Sett ovnen på 200 grader.
Skjær rabarbrastilkene i biter og legg dem i en ildfast form.
Bland 1,5 dl av sukkeret med potetmelet og dryss dette over rabarbraen. Bland alt godt.
Bland hvetemel med 1 dl sukker, vaniljesukker og bakepulver.
Hell i smøret og arbeid alt sammen til en deig.
Smuldre deigen over rabarbraen.
Stekes midt i ovnen i cirka 20 minutter til paien har fått en fin farge og rabarbraen er myk.
Serveres med krem eller iskrem.
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Rælingen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34063)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Land:
Norge Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18