Ingredienser
Nyper
Sukker
Vann
Gjær
Sitronsyre
Fremgangsmåte:
Rens og ta ut kjerner på nypene. Skyll de godt og legg de i ett stort kar. Overhell med varmt vann. 3 liter pr kg nyper. Løs først opp 300 g sukker og 1 gr sitronsyre pr liter vann. Når blandingen er kjølt ned tilsettes en forkultur og det settes til gjæring ved 20 °C
Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider.
Vinen ettersøtes med ca 200 g sukker pr liter. Vinen modnes på ballong på ett kaldt og mørkt sted minst ett år før den tappes på flasker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 15375)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-09-01
Oppdatert dato:2003-09-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.