
Det er nok ikke mange som vet at en liten bedrift i Lier kommune, ligger i verdensklasse og tar hjem både utmerkelser og medaljer for sin Norskproduserte Gin.
Det er familiebedriften Kimerud AS på Kimerud Gård i Lier som står bak den norskproduserte gin'en som nå slår seg opp i internasjonale tester og vurderinger.
Det siste er nå at Kimerud har fått "iTQi Superior Taste Award" for sin gin med 3 golden stars. Dette er en utmerkelse som gis av en jury bestående av medlemmer fra kulinarisk institusjoner fra 17 land
Hva er
iTQi Superior Taste Award?
"Superior Taste Award" er et kvalitetsstempel gitt av kokker og vinkelnere som har Michelin stjerner.
iTQi juryen, består av 17 ulike nasjonaliteter, som er sammensatt av medlemmer fra prestisjetunge kulinariske institusjoner i Europa som Maitres Cuisiniers av Frankrike, Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Nordic Chefs Association, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands samt Foreningen de la Sommellerie Internationale (ASI) for drinker.
I likhet med Michelin-guiden for gastronomi, er ikke iTQi en organisere konkurranse. Kun produkter som mottar mere enn 70% vil bli gitt en «Superior Taste Award» av en, to eller tre gullstjerner.
- 1 gullstjerne: samlet karakter i mellom 70 og 80%....god smak
- 2 gullstjerner: samlet karakter i mellom 80 og 90%....bemerkelsesverdig smak
- 3 gullstjerner: samlet karakter lik eller over 90%....eksepsjonell smak

Under testene, blir hvert produkt utsatt for en individuell blind test i henhold til en streng sensorisk analyse prosedyre.
Hvert evaluert produkt er gransket i form av en sensorisk analyse vurdert på kriterier som luktesans, syn, smak, ettersmak, tekstur, etc. tatt i betraktning av hvert jurymedlem. De vil også skrive kommentarer, og forslag til eventuelle forbedringer.
Etter smakingen, trekker iTQi opp en detaljert grafikk av ulike karakterer og oppsummerer kommentarer og forslag av jurymedlemmene for de deltakende selskaper. Denne informasjonen blir virkelig verdsatt av produsentene. Det bidrar til bedre forståelse av juryens meninger og bli klar over mulige forbedringsområder
Last ned denne grafen her:
Kimerud
En bedrift som ble etablert i 2007 og ligger på Kimerud gård. Dyrkingen av urter og bær til produksjonen foregår på gården, samt at det er ett destilleri her.
Ved siden av gin så produseres det og en kirsebærlikør samt en bringebærlikør.
Om ginen
Ginen har fått gode anmeldelser rundt i Europa og flere mener at innholdet av Rosenrot setter preg på denne og skiller den ut fra andre. Den er og ganske alkoholsterk med 47%, men som bare er positivt. for smaken
Ginen selges i flere land samt her i Norge på vinmonopolet
Varenummer:1918101
Pris: kr 467,30 for 70 cl
Finnes i bestillingsutvalget, men og i noen butikker, særlig rundt Oslo.
Lukt: Tørr sprø kraftig sitronskall, avdempet einebær og mye blomst.
Smak: Kraftig og tørr med aromatisk sitron, klar og frisk einebær og lang krydret ettersmak
Råstoff: Einebær, koriander, mint, rosenrot, valnøtt, sitron. Totalt 20 krydderurter.
Alkohol 47,00%
Oppskrift på en Gin Tonic
6 cl KIMERUD Distilled Gin
ca 10 cl tonic water (Anbefalt Fever Tree, Indi Tonic and Fentimans tonic water)
Is og sitronskive
Røres i longdrinkglass med is og pyntes med en twist av sitron eller appelsin.
Oppskrift på en Gin Tonic med bringebærsmak
6 cl KIMERUD Distilled Gin
2 ts KIMERUD Raspberry Elixir (Polnr: 1642302)
1 cl sitronsaft
4 dash Angostura orange bitter
ca 10 cl tonic water (Anbefalt Fever Tree, Indi Tonic and Fentimans tonic water)
5 friske bringebær
Røres i glass med is og pyntes med bringebær
Hva andre mener
Lierposten om Kimerud Gin
Danske En Verden av Gin anmelder Kimerud gin
Oppføring hos Aperitif
Artikkel i Lierposten
Kimerud på Facebook
Gin og Tonic
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.09.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Absolut DrinksIngredienser
4 cl Gin
10-12 cl. Tonic
Fremgangsmåte
Hell tonic over gin i et høyt longdrink glass med isbiter, pynt med en skive sitron.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tom Collins 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2003Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gutsy GourmetBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4,5 cl gin
9 cl sour mix
3 cl club soda
Fremgangsmåte
Rist gin og sour mix. Sil ned i collins glass og top med soda. Pynt med kirsebær og appelsinskive.
En av mine favoritter. Prøv med bitter lemon istedenfor soda. River godt bak ørene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
119,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dry Martini
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.09.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8/10 gin
2/10 tørr vermut (Noilly Prat eller Cinzano Extra Dry)
Fremgangsmåte
Rør gin og vermut med mye is. Sil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass. Press en bit sitronskall over drinken og slipp det ned i glasset. Legg i en oliven festet på en tannpirker uten smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
244,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 38,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2988