Fotograf:Alexander Benjaminsen Søtt, syrlig, sprøtt og fløyelsmykt. Rabarbraterte med marengs er smaken av sommer og vil garantert gi deg og gjestene dine en finfin matopplevelse.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Kalorier og næringsinnhold i Rabarbrapai med marengs v2 med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
223.92
5 142.88
428.57
Kcal
Protein
3.03
69.59
5.80
gram
Karbohydrat
37.60
863.58
71.96
gram
Kostfiber
2.17
49.84
4.15
gram
Fett
6.34
145.61
12.13
gram
Mettet fett
3.68
84.52
7.04
gram
Salt
0.19
4.41
0.37
gram
Pris på oppskriften
Kr 4.78
Kr 109.78
Kr 9.15
.-
Hele oppskriften veier
2 297 totalt
2 297 pr porsj
191 pr stk
gram
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
1. Lag tertebunn først. Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin fast konsistens. Pakk tertedeigen inn i plastfolie og sett den kaldt i 1/2 time.
2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig.
3. Skrell rabarbra og skjær den i 2-3 cm lange biter. Bland bitene med sukker og potetmel og fordel dem i formen. Stek terten ved 200 °C i ca. 30-40 minutter.
4. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
5. Server rabarbraterten med marengs på toppen. Har du en skibrenner eller crème brûléebrenner kan du brenne av marengsen litt slik at den får en fin lys brun farge.
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32378)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2016-05-22
Oppdatert dato:2016-05-22
Lesere: 1220 totalt.