Rabarbravin fra Trøndelag



Rabarbravin fra Trøndelag oppskrift.
Fotograf: Pixabay
Hjemmelaget vin av rabarbra er både smakfullt og eksklusivt.

Oppskriften inneholder 19 Kalorier, 3 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Rabarbravin fra Trøndelag er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2,7 poeng fra 6 lesere
Lesere: 10365 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
15kgrabarbra, oppskore i små bitar
1kgrosiner
25litervann
0,5kgsukker
3stkgelatinplater
3stkappelsiner, skallet




Kalorier og næringsinnhold i Rabarbravin fra Trøndelag med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier19.137 957.31Kcal
Protein0.42174.70gram
Karbohydrat3.411 418.42gram
Kostfiber1.59661.38gram
Fett0.0729.12gram
Mettet fett0.0416.64gram
Salt0.002.04gram
Pris på oppskriftenKr 3.00Kr 1 247.88Kr .-
Hele oppskriften veier41 596 totalt41 596 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo71,3 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Den gamle oppskrifta seier at dette skal rørast saman i «ei krukka». Vi vil tru at eit plastkar er lettare tilgjengeleg no.

Når alt er rørt saman skal karet settast i eit varmt rom og dekkast med eit klede. Rør i blandinga kvar dag i 14 dagar. Sil så opp blandinga. 25 liter nytt vatn blir tappa over stilkane, og dette får stå vidare i 4 dagar før også denne væska blir sila opp, blanda med den første saftblandinga i ein stor beholdar («vinanker») og tilsett 14 kg sukker.

Farge på vinen: Ta 1/2 kg sukker i rein steikpanne og varm til sukkeret smeltar og blir brunt. Avkjøl litt og tilset 1/2 kg kokande vatn. Dette blir hatt på vin-ankeret saman med 3 plater oppløyst gelatin og 3 handfull støytte appelsinskal.

Ankeret må stå lunt, og i 3 veker framover må det kvar dag rørast om i karet. I denne tida skal det berre vera ein klut over spunsholet.

Etter desse 3 vekene fyller ein på nye 5 liter vatn, spunsar ankeret godt (har på tett lokk) og set de i kald kjellar. Der må det stå 5-6 månader til vinen er ferdig. Om ein vil kan ein nok fylle vinen på flasker og ta opp etter kvart det ein har bruk for.

Ein må nok vera klår over at dette ikkje er ein drikk for sjåførar!

Denne oppskrifta er henta fra "Tradisjonsmat i Rennebu" utgitt av ?Rennebu Bygdekvinnelag i 2004.
I boka kan vi lese at det er ei eller fleire rabarbraplanter på dei fleste gamle gardar og plassar i bygda.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34061)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbravin fra Trøndelag.Rabarbravin fra Trøndelag.
Denne retten har 19,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.