Fotograf:
Kylling.no
Rabarbraterte 3 inneholder
197 Kalorier,
25 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Rabarbraterte 3 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rabarbraterte 3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Rabarbraterte 3 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 197.00 | 4 074.63 | 509.33 | Kcal |
Protein | 4.18 | 86.46 | 10.81 | gram |
Karbohydrat | 24.64 | 509.64 | 63.70 | gram |
Kostfiber | 1.71 | 35.37 | 4.42 | gram |
Fett | 8.70 | 179.95 | 22.49 | gram |
Mettet fett | 3.67 | 75.91 | 9.49 | gram |
Salt | 0.12 | 2.53 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.76 | Kr 98.45 | Kr 12.31 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 068 totalt | 2 068 pr porsj | 259 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,03 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
I stekeovn ved 200 °C
Mal valnøttene i en matprosessor og smuldre inn hvetemel og smør. Rør inn sukker og egg. Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time.
Kjevle deigen til en tynn leiv. Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform som er 26 cm i diameter. Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten. Skjær vekk eventuell overflødig deig. Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen på nederste rille i 10-15 minutter.
Rens rabarbraen, skjær den i biter og kok dem med sukker så vidt møre. Tykne med maisenna utrørt i vann.
Stivpisk eggehviter og sukker til marengs. Ha fyllet i tertebunnen og dekk med marengs. Stek terten 10-15 minutter til marengsen har fått gyllen farge.
Det smaker godt med vaniljesaus ved siden av.
Vaniljesaus:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 5 poeng fra 4 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 22914)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-10-08
Oppdatert dato:2006-10-08
Lesere:
6765 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift