Valnøtter

Bilde av Valnøtter.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Valnøtter

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 2805 kilojoule
Kcal 680 kalorier
Protein 14.1 gram
Karbo 2.8 gram
Sukker 2.6 gram
Kostfiber 7 gram
Fett 66.5 gram
Mettet fett 4.7 gram



Annonse




Fakta om Valnøtter.

Valnøttreet vokser vilt fra Balkan til Himalaya, men kan også klare seg i visse strøk hos oss. Den spiselige delen av nøtten, kimbladene, inneholder over 60 % olje når nøtten er moden og tørr. Valnøtter er en utmerket kilde til kopper og magnesium. Fettet inneholder 86 % umettede syrer.

Mer fakta om valnøtter


Botanisk klassifisering:
Valnøtter tilhører slekten Juglans, med den mest vanlige typen for konsumpsjon kjent som den engelske valnøtten (Juglans regia). Tross navnet, stammer de opprinnelig fra Persia (nåværende Iran).

Utseende og smak:
Valnøtter har en hard, ytre skall og en indre kjerne som ser ut som en liten hjerne. Kjernen er delt i to halvdeler og har en rik, litt bitter smak.

Næringsverdi:
De er en rik kilde til omega-3 fettsyrer, spesielt alfa-linolensyre (ALA), som er en essensiell fettsyre. Valnøtter inneholder også betydelige mengder proteiner, fiber, vitaminer (særlig vitamin E og B-vitaminer), og mineraler som magnesium, kalium, og fosfor.

Helsefordeler:
Regelmessig inntak av valnøtter har vært knyttet til flere helsefordeler, inkludert forbedret hjertehelse, bedre hjernefunksjon, og potensielt redusert risiko for visse typer kreft. Dette skyldes deres høye innhold av antioksidanter og sunne fettstoffer.

Kulinarisk bruk:
Valnøtter er allsidige i matlaging og brukes i en rekke retter, fra bakverk og desserter (som valnøttkake og brownies) til salater og hovedretter. De kan spises rå, ristet, eller som en ingrediens i forskjellige retter.

Lagring:
På grunn av deres høye innhold av flerumettede fettstoffer, kan valnøtter lett bli harske hvis de ikke lagres riktig. Det anbefales å oppbevare dem i en tett lukket beholder, i kjøleskap eller fryser, for å bevare friskheten.

Allergier:
Som med andre nøtter, kan valnøtter forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Disse reaksjonene kan variere fra milde til alvorlige.

Valnøtter er ikke bare smakfulle, men også et næringsrikt tillegg til kostholdet, og de kan bidra til å fremme generell helse og velvære.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Valnøtter.

Oljen brukes blant annet til matolje. Valnøttene blir mye brukt i konditorvarer og sjokolade, og kjennes vel særlig godt som en godsak til jul. Den blir også brukt i matlaging, til ost, salater og hovedretter. Umodne valnøtter blir også sursyltet, pickles.


Innlagt dato
Oppdatert dato
19.05.2022
Hovedgruppe
Belgvekster nøtter sopp
Undergruppe
Nøtter mandler og frø
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5,55 poeng satt av 22 brukere.
Besøk
78014





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Valnøtter som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Bananbrød4.8318,7816,285,7836,23,82
Enkle brownies4477,3832,987,3836,396,52
Mimmis knekkebrød5230,6212,77,417,792,01
Pavlova5.5274,7415,313,2530,356,1
Brownies4.7428,3127,437,2936,996,14
Brownies med is5477,3832,987,3836,396,52
Gulrotkake-muffins4.4324,2116,095,6838,074,61
Mørk hemmelighet4.9257,1518,374,3518,035,86
Cookies med sjokobiter4.2444,2921,696,4154,565,37
Kanadisk eple-nøttekake4.8326,6212,945,4646,063,57
Brownies 44.2433,9724,836,3145,464,71
Sjokoladekake med god samvittighet3.1144,967,268,449,748,29
Pastasalat 35.4352,8726,5710,417,179,18
Brownies med nøtter5.1469,0227,086,5848,46,62
Muffins 64.4429,1225,787,740,414,64


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Valnøtter med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.