Nypevin



Ingredienser

1 porsjon

20 l anker
12 kg modne nyper
5 kg sukker
2 gr sitronsyre
1/2 kg rosiner
ca. 2 kg epler
vand




Fremgangsmåte:

(Gammel oppskrift)

Nypene renses og males en gang sammen med rosinene, overheldes 3 l lunkent vand, hvori 1 kg sukker og sitronsyren er oplöst. Staar i 3 dager, röres i hver dag. Saften presses fra og has paa ankeret tillikemed resten av sukkeret oplöst i det manglene vand. Behandles som vanlig.

Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Tradisjoner
(Intern: 15670)
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-09-22
Oppdatert dato:2003-09-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.