Svar på spørsmål:Hva betyr vegetar eller ikke vegetar på oppskrifter?


Alle oppskrifter som har beregnet næringsinnhold er det nå også beregnet om den er vegetar eller ikke.
Dette er ett tilbud til de som ønsker vegetaroppskrifter og som ikke trenger å gå gjennom hele oppskriften først. Mange oppskrifter er definert som vegetar fra før, men nå blir de beregnet direkte på ingrediensnivå.
Dette prosjektet viser foreløpig bare om den er vegetar eller ikke, det er ingen definering av de forskjellige vegetartyper som veganer, lakto eller ovo. Dette kommer nok inn ved en senere anledning, men er litt vrient å få til. Men alle ingredienser som brukes i oppskrifter har alle 3 nivåene vegetar.

Husk følgende

Om oppskriften har ingredienser som ikke er med i næringsberegning, ikke har enheter eller mengde ol, eller som beskrives for eksempel som "serveres med strimlet bacon ol", så er ikke vegetar kalkuleringa for disse riktig.

Husk og at det kan forekomme feil hos meg så sjekk alltid det du spiser allikevel

Om noen ser opplagte feil, kan dere fortelle med det i en mail da.

Det som gjøres er:

  • Alle ingredienser som brukes har jeg nå definert som ikke vegetar eller de forskjellige typer vegetar. Som veganer, lakto, ovo eller en kombo av disse.
  • Når oppskriften lastes og dere ser den på nett, vil en rutine sjekke alle ingrediensene og da vise om hele oppskriften er vegetar eller ikke.
  • Denne rutinen sjekker og vegetartype, men foreløpig får jeg ikke vist det. Dette kommer senere.
  • Det vil og senere lages egne søk etter vegetarmat og de vil kobles til egen vegetarside.
  • Husk og at det bare er ingredienser som har mengde/mål, som og vegetarberegnes.
  • For eksempel en tomatsuppe som er vegetar. Etter fremgangsmåten står det serveres med strimlet bacon. Da er den jo ikke vegetar lenger.
  • Ang gelatin! Gelatin er vanligvis ikke vegetar og er da definert som ikke vegetar. Men det fins tydeligvis noen alternativer som jeg ikke har oversikt over her og nå. Om en bruker det så vil jo det påvirke om det bare er gelatinen det står på. Agar agar kan brukes som erstatning for gelatin
  • Verdier for en oppskrift kan variere om jeg legger inn nye verdier på en ingrediens.Forrige side


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.