Ingredienser
Nyper
Sukker
Vann
Gjær
Sitronsyre
Fremgangsmåte:
Rens og ta ut kjerner på nypene. Skyll de godt og legg de i ett stort kar. Overhell med varmt vann. 3 liter pr kg nyper. Løs først opp 300 g sukker og 1 gr sitronsyre pr liter vann. Når blandingen er kjølt ned tilsettes en forkultur og det settes til gjæring ved 20 °C
Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider.
Vinen ettersøtes med ca 200 g sukker pr liter. Vinen modnes på ballong på ett kaldt og mørkt sted minst ett år før den tappes på flasker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 15375)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-09-01
Oppdatert dato:2003-09-01
Lesere:
7670 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.