Nype hetvin



Ingredienser

Nyper
Sukker
Vann
Gjær
Sitronsyre




Fremgangsmåte:

Rens og ta ut kjerner på nypene. Skyll de godt og legg de i ett stort kar. Overhell med varmt vann. 3 liter pr kg nyper. Løs først opp 300 g sukker og 1 gr sitronsyre pr liter vann. Når blandingen er kjølt ned tilsettes en forkultur og det settes til gjæring ved 20 °C

Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider.

Vinen ettersøtes med ca 200 g sukker pr liter. Vinen modnes på ballong på ett kaldt og mørkt sted minst ett år før den tappes på flasker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 15375)
Kategori: Vinlegging
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-09-01
Oppdatert dato:2003-09-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.