I tillegg til alkohol er det en del råvarer som brukes i mange forskjellige typer drinker. Det viktigste å ha er nok is, da de fleste drinker mikses med is eller serveres med is. Men et utvalg av andre ting kan være greit.
Jeg går her gjennom de mest vanligste miksere og ingredienser man bruker.

Frukt juicer
Ett lite utvalg i juicer er fornuftig. Begynn med appelsinjuice, ananas juice, grapefruktjuice, tomatjuice og limejuice (Rose's).
Andre aktuelle kan være tranebærjuice, fersken juice, og diverse eksotiske juicer. Av de som det ikke går så mye av er det lurt å kjøpe inn porsjonsbokser. Rose's Limejuice er kjent blant alle og brukes i mange drinker. Den fås i vanlige butikker.
Siruper
Er konsentrerte oppløsninger med mye smak og sukker. Grenadine er den mest kjente, den er lagd av granatepler. Siruper kan ofte erstatte likører.
Bitter
Er sprit lagd av urter, røtter eller planter. Har ofte en bitter smak. Bruk med omhu. Er alkoholholdig. Kjent er Angostura, campari, fernet branca. Det er mange forskjellige typer.

Fruktsafter
Her presser man saften selv av frisk frukt. Og da er det greit å ha sitroner, lime og appelsinser. Kjent er Sour Mix som er sitronsaft og sukker. Fås som pulver og flytende. Man kan lage Sweet and Sour mix selv med vann, sukker, sitron og limesaft. Røres, kokes opp og kjøles ned.
Kryddersauser
Tabasco og worchestershire saus brukes i noen drinker.
Melk/fløte/krem
Oppbevares kaldt. Brukes i mange drinker. Krem kan kjøpes på spruteflaske. Drinker med fløte skal alltid shakes. Half and half er en fløteblanding.
Kaffe
Man bruker kaffepulver og vanlig kokt/traktet kaffe.

Kirsebær
Brukes ofte som pynt i cocktailer. Maraschino kirsebær er marinert i en smaksatt sukkersirup. Ofte mandel smak for røde og mynte for grønne.

Frukt
Sitroner, lime, jordbær, banan, ananas og appelsiner. Det brukes skiver av disse til pynt. Man presser ut saft av de til bruk i drinker og skallet kan brukes til pynt. Strimles veldig fint og has på kanten av glasset.
Annen garnityr
Her brukes det feks gulrot, mandler, kokosnøtt, agurk, chili, oliven, små løk, nøtter, rosiner, diverse krydder (bla kanel og muskat).
Sukker, salt og pepper
Sukker og salt brukes ofte til kanten på glass. Dypp kanten i vann og snurr så kanten i sukker eller salt (ved salt så gni inn kanten først med sitron). Froste ett glass er når du dypper det i vann og så legger det i fryseren 30 minutter.
Rent, kaldt vann
Det bør alltid stå en mugge på disken, og husk å skift det ut med friskt vann av og til.
Mineralvann
Cola, 7-up, tonic water, club soda og bitter lemon brukes ofte. Oppbevares kaldt. Mineralvann med kullsyre tilsettes etter shaking.

Ingefærøl og annet øl.
Ingefær øl er mye brukt i engelske/amerikanske drinker. Ha og kaldt vanlig øl i kjøleskapet.
Sukkerlage
Bland sukker og vann i forholdet 2:1. Varm opp og rør til sukkeret er smeltet. Oppbevar i kjøleskap. Brukes i enkelte drinker.
Husk å oppbevare juice, fløte og mineralvann i kjøleskap.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2752