Fotograf:Sara Johannessen Jordbær og rabarbra er smaker som er uløselig knyttet til sommeren. Denne jordbær- og rabarbrashaken passer like godt som en iskald leskende drikk som til dessert.
1. Rens og skjær rabarbraen i biter. Kok den myk med sukker og vann, i ca. 8 minutter under lokk. Avkjøl.
2. Rens og del jordbær i biter. Ha rabarbra, jordbær, vaniljeis og melk i en hurtigmikser. Kjør til du får en luftig shake. Tilsett eventuelt mer melk eller is, ettersom hvor tykk shaken blir. Smak til med litt sukker.
3. Fordel shaken i glass. Ha i en liten rabarbrastilk til å røre med.
Tips: Ferdigkokt rabarbra holder seg i kjøleskap 2-4 dager, eller du kan fryse den. Har du ikke rabarbra kan du bruke mer jordbær, eventuelt bringebær eller banan. Bruk gjerne frosne bær på vinteren.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 21929)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Shake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2006-05-07
Oppdatert dato:2022-05-01