Rabarbra, rå

Bilde av Rabarbra, rå.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Rabarbra, rå

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 85 kilojoule
Kcal 20 kalorier
Protein 0.9 gram
Karbo 1.9 gram
Sukker 1.6 gram
Kostfiber 4 gram
Fett 0.2 gram
Mettet fett 0.1 gram



Annonse




Fakta om Rabarbra, rå.

Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.


Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Rabarbra, rå.

Rabarbra bør renses før bruk. Kutt av topp og bunn og del opp i passe biter. Rabarbra kan spises naturell, men da gjerne med litt sukker. Den er frisk og syrlig i smak og passer godt til grøt, suppe og kompott. Brukes til saft, sylting og hjemmelaget vin, og er også god til fyll i kaker og pai.


Innlagt dato
Oppdatert dato
19.05.2022
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker rå
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5,56 poeng satt av 16 brukere.
Besøk
14948





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Rabarbra som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Rabarbrapai med smuldredeig4.7250,8710,251,8636,555,2
Rabarbragrøt 24.869,530,110,4815,594,5
Smuldrepai med rabarbra4.5284,6216,83,128,665,36
Rabarbragrøt3.955,980,140,6411,615,89
Rabarbrasyltetøy3.564,60,140,6213,846,23
Rabarbrasaft3.99,290,090,40,853,44
Rabarbrasuppe - vårens beste3.781,92,10,4514,573,56
Søte marokkanske mandelkjeks4.7290,7919,358,2718,576,37
Rabarbravin3.763,180,040,1815,131,81
Rabarbraterte 35.2197,698,694,2724,644,76
Rabarbravin 10 liter3.7201,420,10,4748,614,95
Rabarbrachutney4.2145,060,361,0833,046,18
Rabarbrapai med marengs4.2228,5110,613,6728,294,91
Rabarbrakake med marengs5.22328,363,9234,253,83
Rabarbrachutney 14127,160,120,7729,654,38


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Rabarbra, rå med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Spaghettigresskar53120,111,7
Babyspinat, rå1503702,50
Durian615146,985,331,4723,29
Artiskokk, rå117280,22,81,3
Portulakk6716,010,11,33,43
Mizuna5212,420,10,81,5
Asparges hvit117280,22,81,3
Aspargesbønner, rå114270,11,73,4
Chili, Habanero18744,690,227,7
Bitter melon71,12170,1713,7
Plommetomater74180,20,72,5
First Price paprika110260,20,84,2
Spinat, rå93220,43,30,3
Kiwano184,1441,261,787,56
Chioggiabete eller polkabete206490,21,68,9

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.