Ingredienser
1 porsjon
20 l anker
12 kg modne nyper
5 kg sukker
2 gr sitronsyre
1/2 kg rosiner
ca. 2 kg epler
vand
Fremgangsmåte:
(Gammel oppskrift)
Nypene renses og males en gang sammen med rosinene, overheldes 3 l lunkent vand, hvori 1 kg sukker og sitronsyren er oplöst. Staar i 3 dager, röres i hver dag. Saften presses fra og has paa ankeret tillikemed resten av sukkeret oplöst i det manglene vand. Behandles som vanlig.
Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Tradisjoner
(Intern: 15670)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-09-22
Oppdatert dato:2003-09-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.