Varm kakao, te og kaffe gir kroppen god varme. Ved å tilsette rom eller annet brennevin,
sjokolade, krydder og urter lager man lett noen varme drinker som garantert
vil falle i smak på kalde vinterdager. Det varme innholdet gjør at smaken av
ingrediensene både forsterkes og utvikles.
Bartender Steinar Jensen, har på vegne av Bacardi, utviklet noen nye
oppskrifter på varme drinker som er enkle å lage på kjøkkenet. Mange vil
bli overrasket over hvordan råvarene utvikler seg når de blir servert varme,
forklarer Jensen. Alt får en mer fremtredende smak og gir smaksopplevelser
utover det vanlige.
- Det man imidlertid må huske på når man skal lage varme drinker er å varme
opp glasset på forhånd. Det gjør du enkelt ved å helle varmt vann opp i
koppen, som du etter en fem sekunder, heller ut igjen. Varm drikke må ha høy
temperatur, understreker Jensen. Alkoholen må imidlertid aldri varmes opp
til mer enn 78,4 grader celcius, da fordamper den.
- Når man skal bruke fløte anbefaler jeg videre å håndriste fløten. Den
smaker absolutt bedre enn krem på sprayflaske. Det gjør du enkelte ved å
riste fløten i 20-30 sekunder i en tett shaker/bolle med lokk.
God fornøyelse!
Her er ett utvalg oppskrifter fra Bacardi + noen andre som jeg har lagt inn.
Bacardi Chai
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Steinar JensenBildet er tatt av
Bacardi-MartiniIngredienser
2 ts brunt sukker
8 cl nytrukket te av typen ²Chai²
4 cl Bacardi 8 Reserva
4 cl H-melk
Fremgangsmåte
Ha sukkeret i et oppvarmet krus.
Tilsett nytrukket te og ha i rom og varm melk.
Rasp litt mørk sjokolade over og server!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mojito-te
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Steinar JensenBildet er tatt av
Bacardi-MartiniIngredienser
To stilker mynte med blader
2 cl limesaft
2 cl sukkerlake
4 cl Bacardi Superior
8 cl nytrukket te av typen ²Eple Sitron rooibush²
En myntestilk til pynt
Fremgangsmåte
Mynte, lime og sukkerlake mudles* sammen i et oppvarmet glass.
Tilsett rom og te.
Pynt med en myntestilk
* Ta mynteblader, lime og sukker i et glass og press ingrediensene sammen
med en muddler, en liten trestav for mosing. Har du ingen muddler kan en 0,5
mineralvannsflaske i plast med korken på brukes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 15,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Caribbean Coffee
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Steinar JensenBildet er tatt av
Bacardi-MartiniIngredienser
2 ts brunt sukker
4 dl Bacardi Premium Black
12 cl kaffe
Toppes med fløte
1 ts kaffe likør/Kalhua
Mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Varm opp koppen med varmt vann. Tilsett ingrediensene i overnevnte
rekkefølge.
Hell håndristet fløte oppi slik at den måler en 1 cm på glasset.
Tilsett så en teskje med kaffelikør, den lager et fint mønster på overflaten
av fløten.
Rasp litt mørk sjokolade over og server!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
223,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 32,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
French coffee
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.08.2004Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Renato LangfeldtIngredienser
4 cl konjakk
1 ss brunt sukker
Varm kaffe
Pisket fløte
Fremgangsmåte
Bruk varmesikkert vinglass. Rør kaffe, sukker og konjakk sammen. Toppes med lettpisket fløte. Pynt med noen kaffekorn.
Bildet tatt på bakgården bar i Kristiansand
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
120,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rhum Coffee
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.10.2007Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MaxxiumBildet er tatt av
MaxxiumIngredienser
3 cl Mount Gay Rum
varm kaffe
vaniljesukker
vispet krem
Fremgangsmåte
Fyll opp med varm kaffe, smaksett med vaniljesukker. Fyll opp med vispet krem. Bruk Irish Coffee glass men kan og lages i cocktailglass som er varmesikkert.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Moccachino
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2010Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1/2 l vann
¾ dl (30 g) kaffe
6 biter Dansukker Hugget Rørsukker
1 ts kardemomme
Pynt
¾ dl kremfløte
kanel
Fremgangsmåte
Legg kaffe, kanel og kardemomme i kaffetrakteren og la vannet renne gjennom.
Pisk kremfløten til et fast skum. Fordel kaffen i 6 kopper og legg en sukkerbit i hver kopp.
Topp med en klatt kremfløte og strø på litt kanel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Park Lane
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Steinar JensenBildet er tatt av
Bacardi-MartiniIngredienser
4 cl Bacardi Apple
10 cl Hardanger eplejuice
1 kanelstang
En strimmel med epleskall
Fremgangsmåte
Kok opp eller steam eplejuicen varm og hell over i oppvarmet glass.
Tilsett og rom og rør rundt.
Ta og skjær en tynn, lang strimmel med epleskall og legg opp i glasset.
Pynt med en hel kanelstang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cointreau Choc
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
maxxiumBildet er tatt av
maxxiumIngredienser
1 del Cointreau
6 deler varm sjokolade
Fremgangsmåte
Blandes i et glass med håndtak slik at du ikke brenner deg - den er veldig varm!. All sjokolade er god, men vil du virkelig unne deg luksus, prøver du mørk sjokolade. Riv den og smelt den over vanndamp. Prøv å blande den ut med litt melk så får du en herlig, kremete sjokolade for alle typer mennesker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Prince of Wales
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.12.2010Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Haugen Gruppen ASBildet er tatt av
Trond HusebøIngredienser
Twinings Prince of Wales tea
2 cl Cognac Tesseron VSOP Prestige
2 cl Bols Amaretto
Fremgangsmåte
Bruk et Irish Coffeglass, eller londrinkglass. Skal ikke være oppvarmet, men ha ca romtemperatur.
Vann oppvarmet til kokepunktet, men ikke høyere, helles direkte i glasset.
Ha i en tepose og la trekke / avkjøle i 3 minutter. Ta teposen ut.
Tilsett så de øvrige ingredienser, og rør forsiktig før servering. Smak til med litt ekstra sukker om det ønskes mer sødme i smaksbalansen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
269,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 43,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1247