellige drinker og det kan være greit å ha ett lite utvalg av dette. Dette gjelder diverse frukt, likører, sukkersirup, juicer, mineralvann, fløte, egg, melk, sukker og salt. Se ellers min oversikt over ingredienser. | |
MikseglassKan være greit å ha til drinker som bare skal røres sammen. | |
Noen bokserDet kan være greit å ha noe å lagre feks ferdigkuttede ingredienser og garnityr i. | |
Cocktail pinner og sugerørKjekt å ha for ett profesjonalt utseende på drinken, men unngå for mye dill. Sugerør bør være både korte og lange. |
|
Glassbrikker eller ølbrikkerFint for ømtålige bordplater. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.