Rabarbravin inneholder
63 Kalorier,
15 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Rabarbravin har ingen allergener
Rabarbravin er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 7 lesere
Lesere:
15311 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rabarbravin!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 63.18 | 38 545.49 | Kcal |
Protein | 0.18 | 109.82 | gram |
Karbohydrat | 15.13 | 9 230.66 | gram |
Kostfiber | 0.79 | 481.97 | gram |
Fett | 0.04 | 24.40 | gram |
Mettet fett | 0.02 | 12.20 | gram |
Salt | 0.00 | 1.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.81 | Kr 1 104.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 61 009 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 95,78 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vri stilkene av nede ved roten. Kløv stilkene langsetter. Mal dem på grov kjøttkvern, eller hakk dem fint opp og slå kokende vann over.
La dem stå i vannet noen dager for at saften skal trekke ut.
Ha saften på på en godt rengjort ballong eller en stor plastbalje. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren. Bland alt godt og la det stå i romtemperatur 3-6 dager.
Grovsil mosten, ha den over på ren ballong. Tilsett resten av sukkeret. Rist lett i ballongen hver dag.
Du kan godt løse opp saften av 3 sitroner og blande med 3 plater gelatin oppløst i vann. Dette gjør vinen klarere og friskere.
Sett på gjærløs og la vinen stå ved jevn temperatur rundt 18 C til den slutter å gå. vanligvis tar dette 1-2 måneder.
Tapp vinen over på en ny, ren ballong. Grumset skal ikke følge med. Nå skal du også tilsette gjærstopp. Vask gjærlåsen og ta på nytt vann før du setter den på ballongen igjen. Vinen skal nå stå til lagring noen måneder ved stabil temperatur. Temperaturen kan godt senkes til 8-10 C på dette stadiet.
Tapp vinen på flasker som er godt kokt og rengjort. Sett kork på. Vinen kan gjerne ligge noen år, men smaker utmerket også som ung.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13651)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-18
Oppdatert dato:2003-05-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift